Segítség a nagyszülőktől, vagy külsős segítő felfogadása?
4 hetes a kisbabánk, és hát eléggé belecsöppentünk a mélyvízbe... :D
Nyilván tudtuk, hogy változni fog az életünk, de azt érzem, hogy kimerültem teljesen, hetven fele van a fejem, bármibe kezdek, befejezni nem tudom.
3 hétig a férjem nonstop itthon volt velünk, úgy még valamennyire jó volt. De a múlt hét az totál káoszra sikerült.
Péntek-szombat nem volt itthon, mert konferencia miatt elutazott, anyukám jött át itt aludni, segíteni a baba körül, nekem társaságnak.
Nagyon jól jött, azt kell mondanom.
És mikor meséltem a férjemnek, hogy mennyire jó volt, hogy itt volt "állandóra" anyu, ő javasolta, hogy miért nem veszünk fel valakit, aki segít a pici körül, megcsinálja a kisebb házimunkákat is stb. Kb. mint külföldön az au pair, olyasmire gondoltunk először.
De közben ott van az is, hogy régen én akkor is olyan kellemetlenül éreztem magam, ha úgy voltam itthon, hogy a takarítónőnk jött (mióta full time-ban itthon vagyok, nem jár, csak havi egy nagytakarításra)...
Mármint ő takarított körülöttem, én meg olvastam, tanultam épp és fura volt az egész nekem. Félek, hogy most is ez lenne, hogy ő elvan a babával, én meg elvonulok pihenni, vagy home spa-t csinálok a fürdőben és mégsem tudom elengedni magam.
Ezért jutott eszembe anyukám. Hogy amíg bele nem rázódunk a szülőségbe, odaköltözhetnénk. A picinek van ott is szobája, az én régi szobám mellett. Az külön emeleten van, van saját nappali rész, hozzátartozó fürdőszoba, nem zavarnánk senkit. Mikor anyukámnak ma felvetettem, nagyon lelkes lett az ötlettől.
Én szívesen mennék, megnyugtatna a helyzet, de nyilván ez nagyon átmeneti megoldás, nem tervezünk ott lenni éveken át. És félek, hogy mi van, ha ez sem fog segíteni rajtam, mi lesz, ha ott sem jövök bele a dolgokba még jobban?!
Szóval a kérdésem, hogy a helyemben ti melyik megoldást választanátok?
Pár hét, hónap anyukáméknál, vagy állandó segítség itthonra?
Persze, hogy kamu. Anyukája egyedül él egy hazban, amiben van egy fullos saját lakrész gyerekszobaval tök üresen, es eddig senkinek se jutott eszébe, hogy az első időkben oda menjenek. Teljesen életszerű.
Es igen. Akinek ilyen szuper élete van, az nem itt kérdez meg ilyesmit.
Én azt választanám, hogy jöjjön hozzánk valaki.
Imádom anyukámat, de vissza nem költöznék, egyszerűen ott van az "én házam, én váram" érzés és ha valakivel együtt lakik az ember, akkor alkalmazkodni kell a másikhoz.
Ahogy egy párnak is alkalmazkodnia kell egymáshoz. Viszont ott két egyenrangú fél lakik együtt, otthon viszont te vagy a "gyerekem", akármennyire is felnőttként kezelnek.
Átérzem, hogy kellemetlen, ha valaki helyetted dolgozik, te pedig pihensz, én pont ilyen vagyok. Enni se tudok, ha valaki van nálunk vendégségben.
De én inkább ezt szoknám meg valahogy. Esetleg segíthet ha nálad fiatalabb lány jön segíteni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
Ezzel a kérdezővel nagy barik lehetnétek. Ugyanolyan semmirekellők vagytok. Vaaagy ugyanaz a troll vagy, aki ezt is kiírta. A stílus is ugyanolyan.
Én leszek az első ezek szerint, aki hasonló helyzetben van.
Nekem a babával nem a napi teendők voltak sok és bizonyos tekintetben a munkám több energiát igényelt (jól bírom alvás nélkül is), hanem az unalom, hogy nem használhatom az agyam és az, hogy teljesen inkompetensnek éreztem magam, mert napi 6-8 órát sírt a baba a hasfájás és az én stresszem miatt (kellett menni fejlődésneurológiára téves diagnózissal és szívás 3 kórházat meg két központot végighívni egy síró babával, hogy most hova is kapsz időpontot és mikorra 2 hónapon belül).
Nekem óriási segítség volt, amikor a gyerekágyas időszak alatt bevezettük, minden nap van itt valaki és délután 3-5 órát segítettek. (Hozzátartozik, hogy előtte is minden nap jött valaki, csak lótúrót segített a többség, csak az idegeimen táncoltak azzal, hogy ott álltak és várták mikor vehetik kézbe a babát).
A hetedik hét környékétől viszont kezdett zavarni, hogy mindenki itt van segíteni, kifejezetten jól esik egy-egy nap amikor csak ketten vagyunk.
Szerintem amúgy a gyereknek jobb, ha többen vannak körülötte. Én 4 óra alvással egy nehéz este után, nem tudok olyan lelkesen foglalkozni vele, mint valaki, aki kialudva 6 óra munka után (mert ugye segíteni jön így az a rövid nap) beesik dajkálni a babát.
Szerintem azt kell eldöntened, hogy hosszú vagy rövid távban gondolkodtok. Anyud rövid távú megoldás, pár héten belül érdemes visszaköltöznötök. Illetve ha náluk laktok, akkor a férjed sem tudja annyira kivenni a részét (nálunk anyósomtól ha itt van, alig lehet elvenni a babát a férjemnek sem akarja odaadni - te bármikor dajkálhatod - felkiáltással, pedig van hét, hogy nála többet van, mint a férjemnél) nem jó, ha ez állandósodik.
A bébiszitter hosszabbtávú megoldás. Az első hetekben több meló, mint könnyebbség meg kell találni és össze kell szokni ami egy elég nagy feladat. Ha viszont összeszoktatok és lesz olyan a kapcsolat, akkor szerintem idővel nem fogod rosszul érezni magad, ha mást csinálsz.
Szerintem ez ugyanaz a kérdező, aki tegnapelőtt a természetes szülés feldolgozásáról érdeklődött, mert nem értek be a magánkórházba a császárra.
Vagy ugyanaz a troll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!