Mászást és járás segítő dolgok?
Sziasztok!
9 hónapos a kislányom, még nem kezdett el mászni csak billeg előre-hátra,pár napja már próbálgatja rakosgatni a lábait,szóval szerintem lassan el fog kezdeni mászni. A kérdésem inkább ahhoz kapcsolódik,hogy (a doki szerint lehet,hogy egyből fel fog állni) ha nincs semmilyen kapaszkodó a szobákban,akkor hogyan tudnám segíteni a felállásban? Ez hátráltathatja? Ülésből,ha lassan húzom fel és mondom neki,hogy áll a baba,áll,akkor kinyomja magát állásba. Ezen kívül van valami amivel segíthetem? Vagy kéne a szobájába valami?
Ha még nem mászik miért huzod fel...? Mindent maguktol kellene csinalni mert ők érzik hogy mikor erősek a gerincet megtartani stb.
A mászogolyo szokta őket nagyon motivalni és egy széknek, kanapénak támaszkodva is felállnak ha eljón az ideje azaz ha már mászik es magátol tud ülni.
Siettetni tilos.
Szival van mászasmotiválo golyo es tilos felállitani meg járatni a gyereket.
A mászással erősitené a hátiznait hogy kesőbb ulni majd járni tudjon.
az én lányom 9 hónaposan kezdett kúszni, 10 hónaposan mászni és rá 2 héttel fel is állt az ágy szélén.
viszont van neki ilyenje:
ezt imádja. Tilitolizni. Ez segíti is a járásban, ráadásul ez később is jó játék neki mikor már babázik, szerepjátékozik. Nálunk épp árulnak ilyet a használt játék boltban 2000 ft-ért (zenél is), szerintem ennyit mindenképp megér...hasonló babakocsi is jó de ezt azért tudom ajánlani mert tényleg stramp, nem borul fel vele, mint a többi babakocsival ha rátámaszkodik. Ha ilyesmit veszel neki, mindenképp ilyen típust keress.
nagyi pl ilyet vett:
na ezzel borult össze vissza :(
egyébként amikor később az utcán sétálni tanult, akkor meg a nagy babakocsi alsó tároló kosarába kapaszkodott, azt tolta :) szóval mindenképp jó valami tili toli, akár kültérre is
ilyen 40 körüli,de már 2 hónapos korától folyton azzal nyaggatott,hogy húzzam fel ülésbe minél többször,mert úgy erősödik a gerince,meg a nyaka.
A kiságyát már 1 hónapja leengedtük teljesen,de nem igazán akar belekapaszkodni a rácsokba sem. Pedig azt mondta a doki,hogy az lesz az első dolga...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!