Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség a nagyszülőktől,...

Segítség a nagyszülőktől, vagy külsős segítő felfogadása?

Figyelt kérdés

4 hetes a kisbabánk, és hát eléggé belecsöppentünk a mélyvízbe... :D

Nyilván tudtuk, hogy változni fog az életünk, de azt érzem, hogy kimerültem teljesen, hetven fele van a fejem, bármibe kezdek, befejezni nem tudom.

3 hétig a férjem nonstop itthon volt velünk, úgy még valamennyire jó volt. De a múlt hét az totál káoszra sikerült.

Péntek-szombat nem volt itthon, mert konferencia miatt elutazott, anyukám jött át itt aludni, segíteni a baba körül, nekem társaságnak.

Nagyon jól jött, azt kell mondanom.

És mikor meséltem a férjemnek, hogy mennyire jó volt, hogy itt volt "állandóra" anyu, ő javasolta, hogy miért nem veszünk fel valakit, aki segít a pici körül, megcsinálja a kisebb házimunkákat is stb. Kb. mint külföldön az au pair, olyasmire gondoltunk először.

De közben ott van az is, hogy régen én akkor is olyan kellemetlenül éreztem magam, ha úgy voltam itthon, hogy a takarítónőnk jött (mióta full time-ban itthon vagyok, nem jár, csak havi egy nagytakarításra)...

Mármint ő takarított körülöttem, én meg olvastam, tanultam épp és fura volt az egész nekem. Félek, hogy most is ez lenne, hogy ő elvan a babával, én meg elvonulok pihenni, vagy home spa-t csinálok a fürdőben és mégsem tudom elengedni magam.

Ezért jutott eszembe anyukám. Hogy amíg bele nem rázódunk a szülőségbe, odaköltözhetnénk. A picinek van ott is szobája, az én régi szobám mellett. Az külön emeleten van, van saját nappali rész, hozzátartozó fürdőszoba, nem zavarnánk senkit. Mikor anyukámnak ma felvetettem, nagyon lelkes lett az ötlettől.

Én szívesen mennék, megnyugtatna a helyzet, de nyilván ez nagyon átmeneti megoldás, nem tervezünk ott lenni éveken át. És félek, hogy mi van, ha ez sem fog segíteni rajtam, mi lesz, ha ott sem jövök bele a dolgokba még jobban?!

Szóval a kérdésem, hogy a helyemben ti melyik megoldást választanátok?

Pár hét, hónap anyukáméknál, vagy állandó segítség itthonra?

2023. szept. 19. 12:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:
Nem arra voltam kíváncsi, hogy ki hogyan szív egyedül a gyerek mellett, és mennyire hullafáradtak, de “megoldják, mert meg kell oldani”.
2023. szept. 19. 14:39
 32/66 anonim ***** válasza:
82%
Inkább te vagy a gáz,aki a gyereket át akarja passzolni.nem is a gyereknek kell a a nagyi vagy a babysitter hanem neked,hogy nyugodtan wellneselj otthon meg aludj.
2023. szept. 19. 14:39
 33/66 anonim ***** válasza:
74%
Én nem éreztem "szívásnak" otthon lenni az 1 hónapos gyerekemmel (pedig 2 is van), de ugye nem vagyunk egyformák, van, akinek nem való gyerek.
2023. szept. 19. 14:41
 34/66 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező!

Ne foglalkozz az olyan válaszokkal, amelyek nem segíteni akarnak. Én ugyanazt akartam javasolni, mint a 25-ös, vegyél fel egy dadát, ahogy anno csinálták az úri családok, és akkor elég napi 1 órát ránézned, míg tolsz egy közös selfie-t a Facebookra, a dada majd neveli meg ellátja helyetted, és akkor lesz idős egy spa-ban bármikor.

2023. szept. 19. 14:43
 35/66 anonim ***** válasza:
76%

Ezek amúgy valós kérdések, vagy az adminok teszik ki őket, hogy növeljék a forgalmat? (Költői kérdés, nem lesz rá válasz.) Nekem legalábbis kicsit gyanús, hogy pár naponta idetalál valami hülye, aki olyasmi kérdésekkel provokálja a népet, amire érkezik száz válasz, és ezek egyike sem ért vele egyet.

Valahogy olyan egy kaptafára mennek ezek mind.

2023. szept. 19. 14:46
 36/66 A kérdező kommentje:

Nem vagyok suttyó, valószínűleg ez lesz a probléma.

Valamint nem is azt vallom, hogy csak az a jó anya, aki megszakad a gyereknevelésben, gondozásban és nem fogad el segítséget, mert “magának szült”. Én nem ilyen vagyok, örömmel veszem, ha van, aki kicsit könnyíthet egy nehéz helyzeten.

Ti meg csináljátok egyedül, kialvatlanul, fáradtan úgy, ahogy akarjátok. Szép napot!

2023. szept. 19. 14:50
 37/66 anonim ***** válasza:
87%

🤣🤣🤣

Nem tényleg nem vagy suttyó csak egy elkényeztetett kislány akinek minden más fontosabb mint hogy az első és (remélhetőleg) utolsó ici pici babájának minden pillanatát kiélvezze.

2023. szept. 19. 14:55
 38/66 anonim ***** válasza:
90%

"Valamint nem is azt vallom, hogy csak az a jó anya, aki megszakad a gyereknevelésben, gondozásban és nem fogad el segítséget, mert “magának szült”. "

Azért az "elfogadok segítséget", és az "anyuhoz költözöm, mert nem vagyok elég felnőtt az önálló életvitelre" között van némi különbség.

2023. szept. 19. 14:57
 39/66 anonim ***** válasza:
97%
Az nem opció,hogy anyukád menjen segíteni át?
2023. szept. 19. 14:59
 40/66 anonim ***** válasza:
79%

Provokatív kamu.

Akinek valóban ez a problémája az idilli életében, az nem ide ír ki kérdést, eszébe se jut. Ha pedig mégis, akkor valamit rejteget, valami egyeb baja van.

2023. szept. 19. 15:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!