Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött babával családhoz...

Újszülött babával családhoz költözni, mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2023. aug. 27. 15:56
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is ha érzed,hogy gond van kérj segítséget szakembertől,illetve a szüleidtől is nyugodtan. Nagyon is szép és jó,hogy így átlátod,hogy bizony szükség van rá. Babyboom-nak igaza van,,hogy bizony eldurvulhat segítség nélkül, sajnos. Én a munkahelyemen láttam pár elég durva szülés utáni depressziós esetet,ahol már tényleg akaratlanul a baba is megszenvedte,osztályra kellett felvenni őket és odafigyelni rájuk,tehermentesíteni a szülőt,stb. Viszont ők már tényleg nagyon durván benne voltak. Mindenképp menjetek,ha úgy érzed és mellette kérj segítséget is. Férjedre tudsz számítani? Rendbe lesztek és utána újra külön tudtok költözni.
2023. aug. 27. 18:31
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Én megértrm a kérdezőt, ha a férjem nem itthonról dolgozna, belehülyülnék hogy egyedül vagyok késő délutánig egy babával, család messze , nincs olyan hogy beugranak meglátogatni. Megterhelő egyedül. Kerj segítséget nyugodtan, a családtól akár, végül is az a lényege hogy össze kellene tartani szükség esetén. Tudom, van akinek a világvégén dolgozik a férje, mégis elvan..
2023. aug. 27. 23:38
 33/38 anonim ***** válasza:
66%

Mi anyukámékkal lakunk (nagy a lakás, mindenkinek meg vannak a maga szobái, a nappali és konyha közös légtér) és már 2 gyermekünk van.

Be szokott segíteni meló után, ahogy apukám is. Könnyebb, a gyerekek is imádják őket. Papa mindig a gyerekek szobáján újítgat, mama vigyáz a kistesóra ameddig keddenként tornára megyünk (hipotón)..

Mi hozzá voltunk szokva, amikor megszületett az első gyerekünk elköltöztünk, de így is náluk volt a fiam hétvégente, anyukám jött munka után is, szóval nem is volt értelme külön lakni csak azért, hogy ne kössön bele senki.

Mindig van felügyeletük, ha valaki épp nem dolgozik könnyebb takarítani, főzni, hiszen ha nem tudok kaméleonként kettő felé nézni, akkor valaki szemmel tartja őket a szobájukban/nappaliban.

El tudok menni nyugodt szívvel bárhová, ahol mondjuk egy gyerek nem érzi jól magát, mert előre megbeszéljük, hogy ki ér rá, apának se kell így a szabadnapjait beáldozni egy "most vagy soha" papír rendezés, egy orvosi látogatásom, vagy bármi más miatt. Be tudok menni az irodába is gond nélkül, mert mindig van aki otthon tud maradni anélkül, hogy munkahelyi gond lenne belőle. (Bár nálunk mindenki olyan pozícióban van, ahol saját maga oszthat beosztást a cégeknél).

DE! ehhez olyan emberek is kellenek mint mi. Mi szeretünk együtt lakni, mert nekik is és nekünk is könnyebb, a gyerekek sincsenek sose egyedül.

Ha meg tudtok lenni együtt anélkül, hogy bárki felróna bármit is a másiknak (..megint én vigyázok a gyerekre, neked kellett volna főzni, stb), és hely is van, akkor szerintem semmi akadálya, nincs is gond vele.

Mindenki más viszonyban van a szüleivel, mi mind a két oldalról jó nagyikat kaptunk, támogatóak.

2023. aug. 28. 10:01
 34/38 babyboom567 ***** válasza:
81%
33-as én bármennyire szeretem a gyerekem, és majd az unokám fogom,NEM akarnék velük élni(nyílván a kérdező esete más,és igen nevelném az unokám simán addig míg a menyem meggyógyul)És nem lennék egy rideg csak karácsonyi meg facebook nagyi,simán mennék érte az oviba, tanulnék is az unokámmal,főznék is rájuk ha az segítség lenne,DE mindenki éljen a saját otthonában,takarítson ahogy neki jó,éljen a hobbijának,hallgasson olyan zenét amit szeret,stbstbstb.És mondjuk én el sem tudnám képzelni,hogy apám csak saját szakállára belepiszkálna a gyerek szobájába.Pont eleget küzdünk még így külön is, hogy NE szóljanak bele mindenbe,ha anyámon múlna azt is eldöntené,hogy milyen bugyit vehetek fel 47 évesen.Az én anyám pl soha semmit nem segít, és ez azért van mert nem hagyom neki.kb 10 éve beleestem abba a hibába,hogy hagytam,hogy segítsen valami házimunkába,gondolván, hogy így fontosnak érzi magát,hát utána hallgathattam jó 1 évig, hogy 37 éves koromra még mosogatni sem tanultam meg,és micsoda szégyen,hogy neki kell csinálni,illetve telefonba a különböző végtelenített mosogatási praktikákat.Ha elmegyünk nagyritkán hozzá, és mondom neki,hogy játsszon a gyerekkel, 10 perc múlva megunja, hogy velem akar beszélgetni, hogy még őt is szórakoztassam.De nem beszélgetni akar átlagos dolgokról, mint pl anyósom,hanem okoskodni, átszervezni,beleszólni,megoldani ott is a "problémát" ahol nincs.Hamarabb mennék anyaotthonba ha bármi történne,minthogy vele éljek.Anyósom 80 éves,nagyon jó nagyi, nyílt,egyenes,lehet vele "élvezni" az életet,független,és ő is a különélés híve.De pl süket,és nem akar hallókészüléket hordani, ez azzal jár hogy még a földszinten is simán lehet hallani ha tévézik.Szereti a jó ebédhez szól a nótát, mi meg nem,ha együtt élnénk,kinek kéne engedni?Így ha mikor ott vagyunk nem hallgatja, de ezer más alkalomkor hallgathatja.Az együttlakásnál valaki mindig nyel,csak lehet nem mondja ki.Ahol 2 vagy annál több ember van, ott mindig van valaki aki másképp gondolja.(csak nem mondja ki,mert pl konfliktus kerülő)Jah, és a másik,hogy a férjem lés a gyerek, anyám és a férjem anyám és apám én és anyám,között napi szintű állandó veszekedés volt/van,és nagyon nagyon elegem van már abból, hogy csitítsam, békítsem az embereket,nagymama koromra, nyugit és békét,csendet szeretnék,mert már most baromira el vagyok fáradva, és kb még 20 év mire a gyerekem elköltözik és családot alapít.És az öregkori terveim között van, hogy megtanulok jógázni, és hegedülni mert végre lesz időm és lehetőségem rá.És lehet,hogy sz@r-nak nézel, de normál hétköznapi helyzetbe, ha a szülei egészségesek,én nem akarom nevelni az unokámat,mert arra lennének a szülei.
2023. aug. 28. 11:00
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleimmel ez működött volna, ha ilyesmi miatt kell (vagy más ok miatt is, pl. a mi lakásunkkal történik valami). A férjem nehezen bírta volna.

Szerintem családfüggő. Te ismered a saját szüleid, ez alapján tudod eldönteni, hogy működne-e.

2023. aug. 28. 12:43
 36/38 anonim ***** válasza:
66%
34, az első mondatig jutottam. Tudod miért? Mert az TE vagy. Mi mások vagyunk. A kérdezőnek is csak adtam egy ellenpéldát. Nem ördögtől való, ha a család összetart és együtt lakik. Mindenkinek más az ideális.
2023. aug. 28. 13:36
 37/38 Csakegysajt95 ***** válasza:
100%
Ahány család, annyi élethelyzet. Én átmenetileg élnék a lehetőséggel, de hosszútávon semmiképp sem hoznám anyáék fejére a gyereket.
2023. szept. 3. 08:45
 38/38 A kérdező kommentje:
Átköltöztünk, sokkal jobb a helyzet, mint az elején. Halistennek nem lett probléma! Ahogy készül a házunk, költözünk és ott már csak 3an leszünk!
2023. nov. 3. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!