Újszülött babával családhoz költözni, mit gondoltok?
Mi anyukámékkal lakunk (nagy a lakás, mindenkinek meg vannak a maga szobái, a nappali és konyha közös légtér) és már 2 gyermekünk van.
Be szokott segíteni meló után, ahogy apukám is. Könnyebb, a gyerekek is imádják őket. Papa mindig a gyerekek szobáján újítgat, mama vigyáz a kistesóra ameddig keddenként tornára megyünk (hipotón)..
Mi hozzá voltunk szokva, amikor megszületett az első gyerekünk elköltöztünk, de így is náluk volt a fiam hétvégente, anyukám jött munka után is, szóval nem is volt értelme külön lakni csak azért, hogy ne kössön bele senki.
Mindig van felügyeletük, ha valaki épp nem dolgozik könnyebb takarítani, főzni, hiszen ha nem tudok kaméleonként kettő felé nézni, akkor valaki szemmel tartja őket a szobájukban/nappaliban.
El tudok menni nyugodt szívvel bárhová, ahol mondjuk egy gyerek nem érzi jól magát, mert előre megbeszéljük, hogy ki ér rá, apának se kell így a szabadnapjait beáldozni egy "most vagy soha" papír rendezés, egy orvosi látogatásom, vagy bármi más miatt. Be tudok menni az irodába is gond nélkül, mert mindig van aki otthon tud maradni anélkül, hogy munkahelyi gond lenne belőle. (Bár nálunk mindenki olyan pozícióban van, ahol saját maga oszthat beosztást a cégeknél).
DE! ehhez olyan emberek is kellenek mint mi. Mi szeretünk együtt lakni, mert nekik is és nekünk is könnyebb, a gyerekek sincsenek sose egyedül.
Ha meg tudtok lenni együtt anélkül, hogy bárki felróna bármit is a másiknak (..megint én vigyázok a gyerekre, neked kellett volna főzni, stb), és hely is van, akkor szerintem semmi akadálya, nincs is gond vele.
Mindenki más viszonyban van a szüleivel, mi mind a két oldalról jó nagyikat kaptunk, támogatóak.
Az én szüleimmel ez működött volna, ha ilyesmi miatt kell (vagy más ok miatt is, pl. a mi lakásunkkal történik valami). A férjem nehezen bírta volna.
Szerintem családfüggő. Te ismered a saját szüleid, ez alapján tudod eldönteni, hogy működne-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!