Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött babával családhoz...

Újszülött babával családhoz költözni, mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2023. aug. 27. 15:56
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
60%

De attól, mert valaki segít, még nem kell odacuccolni hozzájuk!

Kapni fogod itt mindjárt a kommenteket, hogy más mekkora hős volt, hogy félholtan főzött, mosott, takarított, a baba meg rá volt kötve, közben az 5 másik ott szaladgált a lába körül és még így is megoldotta!!4!

De ne másokhoz mérd magad. Viszont gyerekszerepbe sem kell visszamenni.

Ha úgy érzed, jól jön a segítség, nyugodtan kérd meg a nagyszülőket, hogy gyakrabban látogassanak, esetleg úgy menjenek, hogy visznek ebédet/vacsorát, süteményt.

Akár fizetett segítséget is lehet alkalmazni, nekem jól jött, hogy a takarítónőnk akkor is járt, mikor a babával otthon voltunk a férjemmel MIND A KETTEN. Heti kétszer kitakarított, nekünk így tényleg csak a kisebb napi dolgokat kellett a pici mellett csinálni.

2023. aug. 27. 16:45
 12/38 anonim ***** válasza:
94%
Így más, akkor oké, de pszichológust keress első körben, ő tud szakszerűen segíteni.
2023. aug. 27. 16:45
 13/38 anonim ***** válasza:
79%

Csak ezert akarsz koltozni? Elobb akkor szulessen meg a baba es meglatod milyen lesz.

A segitseg nagyon jol tud jonni, de csak akkor, ha az tenyleg segitseg. Lehet, hogy majd a csaladtagok leveszik a valladrol a terhet es figyelnek a babara, amig te mittudomen, hajat mosol vagy setalsz egyet, de cserebe meg piszkalnak, hogy miert szoptatod annyit a gyereket, miert iszol kavet, miert ugy fogod, miert ugy furdeted, pelenkazod.

Ez csak par pelda, amibe szeretnek beleszolni kivulallok.

En nagyob orultem, amikor anyosom elvitte heti parszor setalni a babat fel-1 orara napkozben, amig a ferjem dolgozott, addig ossze tudtam szedni egy kicsit magam. De egyebkent mivel 0-24 szoptattam, ezert leginkabb ram volt szuksege.

A ferjem meg vitte a haztartast, meg persze babazott, pelenkat cserelt, ha epp nem a mellemen volt.

Azt gondolom, hogy ketten siman meg lehet oldani, foleg, ha egy gyerek van. Emiatt igazan nem kell bekoltozni mashoz, de ha van lehetoseg segitseget kerni es kapni, az jo dolog.

De koltozni emiatt?

Egy ujszulott komoly stresszforras lehet a kivulallok szamara. Nagyon cuki, de tud sirni, ezerszer felkelni ejszaka, zavaro tenyezo is lehet, mar bocsanat.

2023. aug. 27. 16:53
 14/38 anonim ***** válasza:
38%

Miért lennél depressziós?

Az a baj, hogy ez kognitív torzítás. Félsz valamitől, ami nincs.

Ezen az segített volna, ha eleve jó állapotú mentalitással állsz neki családot alapítani. De nem vagy jól.

Segítséget szakembertől kell kérni. Mert nagyon siralmas életnek néztek elébe. Főleg a gyerek.

2023. aug. 27. 16:57
 15/38 anonim ***** válasza:
42%
Jó dolog, ha időben lépsz. Ha úgy érzed, szükséged van segítségre, tedd azt. Lehet, csak átmeneti lesz, talán jobb lenne esetleg, ha ti hozzátok költözne oda vmelyik családtag.
2023. aug. 27. 17:24
 16/38 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon rossz ötlet! Ha nem vagy magadban biztos, akkor csak teszel rà egy lapàttal, ha visszamész ,,gyerekszerepbe". Ehhez a feladathoz (gyereknevelès) fel kell nőnöd fejben is.
2023. aug. 27. 17:36
 17/38 anonim ***** válasza:
94%

Fuh hát én a hajamat kitéptem volna, ha egy újszülött baba mellett még anyámékat is el kellett volna viseljem, viseljük, meg őket kerülgetni, hozzájuk is alkalmazkodni. :D

Jó a kapcsolat, szeretem őket, de jót tesz nekünk ez az 50 km távolság.

2023. aug. 27. 17:38
 18/38 A kérdező kommentje:
Nagyon pici házunk van, 40 nm. Se aludni, se létezni, se a cuccaink nem férnek el sehol. Mióta megszületett, nem eszek, nem alszok. Nagyon beszűkült a tudatom, nem tudom meddig bírnám.
2023. aug. 27. 17:38
 19/38 anonim ***** válasza:
69%
És erre nem gondoltál a gyerek előtt. Nem a házzal van gond. Az csak egy kifogás. TERÁPIA.
2023. aug. 27. 17:40
 20/38 A kérdező kommentje:
Eltartatni sem akarjuk magunkat. Mindenbe beszállnánk épp úgy mint itthon. Nem innen fúj a szél. Sokkal inkább a lelkiek.
2023. aug. 27. 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!