Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen japán eredetű fiú...

Milyen japán eredetű fiú nevek vannak?

Figyelt kérdés
Kicsit bonyolult a helyzetem. A lényeg annyi, hogy 38. hétben lévő kismama vagyok, egy kisfiúval, aki félig japán. Az apa japán, nem lesz az életében, én viszont mégis szeretnék neki második névnek egy olyan nevet ami japán eredetű de már anyakönyvezhető Magyarországon. Sajnos kifutottam az időből eléggé és már nem kérvényeznék semmi újat. Köszönöm ha segít nekem valaki!

2023. aug. 10. 19:43
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!:) Apuka nem veszi a nevére, viszont szeretné ha tudna róla a kicsi.. de ez hosszú. A Naruto teljesen kizárva nálam, azért nemár.

A Mikió és Akitó neveket találtam csak meg eredetileg de ránézek a többire is!

2023. aug. 10. 20:50
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha elismeri az apaságot,akkor bármelyik japán név adható,ha viszont semmilyen tekintetben nem hajlandó az apa lenni akkor nincs sok valasztékod. És komolyan nem kell erőltetni ezt egy olyan ember miatt aki nem akar a gyerek életében lenni.
2023. aug. 10. 20:58
 13/18 A kérdező kommentje:
Sokat gondolkodtam ezen az “erőltetésen” és én így döntöttem. Sajnos kicsit későn.. de szeretnék neki egy japán eredetű nevet második névnek. Így látom jónak, a későbbiek miatt is. Nem tudom mennyire fognak rajta kiütni a japán vonások, de számítok rá, az apuka erős ázsiai vonásai miatt. Gondolom elég domináns lesz az az oldal, így szeretném ha később nem sérülne az identitása, bármi lesz is. Esetleg ha bárki tud még ilyesmi nevet azt megköszönném. Sok nevet amit írtatok nem találtam meg az anyakönyvezhető nevek között:(
2023. aug. 10. 21:27
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos férfi nevek még annyi sincs mint nőiben. Mikiót meg a Narutót találtam én is, de ezek röhejesek sajnos.

Gara van amit régi magyarnak ír fekete jelentéssel de azt hiszem van japánban is hasonló.

Akitó fogalmam sincs milyen eredetű, de gyanús. De ezek tök izzadságszagúak. Szerintem csináld azt, hogy miután megszületik utána is megváltoztathatod a nevét, és utólag a kérvényeztetett nevet hozzáteszitek. Én inkább ezt csinálnám, mintsem hogy ilyen idióta nevek közül kellen választani szegénynek.

De azért kérdezz rá, mi kell pontosan hozzá, hátha adhatod így is.

2023. aug. 10. 22:40
 15/18 anonim ***** válasza:
37%
És mi lesz az első neve?
2023. aug. 10. 22:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Gara is egy Naruto szereplő.
2023. aug. 10. 23:59
 17/18 A kérdező kommentje:
Adrián lesz az első név. Hát, köszönöm szépen a válaszokat! Lehetséges, hogy inkább majd később próbálok meg kérvényezni egy ilyen nevet.
2023. aug. 11. 10:53
 18/18 anonim ***** válasza:
74%

16# Az Gaara írásmódilag és kiejtésben is hosszan ejtik, és nem egy túl pozitív szereplő, lehet nem tetszene az apukának ill. később a gyereknek sem biztos, ha utánanéz. Ha az anyuka egy kicsit tisztelegni szeretne a japán származás előtt is, nem hinném, hogy ez a megfelelő név.

Kérdező, én a Soma nevet találtam hasonlót, mint a Gara, ez ugyan itthon S-sel ejtendő és nem japán, de megvan a japán változata, ahol Sz-szel ejtik. Ez így nem lenne talán nagyon idegen egy japánnak sem, és negatív vonatkozásáról sem tudok.

2023. aug. 11. 12:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!