El esik a baba a kiságyban??
Sziasztok egy olyn problémaba ütközünk hogy a kislanyom elmúlt 7 honapos fel tud állni a kiságyban rácsos de le ülni vagy vissza engedni magát nem max néha sikerült eddig.
Ma ugy hátra dobta magát es be verte a fejét hogy durva volt nagyon.
Rácsvédőnk van fent de ugye az nem ér fel addig viszont mire megtanulja mit hogy kell felek hogy baja lesz a fejének 😔
Az ágyrol is le gurult pár napja egyutt aludtunk es hiaba ki tamasztottam át gurult azon is.
Mikor tanulja meg hogy ezeket nem lenne szabad?
Ágyban ilyen idősen én már csak úgy merném, ha köztem és a fal között lenne...
A kiságyban felállással ennyi idősen én is így voltam a családi krónikák szerint, anyukám azt sem tudta egy darabig, hogy miért üvöltök a kiságyban fekve, mert ő már csak azt látta, az állást nem :)
Ő állítása szerint gyakorolta velem, tanítgatta, hogy tudok lejjebb fogni a rácson, ahonnan már le tudom tenni a fenekem. Érdekes módon az én kisfiammal nem volt ilyen probléma, ő valahogy nem borult nagyokat, vissza tudott huppanni... pár esés után szerintem megtanulják, ösztönösen gömbölyödnek, ahogy védik a fejüket.
Elesik, leülni, visszaengedni, hátradobta, beverte, legurult, kitámasztottam, átgurult.
Bakker, mit fogsz te csinálni, amikor majd általános iskolában segítened kell neki a helyesírásban?
A vesszőket és az értelmes fogalmazást ("fel tud állni a kiságyban rácsos") nem hiányoltad? :)
Egyébként remélhetőleg a tanítók, tanárok értik a dolgukat, mert ha a szülőkre számítanak, akkor lesznek ennél nagyobb bajban is :)
Nekünk is 2x beverte a fejét a rácsba mert reggel felállt miután felkelt.
Utána többször nem.
Lassan megtanulta napközben hogy kapaszkodni kell, párszor elesett a szobában a földön, pedig én mentem utána, elkaptam ha tudtam (hiába mondta a védőnő hogy hagyjam elesni mert abból tanul, én szándékosan nem voltam erre képes).
Aztán elkezdett kapaszkodva hajolgatni mindenért, ebből lett a kapaszkodva leguggolás, leülés.
Most is állva ébreszt de már nem esik el.
A sztorim lényege hogy csak pár alkalom és nem fog többször elesni. Emiatt én nem vetném tűzre az amúgy biztonságos kiságyat.
Együtt alvásnál meg belül legyen a baba, esetleg fészekben. De én nyugodtabban alszom ha az ágyunk melletti kiságyban szuszog.
Kedves utolsó 😀 tudok helyesen írni csak tudod vannak olyan emberek akik gyorsan pötyögnek és félre mennek a betűk , mellesleg ez nem az az oldal ahol a helyesírás a lényeg ha olyan helyre tévedek majd használok ékezetet és helyesen fogok írni ne aggodj :)
A tobbieknek koszonom a válaszokat holnap megpróbálom megmutatni neki hogyan is kellene leülni... de mennyire veszélyes ha be veri a fejét a rácsokba ? Nem kicsit veri be..remélem nem lesz baja 😔
Fiam 15 honapos,kepzeld el,hogy ha szalad es leesik hanyszor koppan a feje.meg ugy kb mindene .
Tegnap mászva akart menni,megbillent,es a szajat verte be.a foga fel is sertette a szajat .
Ne parazz annyira.
Ha megis felsz akkor teritsél a kisagy oldalaira pokrócot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!