Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig használtatok rácsvédőt...

Meddig használtatok rácsvédőt a kiságyban? Nem fullad meg a baba?

Figyelt kérdés
Nem fonott rácsvédőnk van, hanem lap. Viszont olvastam egy cikket, hogy ez akár fulladást is okozhat. A kisfiam 6 hónapos, lerakom az ágy egyik végében és a másikban ébred. Félek, hogy tényleg ráfordul és belefullad. Viszont nem szeretném levenni, mert akkor a kis feje milliószor beütődne. Szerintetek?

2023. jún. 20. 21:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
29%
Nekünk fonott van, de azzal is úgy alszik, hogy belefúrja a kis orrát. 6 hónaposan már felkel arra, hogy nem kap levegőt, a hirtelen csecsemőhalál 6 hónapos korig van, de jellemzően az első pár hétben. Addig lehet használni légzésfigyelőt. Az enyém 1 éves, már letépte az összes megkötőt a rácsvédőről, de még mindig annyira ficereg éjjel, hogy nem tudom kivenni. De eddig túlélte. :)
2023. jún. 20. 22:00
 2/18 anonim ***** válasza:
86%
Mi egyik gyereknél sem használtunk rácsvédőt 🤷‍♀️
2023. jún. 20. 22:03
 3/18 anonim ***** válasza:
56%

1!

Hirtelen csecsemőhalál 2 éves korig fordul elő. Nem 6 hónapos korig.

2023. jún. 20. 22:06
 4/18 anonim ***** válasza:
80%
Nem használtunk,mert akadályozza a szabad levegő áramlást a baba orránál.
2023. jún. 20. 22:06
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
Kb 3 hónapos korig. Mindig alá bújt, inkább leszedtük a fulladás veszély miatt. Soha nem ütötte be úgy a fejét a rácsba, hogy sérülése lett volna.
2023. jún. 20. 22:07
 6/18 anonim ***** válasza:
77%
Az elején babafészekben altattam. Egy ideje már alváskor mindent kipakolok az ágyból. Amikor magam mellé veszem aludni, akkor babafészekben van. Feleslegesnek tartom ezt a sok cullangot, na meg így biztonságosabbnak érzem .
2023. jún. 20. 23:12
 7/18 anonim ***** válasza:
35%
Én csak olyan kiságyhoz használtam, amelyiknek minden oldala rácsos. Ott ha beszorul a rácsvédő mögé akkor is kap levegőt. 3. babánál van tömör oldala a kiságynak és bár kaptunk rácsvédőt, nem tettem fel.
2023. jún. 20. 23:13
 8/18 anonim ***** válasza:
79%
Sose használtuk. A rácsok kör alapú rudak voltak, nem okoz fájdalmat, ha beleütöd a fejed.
2023. jún. 20. 23:30
 9/18 anonim ***** válasza:
81%
Sosem hasznaltuk, 5 honapos a fiam. Neha koppan, de inkabb az, mint, hogy megfulladjon.
2023. jún. 21. 05:40
 10/18 anonim ***** válasza:
52%

Kisfiam ágya közel van az ablakhoz, télen volt pici, arra is jó volt a rácsvédő, hogy ne kapja telibe a hideget, ha szellőztetünk vagy kimegyünk az erkélyre.

Piciként szinte meg se moccant az ágyban, később meg szerintem simán arrébtette a fejét, ha nem kapott rendesen levegőt.

Viszont volt egy időszaka, mikor úgy altatta magát, hogy csapdosta a fejét jobbra-balra, azt még rácsvédővel is fájdalmas volt nézni...

2023. jún. 21. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!