Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig használtatok rácsvédőt...

Meddig használtatok rácsvédőt a kiságyban? Nem fullad meg a baba?

Figyelt kérdés
Nem fonott rácsvédőnk van, hanem lap. Viszont olvastam egy cikket, hogy ez akár fulladást is okozhat. A kisfiam 6 hónapos, lerakom az ágy egyik végében és a másikban ébred. Félek, hogy tényleg ráfordul és belefullad. Viszont nem szeretném levenni, mert akkor a kis feje milliószor beütődne. Szerintetek?

2023. jún. 20. 21:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
19%

Nem, nem fullad meg. A hirtelen csecsemőhalált pedig nem a rácsvédő és nem a babafészek okozza. Ezeket a máig népszerű félelmeket tudományosan már megcáfolták.

Rácsvédő azért jó, mert nem veri szét magát az ágyban. Babafészek szintén.

2023. jún. 21. 10:20
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt ilyen lap. De inkább kivettem. Így már semmi nincs a kiságyban. Még takaró sem mert hálózsákban alszik.
2023. jún. 21. 11:29
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Már nem használom egy jó ideje. Kb. 3-4 hónapos koráig volt bent, aztán kivettem. Nem veri a fejét a rácsba, ha véletlenül igen, nem ébred rá fel!
2023. jún. 21. 12:45
 14/18 anonim ***** válasza:
79%
Nem értem, hogy miért kell lepontozni, aki rácsvédőt használ. Nem ecetes vízben fojtogatom, csak nem akarom,
2023. jún. 21. 16:30
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
hogy beverje a fejét.
2023. jún. 21. 16:30
 16/18 anonim ***** válasza:
69%

Olvasom, hogy sokan írjátok, hogy MÁR kivettétek, annak mi értelme? Pont akkor nem olyan fontos, mikor még picike, épp akkor lehet problémásabb a fulladás miatt is, mikor még nem tudatosan mozog, viszont addig nem is nagyon kerül a rács közelébe.

Azt is észrevettem, hogy tényleg jól le van pontozva, aki használta, pedig szerintem nem nagyobb az esély arra, hogy ettől fulladjon meg,mint arra, hogy mondjuk Listeria fertőzés miatt legyen baja a magzatnak, az "én mindent ettem terhesen, minden nap házi kolbászt reggeliztem, mégse lett baja a babának" típusú hozzászólók meg 100%-osak... Lehet, hogy azért, mert nem a kívánós kismama veri be a fejét a rácsba, de a szalámiról lemondani nem olyan kellemes? :D

2023. jún. 22. 07:21
 17/18 anonim ***** válasza:

#16.

Van igazság a szavaidban!

Én például azért vettem ki később, mert arra nem ébredt fel, ha beütötte a fejét (most sem), de arra igen, hogy beleakadt a keze vagy a lába, és nem tudott átfordulni. 🙂

2023. jún. 22. 16:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Én azért vettem ki mert nem láttam bele az ágyba és ez zavart.
2023. jún. 22. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!