Meddig használtatok rácsvédőt a kiságyban? Nem fullad meg a baba?
Nem, nem fullad meg. A hirtelen csecsemőhalált pedig nem a rácsvédő és nem a babafészek okozza. Ezeket a máig népszerű félelmeket tudományosan már megcáfolták.
Rácsvédő azért jó, mert nem veri szét magát az ágyban. Babafészek szintén.
Olvasom, hogy sokan írjátok, hogy MÁR kivettétek, annak mi értelme? Pont akkor nem olyan fontos, mikor még picike, épp akkor lehet problémásabb a fulladás miatt is, mikor még nem tudatosan mozog, viszont addig nem is nagyon kerül a rács közelébe.
Azt is észrevettem, hogy tényleg jól le van pontozva, aki használta, pedig szerintem nem nagyobb az esély arra, hogy ettől fulladjon meg,mint arra, hogy mondjuk Listeria fertőzés miatt legyen baja a magzatnak, az "én mindent ettem terhesen, minden nap házi kolbászt reggeliztem, mégse lett baja a babának" típusú hozzászólók meg 100%-osak... Lehet, hogy azért, mert nem a kívánós kismama veri be a fejét a rácsba, de a szalámiról lemondani nem olyan kellemes? :D
#16.
Van igazság a szavaidban!
Én például azért vettem ki később, mert arra nem ébredt fel, ha beütötte a fejét (most sem), de arra igen, hogy beleakadt a keze vagy a lába, és nem tudott átfordulni. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!