Nagyon sírós babátokkal mit csináltatok? Hogy bírtátok idegileg? Kezdek kikészülni. Kislányom 3,5 hónapos és egész nap ok nélkül sír. Nem értem mit rontottam el! Eddig nem volt ilyen.
Szia,
Először is kitartás!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, és én is altatni próbálnám. Azt nem igen hiszem, h. egy 3,5 hónapos baba ne lenne álmos napközben. Az én lányom most négy hónapos,és 4 óránként eszik, két órát van ébren, és másfél-két órákat alszik az etetések között. A napközbeni alvások mellett végig alussza az éjszakákat is.
Egy 3,5 hónapos baba napközben két alvás között max. másfél két órát tölt ébren általában. Próbáld meg utána altatni, hátha mégis az a gond, h. túlpörgeti magát és fáradt.
A védőnőről annyit, h. nekem is mindig ezt mondták, h. éjszaka alszik, napközben nem fáradt, és ezzel nem mentem sokra...
Persze, normális, hogy egyre többet van fent, de azért a napi egy óra akkor is nagyon kevés! Az jó, hogy most elaludt, kíváncsi vagyok mennyit fog. De azért ha fáradtnak látod, délután is tedd le!
Ne felejtsd el, hogy ha eddig mindig csak egy órákat aludt, akkor hozzá kell szoknia ahhoz is, hogy most többször teszed le. De hidd el, hogy jót teszel neki, mert sokkal nyugodtabb lesz egész nap. A másik, hogy te is egyre könnyebben fogod megismerni a jeleket, amikor tényleg fáradt és könnyebb lesz eltalálnod azt a pillanatot, amikor egyszerűen le tudod tenni. Nekem egy-két hétbe telt, mire megtanultam, de előtte két hónapig szenvedtünk úgy, mint ti... :-S
Náluk volt olyan, hogy 5 órát is aludt napközben, máskor meg csak egyet... de az, hogy minden nap csak egyet alszik nagyon kevés neki! Írjd majd meg, hogy hogy alakult a mai napotok (meg a következő pár), remélem rendeződtök!
Örülök! Nem tudom a homeos szer hatása-e, lehet, hogy egyébként is nyugodtabb lenne a több alvás miatt. De ha úgy érzed, hogy az is használt, akkor használjátok továbbra is, legfeljebb majd később megpróbálod nélküle-is. A lényeg, hogy pihenjetek eleget mindketten! Mert az is fontos, hogy te is kipihend magad.
Ja, és még egy tanács. Én írom, hogy mikor mit csinál! Egy hete van csak így (hogy írom) de már látom, hogy saját maga alakított ki magának egy rendszert. Szóval ez nem rossz dolog, mert így mindig tudod, hogy nagyjából mikor fog aludni, másrészt meg látod minden nap, hogy mennyit aludt! Meglepő, hogy az esti fürdés előtt amúgy is meg tudom tippelni kb. így egy hét után, hogy mennyit és mikor leellenőrzöm magam... hát, nem tévedek! :-)
Írd le a következő pár napot is, ha nem felejted el! Kíváncsiak vagyunk ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!