Nagyon sírós babátokkal mit csináltatok? Hogy bírtátok idegileg? Kezdek kikészülni. Kislányom 3,5 hónapos és egész nap ok nélkül sír. Nem értem mit rontottam el! Eddig nem volt ilyen.
Igen, nálunk is ez van, hogy nem akar aludni, de fáradt! Az egy óra nagyon kevés nekik napközben. Néha még most is előfordul, hogy csak annyit alszik, de próbáld meg figyelni és az első jelre letenni! Meglepődtem, hogy milyen gyorsan le tudja tenni a fejét, ha időben teszem le. Nehéz eltalálni, mert ha nem elég álmos, akkor persze nem alszik el, ha meg már túllendül a holtponton, akkor meg már jön a nyűglődés.
Azért általában napi két alvást jó, ha be tudsz iktatni. Ha lehet, pár napig ne menjetek sehova (vagy csak mondjuk a délelőtti alvása után) és ne hívj vendégeket sem! Figyeld őt és tedd le akkor, amikor igényli, látni fogod! Nálunk ez megoldotta a problémát. Csak be kellett látnom, hogy ő olyan 11 körül álmosodik el, én meg pont akkor vittem mindig sétálni és így a babakocsiban aludt, de amint hazaértünk felébredt, persze nem aludta ki magát... ha meg nem pont akkor "rángatom ki", akkor szépen elalszik a kiságyban és van, hogy két órát is alszik egyben és aztán még délután is alszik!
Nagyon ismerősen hangzik, amit írtál, remélem a megoldás is ugyanaz lesz! Drukkolok!
Szia!
Teljesen megértelek! Tényleg egész nap?
Nálunk a 3,5 hónapos "csak" este sír ok nélkül (visítva) és nem fáj a hasa, nem éhes, valószínű hogy álmos. Érdekes hogy nem minden este van műsor- ha apa altatja szinte mindig. Szerintem ő nem bírja annyira cérnával a tehetetlen hallgatást és a pici is érzi hogy ideges lesz. Próbálj arra gondolni hogy egyszer ezen is túl lesztek és relax!
Nálunk bevált altatás volt- ha már semmi nem ment- a másik gyereknél, hogy bekapcsoltuk a hajszárítót, porszívót, elektromos melegítőt hogy zúgjon. Most kipróbáltuk a kicsinél is és működött, ha tényleg fáradtság miatt sír lehet hogy bevélik nálad is. (Persze ha lekapcsoltuk felébredt:)
De lehet hogy csak kicsit csöndben marad, addig is megtudsz nyugodni te is.
Azt mondják a hormonális változással változhat a tej íze, nem lehet hogy éhes, csak finnyás?
A tejbe ha raksz kész tápszert egy keveset lehet hogy jobban eltelíti és változtat az ízén?
Ha nem javul a helyzet és nem találsz semmilyen 'trükköt' hogy abba hagyja, kérd ki más orvos véleményét is szerintem.
Légyszi írd majd le mi lett veletek, csak azért regisztráltam hogy írhassak neked!
Ha napközben csak 1 órát alszik, akkor szinte 100%ig biztos hogy azért sír mert álmos/ fáradt. Neki ez nagyon kevés. 3,5 hónapos babának napi 3szor kellene aludnia. Próbáld meg azt hogy miután megetetted, 1 órát játszotok, nézelődtök, énekeltek, táncoltok, bármi, és utána próbáld elaltatni. Akár sötétits be a szobájában, ne szóljon hangosan semmi.
Az én fiam 10 hónapos de még mindig 2szer alszik 1 nap, van hogy 2x2 órát is!
Szia!
Nekem is egy 3 és fél hónaposom van. Ő nagyon-nagyon nyugodt kisbaba (kopp-kopp-kopp), de a most hatéves nagylányom dettó ugyanilyen volt.
Lassan-lassan rájöttem, nálunk ezek az okok voltak:
- fáradtság, egyszerűen átesett a holtponton, innentől nem aludt el csak ordított
- ha érezte rajtam, hogy ideges vagyok, ő is az lett
- és igenis a foga (neki 4,5 hónaposan kinn volt az első)
Nagyon nehéz ez, főleg jön a tél, nehezebb lesz kimozdulni. Nem rontottál el semmit, ha minden más kizárható, egyszerűen ilyen a személyisége. A lányom most elsős. Nagyon okos kislány, de egy percig nem tud megülni, izgága, igazi ördögfióka.
Ehhez képest a pici lányom maga a nyugalom. Először nem is tudtam mit kezdeni a helyzettel:)
Tűz és víz a két gyerek, pedig édes testvérek.
Fel a fejjel, hónapról-hónapra jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!