Hány hónaposan értette meg a babád, hogy amikor intesz neki a kezeddel, hogy gyere,akkor nyújtja feléd a karját? 6 hónapos babám még nem nyújtja felém. (Nem is gondoltam, hogy már kellene,de a védőnő kérdezte a státuszvizsgálaton)
Valamikor az elején csináltam, kb. 5 hónapos körül, akkor még nem értette de nem is próbálkoztam sokáig.
Teljesen idegen mozdulat számomra. Egy nap ezerszer fel kell vennem, nem jut eszembe mindig ezt csinálni.
Most 9 hós státuszon is kérdezte a védőnő elmondtam neki hogy nem csinálom következetesen, mamák néha de így nem reagál rá. De ha nyúlok felé akkor is látszik hogy tudja hogy fel fogom venni, nem felém nyúl hanem picit megemeli a kezét hogy be tudjak nyúlni a hóna alá.
De nem is ez a lényege a kérdésnek hanem valószínűleg az egyszerűbb dolgokat össze tudja-e kapcsolni. De ezt sok másból is le lehet szűrni például előre sír ha orvosnál levetkőztetem mert fél hogy szuri lesz vagy mikor fogy el a bébiétel és kocog a kanál az üveghez már sír hogy nem akarja jogy elfogyjon stb.
Az én kisfiam 4 hónapos és már kezdik összekötni, hogy mikor fogom fel/ki venni adott helyről.
De nyílván még nem nyújtja a kezét vagy ilyesmi, csak látom rajta, hogy mosolyog ha azt mondom neki, hogy felveszem, kiviszem, kiveszem és teljes csalódottság és némi hangzavar kíséri ha valamiért meghiúsul a dolog.
Teszem hozzá, nekem szakmai ártalom mindent lekommunikálni, a "Gyere most felveszlek és kimegyünk a konyhába tölteni egy pohár vizet."-től a "Most leteszlek, oda adom a csörgődet, én meg hozok egy szendvicset."-ig
Kb már a kórházban is magyaráztam neki, hogy mit miért fogok csinálni. Nyílván egy mukkot nem értett belőle, de legalább ismerkedett a hangommal :)
De kisgyermeknevelőként dolgoztam 6 éven keresztül, megszoktam, hogy a piciknek mindent előre elmondtam előre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!