Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Okozhat problémát, hogy az 1...

Okozhat problémát, hogy az 1 éves babát 1 hétig rábízzuk a nagyszülőre?

Figyelt kérdés
Nyaralni mennénk, de nekem hiányozni fog a pici lány, meg azért gondolom ő is hiányolni fog minket. Nagyon szereti a szüleimet, sőt kimondottan jó a kapcsolat velük, de félek nehogy valami traumát okozzon hogy most 1 hétig nem lát minket. Felesleges az aggódásom?

2023. jún. 1. 12:45
 121/145 anonim ***** válasza:
31%
Nem ugyanolyan jó,de megtanultunk gyerekkel is élvezni egy nyaralást. Pff ha én akár egy éjszakára is leadhatnám... nem értem ÍGY mire vagytok fáradtak? Én 2 éve nem aludtam és nem tudtam soha leadni mégis vinném magammal a nyáron mert vele lenne teljes,ha tényleg csak évi 1 alkalom lenne nuku segítséggel még meg is érteném... de így nem értem, nejed tuti depis ide pszichológus kell ,te már nem vagy elég.
2023. jún. 3. 17:07
 122/145 anonim ***** válasza:
26%
Ja soha nem alvó, szeparációs szorongásos tej,glutén,tojás allergiás gyerekkel mentünk nyaralni. Mégis élveztük...
2023. jún. 3. 17:08
 123/145 anonim ***** válasza:
97%

121, ha leadhatnád, gondolkodás nélkül megtennéd. De mivel nem adhatod, így ebből próbálod a legjobbat kihozni.

A Kérdezőék pedig nyugod szívvel másra bízhatják a babát, így meg is teszik. Az ő dolguk.

2023. jún. 3. 17:13
 124/145 anonim ***** válasza:
31%
Leadhatnám, csak nem adom. Mivel nem másnak szültem,hanem magamnak és úgy érzem a még szintén dolgozó nagyszülők nyakába nem akarom éjjel ledobni,nappal az más de akkor is megkérdezem szbad-e és figyelembe veszem hogy nekik is van életük. Tapasztalatom szerint azok akik több segítséget kapnak mint pl itt hogy együtt élnek,éjszaka is átvállalják a gyerek vigyázast stb azok sokkal nehezebben viselik az olyanokat mint az alvás hiánya, mivel nem szoktak hozza a gyerek vigyázásához hisz azt más is megteszi helyette.
2023. jún. 3. 18:07
 125/145 anonim ***** válasza:
31%
Persze a nagyszülők bevállalnák ha megkérném őket,de valahogy nincs pofám hozzá,hogy helyettem neveljenek. Szóval azért nem tudom leadni,mert nem érzem hogy legalábbis éjjel ez más feladata lenne. Egy-egy délután persze belefer.
2023. jún. 3. 18:09
 126/145 anonim ***** válasza:
36%
Értelek utolsó, de ha másnak meg van erre igénye,az mitől jelent neked gondot? Egyébként ha ide írna egy anyuka kérdést és volt már hasonló,hogy nem bírja, elájult, kikészült már a nem alvástól és nem tudja mit csináljon, sőt egyszer volt egy kérdés,hogy hogy tudná beutaltatni magát valahova,hogy tudjon aludni,a válaszok zöme arról szólt,hogy nincs nagyszülői segítség?meg kérjetek segítséget. Na,aki segítséget kér,mert nem bírja,az is egy idióta.:D aki nem,az is. Nektek semmi sem tetszik,csak ami nálatok megy otthon. Egyébként írta,hogy jár a felesége pszichológushoz mégha 20-an leírjátok akkor is. Itt az a baj, nekünk sincs segítségünk, oltári nehéz valóban és nem kell bemutatni, nekünk is allergiás,orvosokat jártuk, tornára is egyidőbe 0 alvásokkal,stb.,a városban ahol élünk senkink nincs a kollégákon kívül,DE én tudom,hogy mindenkinek máshogyan nehéz. Míg én volt olyan hajnal,hogy szó szerint elsírtam magam,mert hulla beteg voltam, lázas hasmenéssel,a férjem szintén,a lányunk pedig fél óránként kelt, segítség 0, én vonszoltam magam, más meg lehet elájul és elviszi a mentő. Akkor ő gyengébb??Attól valakinek lehet ennél problémásabb babája is,vagy lehet hogy nehezebben viseli már. Igen is,ha úgy érzi kérjen segítséget. Ő érzi,nem pedig mi. Lehet,hogy itt egyeseknél pl dolgozik a nagyszülő,de nem mindenkinél amúgy, és van aki szívesen bevállalja és örömmel szeretné. Ez olyan dolog,hogy a munkahelyemen évekig éjszakáztam,iszonyat volt de csináltam,viszont ha te beállnál és nem menne,mert nem bírnád akkor te egy gyenge akárki vagy??Akkor ezekszerint igen. Nem mindenki bírja ugyanazt a dolgot,itt ezt kéne a fejekben rendbe rakni. Csak ősanyák úgy vannak,ha ők bírják így nehogy már más nem bírja, hát olyan nem létezik,az lehetetlen...
2023. jún. 3. 20:04
 127/145 anonim ***** válasza:
44%

Itt az a visszás,hogy nem arról van szó hogy sosem kapnak segítséget és ezért esnek össze,mert arra sincs idejük hogy wc-nek,sőt. Arról van szó hogy amióta megszületett először együtt is éltek,tehát gondolom akkor is segítettek éjszaka és azóta is többször letudják adni nappal és éjszaka is,erre mégis totál ki vannak agyilag.

A probléma nem az hogy leadjak a nyáron,nem is az hogy nagyszülökhöz adjak,a probléma az hogy a sok segítség ellenére pszichésen már kivannak,ami szerintem kicsit sem normális állapot és ez később csak fokozódni fog ha nem kérnek hivatalos segítséget,pl egy pszichológust.

Ilyen szintű segítség mellett ennyire kimerülni hogy konkrétan már egy éjszaka nem alvástól is kivannak egyáltalán nem normális dolog. Még ha sosem lenne segítségük akkor érthető lenne,de így hogy éjjel-nappal is tudnak vigyázni a gyerekre ergo ki tudnak mozdulni,így nem tudom őket megérteni.

2023. jún. 3. 23:14
 128/145 anonim ***** válasza:
127# Jár pszichológushoz még mindig,ha nem olvastad volna el.
2023. jún. 3. 23:32
 129/145 A kérdező kommentje:

Pszichológus segít a feleségemnek. Szorongásos betegsége van, meg lehet depresszió is. Lelki sérülések amiből nem egyszerű felépülni. Ezek a lelki sérülések jelentkeznek nála testi formába. Tudomásul kell venni, hogy nem bírja úgy mint egy teljesen egészséges ember. Dolgozik rajta hogy jobban legyen, és én meg a család segítjük őt. Lehet okoskodni hogy nem kellett volna így babát vállalni, de ahogy már itt van a lányom, TUDOM hogy életem legjobb döntése volt és nem bántam meg.

Szóval vedd tudomásul, hogy nem egészséges és EZÉRT merül ki.

Én dolgozok és többször segítek neki, valamint házat újítom fel a maradék szabadidőmbe. Azért ez eléggé viszi az energiát, mert sokszor kemény fizikai munkákat csinálok.

De ezt leírtam már korábban hogy nem egészséges a feleségem és mégis MINDIG értetlenkedsz hogy miért kell nekünk segítség.

Ennél jobban nem tudom leírni, ha nem érted meg, az nem az én problémám.

2023. jún. 3. 23:32
 130/145 anonim ***** válasza:
41%

Én apám baltával kergetett gyerek koromban,lelkileg zsarolt,minden nap rettegtem tőle,nem kevés lelki bajom volt apám miatt. Addig nem voltam hajlandó teherbe esni amíg ezt nem tettem tisztába. Így okoskodom...127

Ja és ha a pszichológus mellett ilyen akkor vagy rossz dokija van( nekem is sokadjára lett jó orvosom) vagy sajna nem elég ennyi segítség és gyógyszer is kelleni fog.

2023. jún. 3. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!