Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Okozhat problémát, hogy az 1...

Okozhat problémát, hogy az 1 éves babát 1 hétig rábízzuk a nagyszülőre?

Figyelt kérdés
Nyaralni mennénk, de nekem hiányozni fog a pici lány, meg azért gondolom ő is hiányolni fog minket. Nagyon szereti a szüleimet, sőt kimondottan jó a kapcsolat velük, de félek nehogy valami traumát okozzon hogy most 1 hétig nem lát minket. Felesleges az aggódásom?

2023. jún. 1. 12:45
 111/145 anonim ***** válasza:
16%
110es, ja nagymamával bébisztterrel meg több hónapos pihenésekkel meg fogják:-D Csak nekik ne kelljen a gyerekkel lenni mert kimerítőőő....
2023. jún. 3. 13:00
 112/145 anonim ***** válasza:
82%

1 év után mennek el 4 éjszakára.

Ennyi szerintem mindenkinek kijár. :)

Valamint az sem bűn, ha a nagyszülők szeretnek az unokával foglalkozni. Sajnálom, ha te ezt nem tudtad megtapasztalni.

2023. jún. 3. 13:06
 113/145 anonim ***** válasza:
87%
Nem értem mire a felháborodás, ha jól kijön a nagyszülőkkel, miért ne?! Nektek is jót fog tenni! Trauma? Ugyan már, ne vicceljetek. Manapság mindenki úgy csinál, mintha a gyerek hímes tojás lenne.
2023. jún. 3. 13:07
 114/145 anonim ***** válasza:
30%

Nem figyeltétek a kérdést... szinte mindig leadják és már így is kivannak. Itt úgy érzem nem sima fáradtságról van szó,hanem a feleség lelki bajával nem állnak erre készen. Nekem is vannak bajaim és mégsem így állok hozzá,nagyszülő is lenne aki vigyázzon rá mégsem dobjuk le és nem azért mert ősanya vagyok,hanem mert mikor leadjuk utána nekem speciel még fárasztó elölről kezdeni az éjszakázást,ha viszont eleve benne vagyok akkor nem zavar annyira a nem alvás.

Mi pl 6 hónaposan vittük nyaralni a kicsit és pont hogy élveztük hogy vele nyaralunk a fürdőben,pedig mi sem aludtunk.

Egyszerűen fura a kérdező hozzáállása

2023. jún. 3. 13:25
 115/145 anonim ***** válasza:
79%

Mi az, hogy "mindig leadják"?

Én is kivoltam az első évben, hatalmas változásokat hoz egy baba magával... Pedig nekünk is volt rengeteg segítségünk a nagyszülőknek köszönhetően, fix időpontban bébiszitterünk is, de nehéz volt az első 1,5 év.

Vannak nálunk is családi nyaralások, közös programok, de igenis kell a kettesben eltöltött idő! Amikor férj és feleség vagytok, akik elmehetnek a hotelben lévő bárba borozni, vagy éjszakába nyúlóan sétálni a környéken, hogy utána szexeljenek egy hatalmasat a szállodai szobában. Nem pedig anyu és apu, akik azon izgulnak, evett-e eleget a gyerek, visszaérnek-e a szállodába alvásidőre stb. Fogadjátok már el, hogy nem mindenki ugyanolyan! Valakinek kell néha 3-5 nap kikapcsolódás, míg más a budira is cipeli a gyereket magával.

2023. jún. 3. 13:30
 116/145 anonim ***** válasza:
37%
Akik ilyeneket írnak valószínű ott sajnos már nincs férj feleség státusz,ez van. Ja mindig lepasszolják,mert 1 év után elmennek 5 napra.:D Meg időnket unokázik a nagymama. Nálatok ezekszerint nincs jó kapcsolat a nagyszülők és unoka között. Annak idején én is heti szinten láttam a nagyszüleim. Nem volt trauma. Írt itt az egyik okos bébiszittert is,ezt hol írta a kérdező?:D elnézést ha írta, én nem láttam,vagy odaképzelted. Egyébként az sem lenne bűn. Amúgy hagyjátok már ezt a később majd nem fogják bírni a többit. Nálunk mindkét nagynénémnek 2-2 gyereke van, mindkettőnek a gyerekei bőven már a tini kor végén, nálunk még pici a lányunk, akárhányszor beszélgetek velük mindkettő egyhangúan azt mondta,ők a babakori nem alvást, nehézségeket bírta nehezen,a többi ami jött nem volt gáz. Pedig kvázi majdnem felnőtt gyerekeik vannak és megéltek már ezt azt... Betegségeket is, kórházat hetekig,stb. Örülnek,hogy már ekkorák. Úgyhogy nem kell az általánosítás. Valaki ahogy túl van a babakoron minden más jöhet szépen. Nem egyforma senki, szerencsére...mert akkor olyan lennék,mint ti :D az kéne még. Egyébként igen,aki azt írja ugyanolyan volt a nyaralás 6 hónapossal. :D ja gondolom. Mi is ha utazunk a szüleimhez,akik messze laknak tőlünk,őszintén mi azóta ritkábban is megyünk és így is lesz amíg nem nő picit mert egyáltalán nem pihentető így,itthon is elfáradunk,na de ott idegen helyen ezerszer jobban és fáradtabban jövünk haza általában. Imádjuk a lányunk,de egyértelmű,hogy ott még jobban kell figyelni,nem bababiztos se a hely, duplán pakolni,plusz ha nyűgös amikor indulunk az autóútnál is megy a sírás majdnem végig. Ott enni se hajlandó. Szeretjük,de az egyértelmű hogy nem ugyanolyan már és nem is lesz ugyanolyan,ez tiszta sor,ezt vállaltuk,voltunk már eleget annak idején együtt. Csak ne írjátok már,hogy ugyanolyan.
2023. jún. 3. 14:09
 117/145 anonim ***** válasza:
16%

Azért álljon meg a menet,a kérdező már a LEGELSŐ kommentben írja,hogy a nagyszülők TÖBBSZÖR is átvállalják éjszakára! a gyereket. Szóval itt nem évi egy nyaralásról van szó, hanem folytonos éjszakai segítség mellett kivannak készülve. Nappal még hagyján de a meg CSAK 1 éves gyereket nem lenne pofám éjszaka ledobni a szintén dolgozó szüleimhez, pláne nem rendszerességgel,itt nem vészhelyzeti ledobásról van szó.

Nappali alkalmi vigyázni vagy tényleg évi egy nyaralás simán belefér,de hogy éjszaka is leadjam hát ezt nem fogadna be a gyomrom. Ehhez még ősanyának sem kell lenni,szimplán nem nagyszülőnek szülünk gyereket, feleség meg menjen pszichológushoz,az sokat segít.

Szintén egy hasfájós,soha nem alvó gyerek anyukája.

2023. jún. 3. 16:05
 118/145 anonim ***** válasza:
20%
Ja az lemaradt, így is élünk nemi életet,pedig nem adjuk le éjszaka a gyereket. Azért q gyereknevelés nem a világvége akkor sem ha hasfájós szeparációs szorongása van stb. Egy egészséges, nem fogyatékos vagy adhd-s gyerek felnevelése nem olyan borzalmas. Igen rohadt fárasztó az első pár év,de ez benne van a pakliban, attól még nem kéne éjjel is leadni nagyszülőknrk a babát,mert ők a nagyszülők nem pedig a szülők...
2023. jún. 3. 16:09
 119/145 anonim ***** válasza:
19%
A gyerek 6 hónapos koráig együtt éltek a nagyszülőkkel,akik gondolom igencsak kivették a részüket mindenből. Utána is írta, hogy rendszeresen átadják nekik a gyereket napokra,éjszakákra hetente többször, hogy ők pihenhessenek. Mert egy(!) nem átaludt éjszaka után már teljesen padlót fognak. A Kérdező írta.
2023. jún. 3. 16:18
 120/145 A kérdező kommentje:

Csak hogy reagáljak egy két dologra.

1. Bébiszitter nincs és nem is lesz.

2. Aki azt írta hogy 6 hónapos gyereekkel is ugyanolyan jó a nyaralás az vagy nem normális, vagy extrém szinten jó babája van.

3. Én vagyok ki akár 1 éjszaka kimaradás után. A felségem jobban bírja.

4. Igen, a szüleim sokat segítenek, van hogy hetente 1-2 éjszakát bevállanak. Nem lepasszoljuk, hanem van hogy anyum későbbre megy és délután átmegyünk akkor mondja hogy hadd maradjon ott a baba, ne vigyük haza.

2023. jún. 3. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!