Okozhat problémát, hogy az 1 éves babát 1 hétig rábízzuk a nagyszülőre?
1 év után mennek el 4 éjszakára.
Ennyi szerintem mindenkinek kijár. :)
Valamint az sem bűn, ha a nagyszülők szeretnek az unokával foglalkozni. Sajnálom, ha te ezt nem tudtad megtapasztalni.
Nem figyeltétek a kérdést... szinte mindig leadják és már így is kivannak. Itt úgy érzem nem sima fáradtságról van szó,hanem a feleség lelki bajával nem állnak erre készen. Nekem is vannak bajaim és mégsem így állok hozzá,nagyszülő is lenne aki vigyázzon rá mégsem dobjuk le és nem azért mert ősanya vagyok,hanem mert mikor leadjuk utána nekem speciel még fárasztó elölről kezdeni az éjszakázást,ha viszont eleve benne vagyok akkor nem zavar annyira a nem alvás.
Mi pl 6 hónaposan vittük nyaralni a kicsit és pont hogy élveztük hogy vele nyaralunk a fürdőben,pedig mi sem aludtunk.
Egyszerűen fura a kérdező hozzáállása
Mi az, hogy "mindig leadják"?
Én is kivoltam az első évben, hatalmas változásokat hoz egy baba magával... Pedig nekünk is volt rengeteg segítségünk a nagyszülőknek köszönhetően, fix időpontban bébiszitterünk is, de nehéz volt az első 1,5 év.
Vannak nálunk is családi nyaralások, közös programok, de igenis kell a kettesben eltöltött idő! Amikor férj és feleség vagytok, akik elmehetnek a hotelben lévő bárba borozni, vagy éjszakába nyúlóan sétálni a környéken, hogy utána szexeljenek egy hatalmasat a szállodai szobában. Nem pedig anyu és apu, akik azon izgulnak, evett-e eleget a gyerek, visszaérnek-e a szállodába alvásidőre stb. Fogadjátok már el, hogy nem mindenki ugyanolyan! Valakinek kell néha 3-5 nap kikapcsolódás, míg más a budira is cipeli a gyereket magával.
Azért álljon meg a menet,a kérdező már a LEGELSŐ kommentben írja,hogy a nagyszülők TÖBBSZÖR is átvállalják éjszakára! a gyereket. Szóval itt nem évi egy nyaralásról van szó, hanem folytonos éjszakai segítség mellett kivannak készülve. Nappal még hagyján de a meg CSAK 1 éves gyereket nem lenne pofám éjszaka ledobni a szintén dolgozó szüleimhez, pláne nem rendszerességgel,itt nem vészhelyzeti ledobásról van szó.
Nappali alkalmi vigyázni vagy tényleg évi egy nyaralás simán belefér,de hogy éjszaka is leadjam hát ezt nem fogadna be a gyomrom. Ehhez még ősanyának sem kell lenni,szimplán nem nagyszülőnek szülünk gyereket, feleség meg menjen pszichológushoz,az sokat segít.
Szintén egy hasfájós,soha nem alvó gyerek anyukája.
Csak hogy reagáljak egy két dologra.
1. Bébiszitter nincs és nem is lesz.
2. Aki azt írta hogy 6 hónapos gyereekkel is ugyanolyan jó a nyaralás az vagy nem normális, vagy extrém szinten jó babája van.
3. Én vagyok ki akár 1 éjszaka kimaradás után. A felségem jobban bírja.
4. Igen, a szüleim sokat segítenek, van hogy hetente 1-2 éjszakát bevállanak. Nem lepasszoljuk, hanem van hogy anyum későbbre megy és délután átmegyünk akkor mondja hogy hadd maradjon ott a baba, ne vigyük haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!