Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Konakiont meddig kell adni a...

Konakiont meddig kell adni a babáknak?

Figyelt kérdés
fiam 2és fél hónapos,csak anyatejes,de csak az első 2hétben adtam,mert nem mondta se a védőnő,se a gyerekorvos hogy meddig adjam,igy az 1dobozzal adtam be neki.Soha nem kérdezik hogy miket adok neki,semmi,igy most elkezdtem aggódni,hogy mi van ha folyamatosan kellett volna adnom neki.Lehet valami baja vagy átránya ha nem adtam neki?D-vitamint meg a Cebiont kapja rendszeresen naponta mióta megszületett.Még kéne valamit szednie?
2010. okt. 11. 12:46
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
akkor ez egy újabb rejtély...
2010. okt. 11. 13:38
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

"3. Hogyan kell alkalmazni a Konakion-t?

A Konakion-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

Az orvos állapítja meg az Ön gyermeke számára szükséges adagot. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A gyógyszer egészséges újszülötteknek adható szájon át, vagy injekció formájában kora-szülötteknek, valamint azoknak a csecsemőknek, akiknek állapotát az orvos úgy ítéli meg hogy vérzékenység veszélye áll fenn.

Koraszülöttek injekcióként kapják a Konakion-t. A szükséges adagolást az orvos vagy a nővér fogja megállapítani.

Az egészséges, szoptatott újszülöttek, akik étellel K vitamin pótlásban nem részesülnek, álátalában 2 mg Konakion-t kapnak havonta szájon keresztül, amíg át nem térnek a szilárd ételekre.

Az orvos valószínűleg Önre fogja bízni a gyógyszer másodszori 2 mg-os adagjának beadását, és szoptatott csecsemől esetében a további, havonta egyszeri 2 mg adagolását. Az alábbi táblázat mutatja, hogy mikor és hogyan szükséges adagolni a gyógyszert. Amennyiben ezzel kapcsolatban bármi gondja van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ne változtasson az orvos által előírt adagoláson.

Ha az előírtnál több Konakion-t alkalmazott

Amennyiben gyermekének túl sok gyógyszert adott be vagy valaki más véletlenül bevette a gyógyszert, azonnal forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez, vagy a legközelebbi kórház ambulanciájához. Felléphet sárgaság, májenzim-szint emelkedés, hasfájás, székrekedés, lágy széklet, rossz közérzet és bőrkiütés is."

Gondolom, akinek hetente 1x kellett adni, ott az orvos a baba leletei alapján írt elő ekkora adagot vagy pl. koraszülött babáról volt szó. Normál esetben havi 1 ampulla kell, addig míg a baba csak szopik (mondjuk az én orvosom már nem írt új adagot, mikor a doboz elfogyott, pedig a lányom 6 hónapig kizárólag szopott).

2010. okt. 11. 13:43
 33/34 anonim ***** válasza:
3 éve az első lányomnál heti 1-et kellett adni. A kicsinél havi egyet. Túladagolni akkor tudnád ha beadnád az egész dobozzal egyszerre. Változott a közben az ajánlás hogy hogy kell adni. Szerintem van amelyik orvos a régebbi alapján írja ki, van aki az új ajánlás alapján. Ezért van eltérés.
2010. okt. 11. 17:41
 34/34 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek,jó sokan irtatok,és ahogy olvastam,mindenkinek másképp mondták:)Hát én is összezavarodtam m-r,de majd megkérdem a védőnőt hogy is van ez,de remélem nem baj hogy csak azzal az 1dobozzal kapta.Fogalmam nincs mi volt a dobozra irva,mert valaki kérdezte,mivel 2hetes korában adtam be neki,igy már nemtudom sajnos...ő koraszülött volt,vagyis nem nyilvánitották annak,papiron se úgy van,de a 37.hétre született,de 3100grammal.
2010. okt. 11. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!