Konakiont meddig kell adni a babáknak?
Figyelt kérdés
fiam 2és fél hónapos,csak anyatejes,de csak az első 2hétben adtam,mert nem mondta se a védőnő,se a gyerekorvos hogy meddig adjam,igy az 1dobozzal adtam be neki.Soha nem kérdezik hogy miket adok neki,semmi,igy most elkezdtem aggódni,hogy mi van ha folyamatosan kellett volna adnom neki.Lehet valami baja vagy átránya ha nem adtam neki?D-vitamint meg a Cebiont kapja rendszeresen naponta mióta megszületett.Még kéne valamit szednie?2010. okt. 11. 12:46
21/34 anonim válasza:
Várjatok!!!!! Nem lehet hogy különböző kiszerelésben van a K vitamin??? Nekünk is havonta ugyanazon a napon kellett adni, de lehet van kisebb K vitamin tartalmú amit hetente kell adni, nem???? Mi van a dobozra írva kedves kérdező?
22/34 anonim válasza:
Nekünk először 1 hetesen kellett adni, utána havonta egyszer. Érdekes, hogy mindenkinek mást mondanak. Egyébként a tájékoztatójában is úgy van, hogy havonta egyszer kell adni, amíg nem eszik mást, csak anyatejet.
23/34 anonim válasza:
Hát ez kész! Most hivtam fel a dokinkat. Tudjátok, mit mondott???? Heti egyszer, amig a doboz el nem fogy. Nos???
24/34 anonim válasza:
utolsó: Mi van a dobozra írva, mennyi K vitamint tartalmaz 1 ampulla????
25/34 anonim válasza:
"Az egészséges, szoptatott újszülöttek, akik étellel K vitamin pótlásban nem részesülnek, álátalában 2 mg Konakion-t kapnak havonta szájon keresztül, amíg át nem térnek a szilárd ételekre."
26/34 anonim válasza:
Én egy újabb varáció leszek! :)
Nekem 2 hetesen kellett az első ampullát odaadnom, és mindig rá két hétre a következőt. És csak egy dobozzal kellet adni, azaz 5 ampullát összesen. Így 3 hónapos koráig kapta csak, pedig 5 hónapig csak anyatejet kapott, és nem mondta a doki, hogy addig kellene neki adni... Pedig a fiam még koraszülött is volt, 35. héten született.
28/34 anonim válasza:
A 2 mg-os Konakion leírásában is az szerepel, hogy HAVONTA 1 AMPULLÁT, VAGYIS 2 MG-OT KELL ADNI!
29/34 anonim válasza:
13-28-as vagyok. Nem tudom, mert én már nem adom, elfogyott rég, csupán kiváncsiságból kérdeztem rá a dologra, mert én heti 1 alkalommal adtam neki, és csak lesek, hogy mindenki havonta adja. De volt itt már több variáció is, szerintem egyik babának sem lett semmi baja. A lényeg, hogy megkapják.
30/34 anonim válasza:
Én megkérdeztem a védőnőt, hogy ez tényleg annyira fontos-e, mert mi anno nem kaptunk. Annyit mondott, hogy néhány nem fehér bőrű babánál fellépett vérzékenységhez hasonló betegség, amit a K-vitamin hiányára vezettek vissza, és ezért adatják elővigyázatosságból minden gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!