Rábíznátok így nyugodt szívvel?
A férjem kitalálta, hogy a május végén lévő házassági évfordulónkra színház jegyet vesz. 60 km tőlünk Budapest. Mivel színház, esti program.
Namármost kitalálta azt is, hogy anyósom fog vigyázni a kicsire, aki 1 éves.
Anyós soha nem vigyázott rá még 10 percet sem.
A kicsi jelenleg úgy alszik el, hogy valamelyikünk melléfekszik.
Arról volt szó eredetileg, hogy anyós majd jön, tart egy próba estét. De egyelőre erre nincs ideje.
Nem akarok para anyuka lenni, de szívem szerint nem hagynám itt a kicsit. Tudom, hogy anyós felnevelt 3 gyereket, de szerinte a sírni hagyás tök normális. Szerintem viszont nem. És tartok tőle, hogy simán hagyná sírni a kicsit.
Amúgy a gyerek nem is igazán ismeri, kb.havi 1x találkoznak.
Itt mernétek hagyni vele? Túlféltem a kicsit?
Aki akar, megoldja. Anyósod nem akarja, te pedig nem vagy még felkészülve arra, hogy másra bízd a kicsit. A kettő együtt nem jó kombináció, szinte biztos, hogy anyósra hagyva nem élvezné a színházat. Találjátok valakit, aki alkalmasabb. Így is izgulni fogsz, de kevésbé.
Ui. Nekem is voltak előítéleteim anyósommal kapcsolatban, és részben igazam lett. Büszkén mesélte, hogy csinálta a saját gyerekeivel, de majd figyel az unoka jelzéseire és minden jó lesz. Hát kicsit se alkalmazkodott hozzá. Nem is marad nála az unoka.
Baby sitter a legjobb megoldás, főleg, ha van idő még összesimerkedni vele. Másik trükk: kabalát hagysz a kicsinek, pl. a sáladat, hogy legyen valamije tőled. Elvileg ez is segít, ha idegennel kell maradnia.
Ha a baby sitter nem opció, akkor én a saját gyerekemmel azt csinálnám, hogy vinném a gyereket és az anyóst is Budapestre, csak az előadás ideje alatt vigyázna rá vagy egy játszótéren (vannak kivilágítottak) vagy babakocsiban tologatva (az enyém csak így volt el mással a szepa idején), és 100% elaludna az autóban hazafelé, sőt utána alva be lehetne vinni az ágyába.
A te gyerekedet te ismered (tudom, hogy nem minden baba ilyen rugalmas meg jó alvó), de lehet, hogy most a szokásos esti rutin helyett valami más lesz a jó megoldás. Fontold meg, hogy lehet hogy érdemes tök máshogy csinálni, mint ahogy szoktátok.
Mert amúgy olyan anyósra, aki esetleg sírni hagyással altat, én se szívesen hagynám. Ha pedig végül nem mentek el a férjeddel, akkor mindenképp mondd el neki, hogy mennyire sajnálod és milyen fontos neked, hogy így törődik veled.
Még tesómra gondoltam, hogy ő szóba jöhet. Ő vigyázott már rá párszor, amikor nekem dolgom volt. Bár az nem mostanában volt, meg nap közben. Viszont Ő volt itt múltkor is, végignézte az esti rutint.
És még van idő esetleg arra, hogy vele tartsunk próba napot. Hátha ő szívesebben jön, mint anyós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!