Tudna segiteni valaki, mit tegyek, hogy a 9 hónapos babám aludjon ejszaka több, mint 1 órát egyben?
“ nincs is olben”
Éjszaka pótolja, mert közben meg vágyik a közelségre. Akár szeparációs szorongás is lehet még. Nekünk az idő tudott segíteni.
Úgy tűnik, ő egy nagy testközeligényű baba. A nagyobbikom volt ilyen. Amikor a kicsi született, akkor jöttem rá, hogy nem én csináltam rosszul a naggyal, (ahogy nem is az én érdemem, hogy a kicsit meg le lehetett tenni), hanem egyszerűen mások a gyerekek. Ha a fejem tetejére álltam, akkor sem lett jobb a naggyal. Ő nappal konkrétan nem aludt, hanem feküdtem szorosan mellette. A babakocsit utálta. 2,5 évesen elegem lett az altatásából, erre el is hagyta a nappali alvást, a bölcsiben sem volt hajlandó aludni (ott ugye nyilván nem tudtak mellette feküdni).
Egyetlen dolog segített nálunk, ez pedig mikor a férjem átvette az altatását. Akkor is ébredt, de 6-8 helyett 3-4x.
Mit tudsz tenni? Esetleg imádkozni. Mast nem nagyon.
Lányom ilyen. En 10hónaposan elvettem a cicit. (Fiam 13hónaoos koráig szoptattam, addig éjjel óránkent kelt. Ahogy elvettem, 1xkelt inni).
Lanyomnál nem jött be. Hiába alszok vele, hiába nem szoptatom, 18hónapos és a mai napig óránként kelünk.
Nem írom le a lelki/szellemi/testi állapotom inkább.
Fura, de nálunk is az segített, hogy a férjem altatta. Szerencsére nálunk csak időszakosan van ilyen (néhány nap/hét), az egyiknél már teljesen ki voltam, nem bírtam cérnával, így mondtam, hogy bármennyi sírással is jár, most a férjemé az altatás. Utána egyszer sem kelt! :O És a mai napig sokszor előfordul, hogyha mellettem alszik el, alig tudom letenni, amint észreveszi, hogy nem vagyok ott, már sír. Ha 8-szor ébred meg, 8-szor "hív". Most többedszerre vetett véget néhány nem alvós napnak az, hogy a férjem altatta néhány éjszaka. Ki érti ezt!? Keresem magamban az okokat, de nem tudom... nem találom.
Nem tudok okos lenni, csak kitartást kívánni. Nagyon kemény időszak ez, de biztosan változni fog. Kívánom, hogy mihamarabb legyen így!
Nálunk van alvós szoba és játék szoba - még kicsit a saját szobához. Együtt jobban alszanak.
Egyébként furcsa, hogy ezt mondod. Egy gyereke után az ember már tudja, hogy milyen ez (k. nehéz) és kettővel biztos nem lesz könnyebb, csak nehezebb. (Legalábbis az elején) Nehéz elképzelni, hogy mire számítottál...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!