Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul evésre, folyamatos...

Rosszul evésre, folyamatos dacra is jó a TSMT torna?

Figyelt kérdés

Még csak 11 hós a babám, de 2 hónapja nem akar enni, sem öltözni/pelust cserélni. Ekkor lett beteg és sajnos nagyon nagy küzdelem volt beadni neki a gyógyszereit. Ez lelkileg nagyon megviselte. Azóta minden étkezés és pelusozás ellen tiltakozik, mióta jön a foga torka szakadtából ordít és feszíti magát. Nagyon nehéz így élni. Nem fejlődik testileg sem (de mozgásilag igen, szellemileg elég sajátosan) valószínűleg a folyamatos étkezések elleni harc miatt. (Testileg ki szeretném vizsgáltatni, majd a státuszon beszéljük át az orvossal, lelkileg pedig ezt a tornàt gondoltam.)

Szerintetek jó erre is a TSMT?

tegnap 13:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Háát 11 hónapossal nem is tudom...

Egy próbát megérhet igen a TSMT, de először a stabilitást kéne újra kialakitani. Kicsit el kell, hogy felejtse a traumát.

De hogy érted, hogy nem fejlődik testileg? Mármint a súlya nem gyarapodik, mivel nem eszik?

Szegény babát nagy trauma érhette. Ha visszamentek picit az alapokhoz az nem segíthetne? Nem tudom szopis, vagy tápszeres-e, de engedd el szerintem az etetőszékes "kínzást", inkább tápszerezzen, szopizzon-1 éves korig amúgy normális ha ez a fő táplálék, bújjatok sokat össze- aztán vezesd újra rá az étkezésre, de semmiképp ne találja magát újra az etetőszékben. Inkább hozz magadnak vmit enni, amit ő is ehet, ülj le mellé a földre és hagyd, hogy odamenjen érdeklődni.

Pelenkázást is próbáld az eddigiekhez képest eltérően csinálni.

tegnap 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:
11 hónaposan mèg nem is megy a gyerek,hogy akarod a TSMT-t csináltatni vele?
tegnap 13:58
 3/7 anonim ***** válasza:
1#-és jókat írt, esetleg, ami még a foga miatt. Próbáld meg a nurofent vagy valami fájdalomcsillapítót, hátha jobban enne, ha nem fájna neki.
tegnap 14:02
 4/7 babyboom567 ***** válasza:

6 éve vagyunk benne a fejlesztésekben,én mindent képes vagyok kipróbálni,és mindegyik tornának van szerepe valamilyen területen,de nektek ebben a helyzetben NEM tsmt tornára van szükségetek,mert a gyereked nem idegrendszeri éretlenség miatt változott meg.SŐT.

Ebben a korban kb bármelyik gyerek utál öltözni/pelust cserélni,szerintem ez teljesen normális.Az evéssel,hát ott lett egy rossz élménye,ezt kellene felülírni valahogy,de mindenképpen nem rágörcsölni az evésre.Az 1-es válaszoló jókat ír.Engedd el az evést,térj vissza a tápszerre/szopira,aztán majd újból nekiálltok.

tegnap 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem, a TSMT torna inkább a beszéd indítást, idegrendszeri éretlenséget segíti. És még túl kicsi a feladatokhoz.
tegnap 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
A TSMT tapasztalatom szerint semmire sem jó.
tegnap 17:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Kisfiam 8 honapos koratol jart tsmt-re, termeszetesen nem ugyanazok a feladatok voltak kezdetben, mint egy jaro gyereknek. Szemelyre szabjak, engedjuk ezt el, hogy tul kicsi.

Amugy 3 honapos kortol lehet menni.

De nem tudom, hogy egy atlag 11 honapos viselkedesen dob-e barmit is :D

Mert ez nem kirivo, teljesen normalis.

tegnap 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!