Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Második babával könnyebben...

Második babával könnyebben ment az újszülött időszak?

Figyelt kérdés
Az első gyerekemnél az első 6 hónapról kb csak emlékfoszlányaim vannak, úgy küzdöttem, mint malac a jégen. Nagyon nehéz volt átállnom anyuka üzemmódba, nem tudtam előre felkészülni arra, hogy mennyire le fogja terhelni az agyam a fáradtság és az állandó készenlét. Nem tudtam értékelni a szoptatást, csak azt éreztem, hogy nekem nincs 2 órám arra, hogy itt nyammogjon, már biztosan nem lehet éhes. Aztán ez alakult, mostmár élvezem a babázást, ugyanazok a dolgok, amik régen nehéznek tűntek, már megszoktam. Aki esetleg hasonlóan érezte magát (és igazából az is, akinek teljesen máshogy alakult a története :)), ti hogy éltétek meg a második újszülött érkezését? Könnyebb volt, hasonló, nehezebb?
2023. márc. 11. 12:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem a második gyerek miatt nehezebb két gyerekkel, hanem hogy már ott van az első is és úgy kell helyt állni. Nálunk mondjuk csak 21 hónap a korkülönbség és a nagy nem jár bölcsibe, tehát itthon vagyok két gyerekkel. Így most nekem nehezebb az éjszakázás a kicsivel, mert nappal sincs 5 percem sem pihenni, mert a naggyal is foglalkozni kell.
2023. márc. 11. 16:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nehezebb volt és nem csak a nagyobb miatt, a kicsit 1 percre nem tudtuk letenni kb 2-3 hónapig, nappal még alvás közben sem. Vagyis babakocsiban tologatva elaludt, de nagyrészt mellkason altattuk így. És nálunk is 21 hónap a korkülönbség. Az első pár hónap volt nagyon nehéz, utána már sokkal jobb lett, mar iskolába megy a kicsi is.
2023. márc. 11. 16:25
 13/15 anonim ***** válasza:
85%
Most azért vagyok lepontozva,mert leirtam hogy nekem nem valónaz 1-2 év korkülönbség? Vagy mert nekem könnyebb volt a 2.al? Hatalmas bűnök..
2023. márc. 11. 18:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ohhh lényegesen könnyebb volt, de a második fiam türelmes, nyugodt természet, és van már rutinom is ugye, nem aggódtam túl mindent.
2023. márc. 11. 19:41
 15/15 anonim ***** válasza:
90%
Az elsőnél annyira paráztam mindenen, hogy leizzadva vártam haza a férjem, mint a messiást, minden nap. Akkor még nem volt nekem való az anyaszerep, annyira ráparáztam mindenre. 16 hónap elteltével megszületett a második... és nem értettem, azóta sem értem, hogy hogy lehettem ilyen szerencsétlen az elsővel. A rutin miatt nekem százszor könnyebb most a 2 gyerekkel.
2023. márc. 11. 22:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!