Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hós lányom egyszerűen nem...

7 hós lányom egyszerűen nem visel el engem, már teljesen kivagyok, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az apa vagyok, bármit csinálok vele, legyen az pelenkázás, öltöztetés, vagy etetés cumisüvegből, egyszerűen üvölt a kezemben. Ameddig kisebb volt nem csinálta. Régen volt, hogy 2-3 órát aludt a hasamon, most ha csak megpróbálom az altatást, hisztizik. Kb. 10 percnél tovább nem marad meg a kezemben se, elkezd nyarvogni. Feleségemnél szinte egyáltalán nem csinálja ezt. Már lassan teljesen kikészülök ettől, lassan egy tök idegennél komolyan jobban elvan, mint nálam, pedig elvileg az apja vagyok. Nagyon vártam, hogy apa legyek, de ez így nem buli, úgy érzem lassan elmegy a kedvem. Néha annyira el vagyok keseredve, hogy magamban sírok.

Egyedül akkor visel el, ha éjszaka felsír valamiért, akkor vissza tudom altatni.

Feleségem szerint csak átmeneti, meg szerinte túlreagálom, mert még pici. Szerintetek ez normális? Fog ez váltottni?

tegnap 11:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Fog változni. Piciként nálunk is csak én kellettem a kislányunknak. Most 22 hónapos és apa a király. Már tudnak játszani együtt.
tegnap 11:50
 2/15 anonim ***** válasza:
47%

Hisztizni nem tud egy 7 hónapos baba. Valószínűleg nem úgy nyúlsz hozzá, mint régen. Az írásodban is vannak durva dolgok. Vele is lehet,hogy durván bánsz,és észre sem veszed!

Pl. azt írod,hogy "vernyog". Ilyet még macskára SEM mondunk,nemhogy egy 7 hónapos babára!

Vezesd le a feszültségedet,és utána közeledj a babához csak! És a feleségedhez is....

Értsd meg azt,hogy a kisbaba/gyermek nem azért születik,hogy a szülei kedvére tegyen. Ha ez kell, akkor robotot kell venni.

Ő egy külön személyiség,egy kis ember. Ha rossz érzések vannak körülötte, az hat rá és befolyásolja őt is. Kis szivacsok és tükrök. Tükrözik a rájuk vetülő érzelmeket.

Jótanácsként írtam....

tegnap 11:52
 3/15 anonim ***** válasza:
36%

Teljesen egyetertek a 2-es hozzaszoloval.

Sut az irasodbol az agresszio, gondolom ezt erzi a gyerek is.

Es igen, fog valtozni, de egesz egyszeruen a gyerek 1 eves koraig az anya a minden.

tegnap 12:07
 4/15 anonim ***** válasza:
40%
2# Hol írja azt a kérdező, hogy "vernyog"? Én nem látom.
tegnap 12:55
 5/15 A kérdező kommentje:
2,3-as nem vagyok se agresszív, de durva. Sőt kifejezetten nyugodt embernek tart a környezetem. Ne az írásomból itélj meg, azt az elkeseredettség szülte. Sőt feleségemmel is jó a kapcsolatom. Inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy túllihegem a dolgot, és jobb lesz majd késöbb? (Feleségem szerint igen, ő ennek ellenére is jó apának tart, mert látja az igyekezetet, hogy amúgy minél többet próbálok ennek ellenére vele foglalkozni.)
tegnap 13:00
 6/15 A kérdező kommentje:
*se durva, elírtam😀
tegnap 13:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg kezdődő szeparációs szorongása van. Olyankor csak anya jó, ha fejreállsz is. Az én férjem is szuper apa, születésük óta mindenből kivette, kiveszi a részét a 2 gyerekünkkel, de mindkettőnek volt 8 hónapos kor körül egy olyan pár hetes időszaka, hogy még tőle is ordítottak. A mamától is, akit szintén imádtak/imádnak. Tényleg mindenkitől rajtam kívül. Aztán ahogy jött, el is múlt. Már nagyok, 9 és 5 évesek, imádják az apjukat. Ne keseredj el, ezen túl kell lenni, normális teljesen.
tegnap 13:28
 8/15 anonim ***** válasza:
25%

4!

Elírtam én is, "nyarvog", azt írja a 8. sorban. Teljesen mindegy, ugyanolyan értékű kifejezés ez is. Nem illő még egx állathoz sem,nemhogy egy babához.

tegnap 13:29
 9/15 anonim ***** válasza:
92%

El fog múlni. Ez csak egy korszak. Ne keseredj el. Ugyanúgy kötődik hozzád is.

Nálunk most felcserélődtek a szerepek. Ha a férjem itthon van(főleg most az ünnepekben volt), akkor én nem kellek neki, csak az apja. Ha fogom, akkor visít, nyújtózkodik az apja felé. Ha csak ketten vagyunk, akkor jó vagyok én is. Nem veszem magamra, te se tedd, kinövi majd. Lehet 1 hónap múlva nem tudod levakarni magadról. :)

Off: miért kell ennyire lovagolni a szavakon? Vernyog, nyarvog, hisztizik, nyávog, visít, ordít egy kutya. Vagy ha a babád nyűglődik, mindig azt mondod, hogy éppen kifejezi a nem tetsző érzéseit sírással?

És nekem például hisztizett a babám. Nem engedtem az egyik helységbe mászni, erre elkezdett csapkodni és kiabálni. Ez nálam hiszti kategória.

tegnap 13:42
 10/15 A kérdező kommentje:
8-as ahány ház annyi szokás, nálunk a szülők/nagyszülők is simán használják gyerekre a nyarvog kifejezést, és senkinek nem jutott eszébe ezen kiakadni
tegnap 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!