Baba napirendje, nappali alvás?
Kinek mikor alakult ki a babájával a nappali rendszer, mikor volt az amikor már nagyjából ugyanakkor voltak a nappali alvások?
Mikor lettek kiszámíthatóbbak, tervezhetőbbek a nappalok?
Egy éves kora körül amikor atalltunk egy alvásra
Persze az előtt is volt napirend, de a két alváshoz nehéz volt igazodni
Kezdettől volt egy hosszú délutáni alvása (15-18), az volt minden nap ugxanúgy. Ahhoz igazítottam mindent. Fürdést 8kor, utolsó evés, aztán alvás. Ahogy már nem kelt éjjel, reggel pontban 6kor kelt mindig (nen tudom, hogy csinálta 😄) ahhoz már könnyű volt igazodni.
Két alvással már elég fix volt, 10perc plusz-mínusszal.
Egy alvás 14 hónaposan ott már könnyű volt.
Ami fix volt mindig, az a fürdés időpontja és a reggeli kelés. Fél éves kora óta 6:45.
Kedves második!
Volt valami ami miatt tudta esetleg, hogy délután egy hosszabb alvás következik? Mint pl. este a fürdés után ahhoz kapcsolják, hogy hosszabb esti alvás jön. Vagy ez csak úgy kialakult és beállt magától ez a rendszer?
Eddig még nem, csak egyre rosszabb. Az éjszaka ok.lenne, ha korábban kezdődne, a nappal viszont katasztrófa. Nálunk nem, hogy hosszú alvás nincs, egy fél órásnak is nagyon tudok örülni. Azt már elengedtem, hogy mikor, meg hogy legyen.
4hónapos a delikvens
4 alvásnál is mindig az első rövid volt, a második hosszabb, a harmadik 3 órás, aztán fürdés előtt egy rövidke.
3 alvásnál az első kettő 45p, a harmadik maradt 3óra.
2 alvásnál délelőtt szűk egy óra, délután 3.
Egy alvásnál ebéd után 3.(egész sokáig)
Az a délutáni 3, az mindig fix volt. Rövidek voltak az előzőek, és korán kelt, szerintem csak ezért. Még az ébrenléti idők is egyformák voltak este +30p.,nagyjából 3 óránként evett. Azok is fix időpontok lettek, ahogy kialakult az alvás.
3 órát?! Hú, mit nem adnék érte! Annyit egy hét alatt alszik összesen 🤣
Na, hát akkor úgy látom, nálunk csak rövid alvás van, meg még rövidebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!