Baba napirendje, nappali alvás?
Kinek mikor alakult ki a babájával a nappali rendszer, mikor volt az amikor már nagyjából ugyanakkor voltak a nappali alvások?
Mikor lettek kiszámíthatóbbak, tervezhetőbbek a nappalok?
3 évesen sem alakult ki, és valahányszor ezzel próbálkoztam, mindig az volt a következmény hogy annyival kevesebbet aludt és ébren is kezelhetetlen lett. Ha felébresztettem a délutáni alvásból hogy hátha majd este hamarabb elalszik, akkor csak még később aludt el este, végkimerülésig, utána meg 12-15 órát aludt egyben. De amúgy ha hagytam, akkor nagyon stabilan 12 órát aludt összesen minden nap ha éjféltől éjfélig néztem, de akkor, mikor ő akarta.
Szerencsére a legtöbb gyerek nem ilyen, tudnak általában alkalmazkodni, ha egy kicsit próbálod tologatni az alvást. Azért írtam le, hogy ha esetleg te is ilyen lapot húztál, ne érezd rosszul magad. Vannak ilyen gyerekek.
#11 ugyanez. Délutáni ébresztő kikészíti. Ha reggel ébresztem, a déli alvás lesz borzalmas.
És az oviban ébresztik, minden nap..amióta ovis, káosz az esténk.
Nem alkalmazkodik, semmit.
Ha nem alszik délután, akkor 13-at éjjel, az se megoldás.
Hát ez így elég szép! 🙂
Ezek az átállások majd gondolom jönnek maguktól.
Persze 3 honaposan még nem is lehet napirend én a jövőre nézve voltam kíváncsi hogy kb mire lehet majd számítani. Meg egy kicsit már várom hogy kiszámíthatóbbal legyenek a napjaink. Így még kapkodós mert még nem nagyon tudni mikor mennyit fog aludni napközben.
Nálunk úgy volt az átállás, hogy egyszerűen nem tudott elaludni, amikor szokott.
Így csak egy óra múlva, és akkor nagyobbat. Így kiesett egy alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!