Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba napirendje, nappali alvás?

Baba napirendje, nappali alvás?

Figyelt kérdés

Kinek mikor alakult ki a babájával a nappali rendszer, mikor volt az amikor már nagyjából ugyanakkor voltak a nappali alvások?

Mikor lettek kiszámíthatóbbak, tervezhetőbbek a nappalok?

tegnap 16:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

3 évesen sem alakult ki, és valahányszor ezzel próbálkoztam, mindig az volt a következmény hogy annyival kevesebbet aludt és ébren is kezelhetetlen lett. Ha felébresztettem a délutáni alvásból hogy hátha majd este hamarabb elalszik, akkor csak még később aludt el este, végkimerülésig, utána meg 12-15 órát aludt egyben. De amúgy ha hagytam, akkor nagyon stabilan 12 órát aludt összesen minden nap ha éjféltől éjfélig néztem, de akkor, mikor ő akarta.

Szerencsére a legtöbb gyerek nem ilyen, tudnak általában alkalmazkodni, ha egy kicsit próbálod tologatni az alvást. Azért írtam le, hogy ha esetleg te is ilyen lapot húztál, ne érezd rosszul magad. Vannak ilyen gyerekek.

tegnap 20:02
 12/16 anonim ***** válasza:
Ez mindig változó volt, ahogy nőtt úgy változott a rutin de másfél hónaposan fixen evett fixen aludt.
tegnap 21:24
 13/16 anonim ***** válasza:

#11 ugyanez. Délutáni ébresztő kikészíti. Ha reggel ébresztem, a déli alvás lesz borzalmas.

És az oviban ébresztik, minden nap..amióta ovis, káosz az esténk.

Nem alkalmazkodik, semmit.

Ha nem alszik délután, akkor 13-at éjjel, az se megoldás.

tegnap 22:04
 14/16 anonim ***** válasza:
Kb. 6 hónapos kora körül kezdett napirend kialakulni... Akkor állt átt 2 alvásra. Reggel 7kor ébredt, kb. 10:30tól aludt délig. Délután 3-tól - fél 5ig. Aztán végül este 9kor aludt el. Ez nem tartott sokáig, mert a kisasszony bár nem volt még 8 hónapos sem, úgy döntött átáll 1 alvásra. :) Reggel 8-fél 9kor ébredt. 12-13 órától aludt 15-16 óráig. Tehát 3-4 órát egyben... Aztán este 9kor aludt el újra. Ez azóta is így megy... Már 17 hónapos, 🤗
tegnap 23:05
 15/16 A kérdező kommentje:

Hát ez így elég szép! 🙂

Ezek az átállások majd gondolom jönnek maguktól.

Persze 3 honaposan még nem is lehet napirend én a jövőre nézve voltam kíváncsi hogy kb mire lehet majd számítani. Meg egy kicsit már várom hogy kiszámíthatóbbal legyenek a napjaink. Így még kapkodós mert még nem nagyon tudni mikor mennyit fog aludni napközben.

ma 10:12
 16/16 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt az átállás, hogy egyszerűen nem tudott elaludni, amikor szokott.

Így csak egy óra múlva, és akkor nagyobbat. Így kiesett egy alvás.

ma 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!