Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet lekötni egy fél...

Hogyan lehet lekötni egy fél éves gyereket?

Figyelt kérdés
Igazából azt szereti, ha egyszerre többen is figyelnek rá, lefoglalják, de nyilván ez egész nap nem kivitelezhető. Ha nem rá figyelünk akár egy percig, bemérgeli magát, ilyenkor teljesen elvörösödik az arca, és kiabálva sír. Szinte folyamatosan kézben kell, hogy legyen, nem nagyon van el se hintában, se pihenőszékben. Az se mindegy neki, hogyan tartjuk, mikor kézben van sétálni kell vele, mert pár perc egy helyben töltött idő után először halkan, majd egyre hangosabban kiabálva sír. Azt szereti, ha én tartom apa meg énekel neki, ilyenkor hangosan kacag, de ez egész nap kivitelezhetetlen. Érdekes módon az alvás viszont könnyen megy, gyakorlatilag este magától elalszik és átalussza az éjszakát reggel 7ig.
tegnap 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Tedd fel hordozóba. Érzi a kontaktot, bámészkodhat, közben szabad mindkét kezed és cisnálhatod a dolgodat.

A gyerek bizony ilyen. 6-7 hónaposan jut el odáig, hogy 5 percre "egyedül lehet hagyni". Ami nyilván nem azt jelenti, hogy rácsukod az ajtót, csak azt, hogy nem kell asszisztencia a játékához. Deee igazából még 10 hónaposan is úgy játszik el hosszan (10-15 perc) egyedül, ha érzékeli, hogy a háttérben ott vagy. Ugyanaz a játék egyszerűen nem érdekli, ha nincs a környéken senki.

És ez bizony így van rendjén, akármennyire is fárasztó.

tegnap 13:32
 2/8 anonim ***** válasza:
32%
2 gyerekem van, de olyat, hogy állandóan kézbe legyen sosem tettem volna. Nevetségesek az ilyen posztok.
tegnap 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:
51%
2, és ha bőg, ha nincs kézben, mit teszel? Hagyod hogy bőgjön, vagy felveszed? Más opció nemigen van..
tegnap 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:
53%
3. Igen hagyom.
tegnap 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 14 hónapos, most is vannak olyan napok, hogy SEMMIT nem tudok tőle csinálni, mert állandóan rajtam lóg, semmi nem jó neki.

Mikor kisebb volt is nagyon szeretett ölben lenni, rajtunk volt csak hajlandó aludni, akármikor leakartuk rakni megébredt.

Sokszor cipeltem kézben is, fél kézzel csináltam, amit épp megtudtam. Ráadásul babakocsiban is sokszor ordított.

Nekünk a mászás hozott változást, de látod így is vannak nyűgös napok. (Fogzás, betegség stb.)

tegnap 23:44
 6/8 anonim ***** válasza:

2 szerintem meg Te vagy nevetséges 😅

Remélem ha Te is szomorú vagy vagy szar napod van senki nem vigasztal meg.

tegnap 23:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Én ezt nem igazán értem, hogy itt mindenki mindig azzal jön, hogy tök normális, ha a gyerek pár percet sincs el egyedül. De akkor csak nekem volt státusz kérdés 3 hónaposan, hogy eljátszik-e magában 10-15 percig? Meg egyébként akkor ti, hogy tudtok bármit is csinálni egész nap? Tudom, hordozás...De azért mondjuk egy 8 honapos ne legyen már kézben egész nap! Meg egy 6 se. Rohadtul nem segíti a mozgásfejlődését. Mondjuk azt már kezdem érteni, miért riogatnak itt mindenkit azzal, hogy milyen sokba kerül a gyereke, mert alapból azt feltételezik, hogy majd fejlesztés kell neki. Ha sosincs földön az a gyerek, akkor biztosan fog is kelleni...
ma 00:41
 8/8 anonim ***** válasza:

7, hát a 3 hónaposnál tuti nem kell 16 percig ellennie a gyereknek magában:D

De ez amúgy nem is erről szól.

Ha a gyerek sír, felveszed. Ő jelez egy szükségletet, te kielégíted. Így fogja tudni, hogy számíthat rád. Ha nem mész oda, akkor azt fogja megtanulni, hogy a gondviselőjére nem számíthat. Egy idő után a jelzésről is le fog szokni, mert tudja, hogy fölösleges.

Ezt a folyamatot nevezik az ősbizalom kialakulásának. Vagy épp hogy nem alakul ki. A későbbiekben jóformán minden bizalmat igénylő kapcsolata hasonlóan fog működni, ahogy azt az élete első évében megtanulta. A viszonya a szüleihez, a barátaihoz, a párkapcsolataihoz.

Az alvástraining ugyanerről szól. A gyerek sír, te meg nem veszed fel, hogy "majd megtanulja elaltatni magát". A gyerek valóban nem fog sírni 2-3 éjszaka után. Éppenséggel ébren lesz, csak csöndben vár vagy valami mással üti el az időt. Megtanulta, hogy hiába jelez a szüleinek, rájuk nem számíthat.

Ez ambivalens kötődést alakít ki, azaz a gyerek szereti a szüleit, de nem számít rájuk.

Az, hogy felveszed a gyerekedet, ha jelzi, hogy szüksége van rá, nem azt jelenti, hogy nem fog soha többé mozogni. Ez csak nettó kötekedés, te is tudod jól, hogy full baromság.

Az meg, hogy hogyan végzi a gyerekével törődő szülő a mindennapi teendőket? Hát... nehezen, lassan, megszakításokkal telin.

De a gyereknevelés nem a szülőről szól. Aki azt hitte, hogy ez egy komfortos, könnyed, lemondásokat nélkülöző dolog, az nagoyn tévúton jár.

ma 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!