Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi volt a babátok súlya 5...

Mennyi volt a babátok súlya 5 hónaposan? Tényleg kevés a 6500gr?

Figyelt kérdés

3600-al született. Minden rendben volt a terhesség es a szülés alatt is. A védönő és a háziorvos szerint is határeset.

Nem is nagy étkű, 600-nál nem eszik meg többet egy nap. Volt labor, hasi, koponya, szív UH, nem találtak semmit. Háziorvos szerint keresni kéne magánban egy gasztrós, meg el kellene kezdeni a Ht-t.(már próbáltam, köszöni nem kérte még)

tegnap 13:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

a Kicsi 3500-al született és 5 hónaposan 6200 volt. Engem szerencsére nem nyaggattak vele, hogy ez kevés lenne.

A nagy 4500-al született és 5 hónaposan 8400 gramm volt. Vele se piszkált szerencsére senki, hogy ez túl sok lenne.

Hozzáteszem mindkettő igény szerint és kizárólagosan szoptatott baba volt.

tegnap 13:18
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Nem túl sok, de ha nincs szervi oka, akkor nem tudsz mit tenni ellene. Nekem a kisebbik ilyen típus, nehezen hízik, nincs is túl jó étvágya, a védőnő kicsit húzta a száját a státuszokon, hogy csak a minimumok vannak meg, de mivel semmilyen egészségügyi eltérést nem találtak, és én is ilyen baba/gyerek voltam, nem nyaggatták tovább.
tegnap 13:22
 3/11 anonim ***** válasza:

A védőnő és a doki szeirnt is határeset. Nojó, de mekkora most? Mert ez nem derült ki. Az, hogy mennyit eszik, nekem speciel semmit nem mond, mi sosem mértük.

Nekünk 3700-el született, 3300ra fogyott vissza utána. Jaigen, eleve ezt sem árt figyelembe venni, elvégre nem a születési súlyhoz képest gyarapodik a gyerek, hanem miután veszít a súlyából, utána. Nekünk első hónap végén 4300 körül volt, ami születési súlyhoz képest 600g különbség, de valójában kerek 1 kg-t gyarapodott ugye, hisz 3300ig vesztette a súlyát.

Konkrét számra nem emlékszem az 5. hónapról, de olyan 6kg körül lehetett akkortájt. Esetleg valahol 6 és 7 kg között.

tegnap 13:24
 4/11 A kérdező kommentje:

3-as 3600 a születési súly

3400-ra fogyott le, most 6500 gramm. A státuszon adott papír szerint a súlya 10% a percentilis görbén, viszont a mobilos alkalmazás szerint 25, ami szerintem nem tűnik vészesnek.

Meg azzal idegesítettek fel, mikor mondták, hogy jobban meg kéne tömni a gyereket. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezt hogy lehet kivitelezni.

tegnap 13:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Teljesen jó a súlya, nincs ezzel semmi gond.
tegnap 13:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Azt mondja a szakember, hogy hatreset,erre te megkerdezed, hogy tenyleg keves -e. Csak nekem nem all ossze ?

NEM, nem keves, hanem hatareset.

tegnap 15:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Teljesen normális.
tegnap 15:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Az enyem 2670 grammal szuletett augusztusban es jelenleg 6300 gramm. Senki nem mondta, hogy keves, husis-hurkas, kerekarcu kislany. O sem eszik sokat.
tegnap 16:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 1500 grammal született koraszülöttként. 5 hónaposan (nem a korrigált kora, hanem születésétől számolva) 6500 gramm volt. A doktornőnk ekkor azt mondta, hogy behozta a lemaradását, szóval más 5 hónaposok is ekkorák kb. Persze alulról súroltuk, de az àtlagba benne voltunk. Ez alapján én nem aggódnék, főleg, hogy nem talàltak nála semmit.
tegnap 18:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Teljesen ok szerintem. 3kgot hizott születése óta. 2800grammal született a kislányom 5hósan volt 5800gr.senki nem csesztetett.
tegnap 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!