Második babával könnyebben ment az újszülött időszak?
Egyaltalan nem volt konyebb.en 3 honapos koraig csak tuleltem a napokat...aprilisban szuletett,a testveret hordani kellett a suliba,a babakocsiban uvoltott a kicsi,autoban szintén.
Letenni nem lehetett,nem aludt.
Mar 11 honapos,felall,maszik a nyomaban kell lennem mindig.de inkabb 100-szor ez mint az ujszulott kor.
Ugyanolyan brutál nehéz volt, csak már más miatt. Sokáig nem is tudtam, hogy merjem-e vállalni a második gyerek projektet, iszonyatosan megviselt az elsővel az eleje.
Most nem az "anyává válás" volt a nehéz, abban már tudtam mire számítsak és tudtam miben leszek sokkal rugalmasabb, hanem a két gyerek menedzselése. Az egyiket etetem, a másik nyaggat, hogy játszak vele, időre kell oviba menni, elhozni onnan, hozzá kell igazítani a pici napirendjét, ami persze sokszor nem sikerül, nem tetszik neki, akkor ordítás van, szén ideg vagyok nap végére. Az segít, ha az apja tudja hozni vinni a nagyot, én pedig csak egy gyerekkel kell, hogy foglalkozzak itthon. Ha beteg, akkor a kicsi is elkapja, alap, hogy a nagy is többször kel éjszaka, amióta a pici van, váltva kelek hozzájuk. Szóval szerintem nem hogy könnyebb, inkább hatványozódnak a nehézségek. De én úgy látom, hogy 1-2 év és ennek vége. A nagyobbal is megvannak a nehézségek, de már sokkal sokkal könnyebb, mint a csecsemőkor. Ha a pici is betölti a 1,5-2 évet, sokkal jobb lesz szerintem.
Másképp volt nehéz, nem összehasonlítható..
Ami az elsőnêl nehéz volt, a 2.-nál màr nem..közben ott volt a nagy is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!