Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Második babával könnyebben...

Második babával könnyebben ment az újszülött időszak?

Figyelt kérdés
Az első gyerekemnél az első 6 hónapról kb csak emlékfoszlányaim vannak, úgy küzdöttem, mint malac a jégen. Nagyon nehéz volt átállnom anyuka üzemmódba, nem tudtam előre felkészülni arra, hogy mennyire le fogja terhelni az agyam a fáradtság és az állandó készenlét. Nem tudtam értékelni a szoptatást, csak azt éreztem, hogy nekem nincs 2 órám arra, hogy itt nyammogjon, már biztosan nem lehet éhes. Aztán ez alakult, mostmár élvezem a babázást, ugyanazok a dolgok, amik régen nehéznek tűntek, már megszoktam. Aki esetleg hasonlóan érezte magát (és igazából az is, akinek teljesen máshogy alakult a története :)), ti hogy éltétek meg a második újszülött érkezését? Könnyebb volt, hasonló, nehezebb?
2023. márc. 11. 12:45
A kérdező szavazást indított:
Könnyebb volt a második babával.
Nem volt lényeges különbség.
Nehezebb volt másodszorra/már úgy, hogy volt egy gyerek.
37 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
1000x könnyebb volt, mert a 2. az első ellentéte lett!
2023. márc. 11. 13:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyaltalan nem volt konyebb.en 3 honapos koraig csak tuleltem a napokat...aprilisban szuletett,a testveret hordani kellett a suliba,a babakocsiban uvoltott a kicsi,autoban szintén.

Letenni nem lehetett,nem aludt.

Mar 11 honapos,felall,maszik a nyomaban kell lennem mindig.de inkabb 100-szor ez mint az ujszulott kor.

2023. márc. 11. 13:10
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanolyan brutál nehéz volt, csak már más miatt. Sokáig nem is tudtam, hogy merjem-e vállalni a második gyerek projektet, iszonyatosan megviselt az elsővel az eleje.

Most nem az "anyává válás" volt a nehéz, abban már tudtam mire számítsak és tudtam miben leszek sokkal rugalmasabb, hanem a két gyerek menedzselése. Az egyiket etetem, a másik nyaggat, hogy játszak vele, időre kell oviba menni, elhozni onnan, hozzá kell igazítani a pici napirendjét, ami persze sokszor nem sikerül, nem tetszik neki, akkor ordítás van, szén ideg vagyok nap végére. Az segít, ha az apja tudja hozni vinni a nagyot, én pedig csak egy gyerekkel kell, hogy foglalkozzak itthon. Ha beteg, akkor a kicsi is elkapja, alap, hogy a nagy is többször kel éjszaka, amióta a pici van, váltva kelek hozzájuk. Szóval szerintem nem hogy könnyebb, inkább hatványozódnak a nehézségek. De én úgy látom, hogy 1-2 év és ennek vége. A nagyobbal is megvannak a nehézségek, de már sokkal sokkal könnyebb, mint a csecsemőkor. Ha a pici is betölti a 1,5-2 évet, sokkal jobb lesz szerintem.

2023. márc. 11. 13:23
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Másképp volt nehéz, nem összehasonlítható..

Ami az elsőnêl nehéz volt, a 2.-nál màr nem..közben ott volt a nagy is.

2023. márc. 11. 14:13
 5/15 A kérdező kommentje:
Ó jajj... Bevallom, hogy abban reménykedtem, hogy a másodikkal könnyebb lesz és a kettőt együtt össze lehet hangolni kis rutinnal. De akkor kihasználom, amíg bent van, és kipihenem magam jó előre. (Főleg, hogy 14 hónap korkülönbség lesz köztük...)
2023. márc. 11. 14:18
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Hűha, hát ha most nullán van készülj fel, hogy egy totyogó meg egy újszülött ki fog készíteni. Nem rám tartozik, ítélkezni sem akarok, de ilyenkor komolyan elgondolkozok miért csinálják nők ezt magukkal. A rutint nem tudom, hogy gondoltad, teljesen más a ritmusa a két babának és mindegyiknek kb egyszerre lesz szüksége rád. Lesz segítséged? Ha még nincs, mindenképpen szervezz magadnak mire jön a pici! Később biztosan jó lesz, hogy eljátszanak együtt. Kitartás!
2023. márc. 11. 14:41
 7/15 A kérdező kommentje:
Azért terveztük így, hogy ha nagyobbak lesznek, hátha így közelebb lesznek egymáshoz. A férjem itthonról dolgozik és övé a cég, úgyhogy bármikor bármeddig el tud jönni, ha nincs valami sürgős meeting vagy ilyesmi. Nyilván akkor később ledolgozza. Azon kívül a család borzasztóan lelkes, gyakran jönnek babázni. Eddig úgy voltam, hogy megoldom segítség nélkül, de ha nem fog menni a másodikkal, akkor legfeljebb elfogadom a segítséget.
2023. márc. 11. 14:55
 8/15 anonim ***** válasza:
84%
7. Igen, mindenképp érdemes elfogadnod. Tudod az embernek vannak elvei aztán megszületik a gyereke. Ez halmozottan érvényes két ilyen picire. Szerintem ez nehezebb mintha ikrek lennének. Aztán persze kívánom, hogy eszik-alszik álombaba legyen.
2023. márc. 11. 15:02
 9/15 anonim ***** válasza:
83%
Az első 6 hét alapból nehéz,mindegy hányadik, amúgy a 2. gyerekemmel könnyebb volt a baba korzsak is, teljesen más személyiség, plussz nekem is volt tapasztalatom, már a kózházban töltött napok fényévekkel jobbak voltak, 5 év van köztük számomra tökéletes, most a 3.nál is jobb volt, mint az elsővel az 2,5 hónap(ennyi diős a pici így nem tudom később milyen lesz). Az biztos én tudtam hogy semmi pénzert nem készítem ki magam és nem vállalok 1-2 év korkülönbséggel, mert ki akarom élvezni ezt az idöszakot ha zombi módban élem meg az első éveket az számomra nem pálya.
2023. márc. 11. 15:03
 10/15 anonim ***** válasza:
89%
Hát nekem százszor könnyebb volt. Mondjuk nekem az első gyerekem rohadt nehéz baba volt, a második meg eszik-alszik-mosolyog. De mindenesetre sokkal jobb emlék, a szülés is könnyebb volt, baby blues se volt, inkább idilli első napok. Nekem inkább a második terhességem volt szörnyű, alig vártam, hogy vége legyen.
2023. márc. 11. 15:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!