Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért hiszik sokan, hogy az...

Miért hiszik sokan, hogy az anyukák jókedvükből alszanak együtt a babával, ahelyett hogy csak letennék aludni?

Figyelt kérdés

Itt a gyk-n meg a való életben is többször találkoztam már azzal a hozzáállással, hogy "én biztos nem aludnék a babámmal együtt, mindkettőnknek jár a pihenés, csak leteszem és alszik, én nem szoktattam hozzá, hogy ringatva/járkálva/bárhogy aludjon el, stb."

Na most, én elhiszem, hogy vannak olyan babák, akiket elegendő letenni az ágyba és el alszanak, de miért olyan hihetetlen, hogy a babák többsége nem ilyen? Hogy anyuka nem azért alszik vele, mert azt hiszi, neki nem jár a pihenés, a hely, a kényelem?

Mi is azt terveztük, hogy a babánk majd a saját kis ágyában fog aludni, aztán a születése után 3 hónapig próbálkoztunk ezzel, mire hullafáradtan, idegileg kimerülve végleg feladtuk, mert a gyerek egyből ordított, mihelyst ágyat ért a feneke. Nem, nem működött az, hogy leteszük és alszik. Ha véletlenül sikerült is az ágyában elaltatni, 20 perc múlva ébredt.

Szóval nem értem, miért kezelik ezt a dolgot sokan úgy, mintha az átlag kisbaba úgy működne, hogy anyuka leteszi az ágyba és elalszik, ha nem, akkor meg biztos elrontottak valamit?

2023. febr. 24. 12:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
62%
Mert azt gondolják, hogy ők csináltak valamit hiper szuper jól. És nem értik ez másnak miért nem evidens.
2023. febr. 24. 15:14
 12/25 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem az elején veszélyes az együttalvás. Nem egy baba fulladt már meg miatta. Ha nagyobb gyerekről van szó, akkor meg a kapcsolatot teheti tönkre. De ettől függetlenül mindenki azt csinál amit akar. Mi inkább keltünk és mentünk át félóránként, ha kellett.
2023. febr. 24. 19:52
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

12: féligazságok. Van előnye-hátránya. Vannak akik csak ezt vagy csak azt látják, vagy csak ezt vagy csak azt az oldalát domborítják ki.

Mondom úgy, hogy nem vagyunk együttalvók, de látom az előnyét is, illetve nem általánosítok.

2023. febr. 24. 20:48
 14/25 anonim ***** válasza:
83%

Nekem 3 gyerekem van. Az első a kiságyban aludt 2 hónapos kora után, addig velem. Ő imádta a kiságyát, tényleg a lerakom és alszik baba volt. A második gyerekemnek ellensége az alvás, ha nekem mászkálnom kellett volna éjjel hozzá, akkor felkötöttem volna magam. Évekig aludt velem, így valamennyire tudtam én is. A harmadik gyerekemnél már nem is kísérleteztem, én imádok velük aludni, az egyik legjobb dolog a gyerekvállalásban szerintem. Pár év és ránk csukják az ajtót úgyis, addig legalább legyen közelség.

Ha erre egy párkapcsolat rámegy (a szeretetre??), akkor azért nem is kár.

2023. febr. 24. 21:05
 15/25 anonim ***** válasza:
14%
Nem a szeretetre. Arra, hogy a hitvesi ágyból játszótér lesz, az intim, összebújós alvásokból vigyázfekvés, és apuka igényeinek semmibevevése (persze tudom, itt senki férjét nem zavarja, mégis azt hallgatom szinte minden nap a munkahelyemen, hogy otthon mennyire szar minden, csak nem mernek szólni). És nem pár év múlva csukják ránk az ajtót hanem kb 10 év múlva.
2023. febr. 24. 21:54
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
(Az milyen párkapcsolat már, ahol nem mer szólni ha valami zavarja? Ott nem az a baj, hogy hol van a gyerek…)
2023. febr. 24. 22:38
 17/25 anonim ***** válasza:
11%
Egészségetekre,de mivel nálunk a férjem testvére bölcsőhalálban halt meg, nálunk csakis a saját ágy és légzésfigyelő volt opció. Minden mást iszonyú felelőtlenségnek tartok,mint ahogy a gyerekorvosunk is.
2023. febr. 24. 22:39
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Az én testvérem is bölcsőhalálban halt meg 85ben. Saját kiságyban. Ne mossuk össze a kettőt. Pláne, hogy a bölcsőhalál statisztikailag az együttalvóknál kevesebbszer következik be.

Én magam nem alszom vele egy ágyban, de attól még látom, hogy van számos előnye (is). Nem minden fekete és fehér.

2023. febr. 24. 22:51
 19/25 anonim ***** válasza:
48%
Nekem nincs bajom se az együttalvással, sem a különalvással, de tény hogy marha sok olyan posztot látok mondjuk baba-mama csoportokban, ahol a 2-3-4 éves gyerekkel már nem kényelmes együtt aludni, de nem tudják kipaterolni, mert még csak a nagy ágy mellé tolt kiságyban sem hajlandó aludni. Tudom, tudom... ilyen a gyerek. De ilyenkor anyukának azért nem jut eszébe, hogy ő alakította így? Szerintem az együttalvás oké, de a panaszkodás nem oké. Erre szokták azt mondani, hogy egyem meg a főztömet. Mindenkinek vannak nehézségei. Valakinek az alvásban, másnak meg másban. Nem értem miért kell egymásnak feszülni.
2023. febr. 24. 23:05
 20/25 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk az első pár hónapban tök jól aludt a saját ágyában. Aztán meg, amikor 2 óránként fél órát kellett a kiságy mellett ülni, akkor elengedtem. Mert nekünk is jár az alvás, ami már az említett formában nem nagyon volt. Férjet meg azért nem zavarja, mert altatás után tök jól ki tudunk menni filmezni meg egymást gyömöszöni a nappaliba is. Kb aludni járunk csak a közös ágyba. Másodjára nem fogom magam szopatni, hanem élből babaöblöt veszek. Felőlem remeghet rajta egy huszadrangú senki, nyilván megmutatom neki, hogy hova dugja a mondanivalóját. Azokkal, akik sírnak rajta, hogy brühü, beleszólnak, nagyon nem tudok azonosulni, helyette javaslom, hogy tanulják meg meghúzni a határaikat, ha már családosdit játszanak.
2023. febr. 25. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!