Mikortól kezdenek el a gyerekek együtt játszani?
Amikor már nem egymás mellett hanem együtt játszanak?
Amikor kergetik egymást, ölelgetik egymást, megfogja az egyik a másik kezét, hogy együtt táncoljanak , ezek már közös játéknak nevezhetőek?
Szerintem ez személyiségfüggő is, a lányom most 2 éves és már hónapok óta, ha nem is egész fél éve, de már régóta együtt játszik a hasonló korú gyerekekkel. Van egy unokanővére, pár hónappal idősebb nála, együtt nyaraltunk nyáron, folyamatosan egymás társaságát keresték és messze nem egymás mellett játszás volt az, amit produkáltak.
Amúgy szerintem a kergetőzés meg a versenyzés meg az ilyen dolgok, amikhez a másik fél is szükséges, már közös játéknak tekinthető. Amikor csak egymás mellett ülnek és egymásnak adogatják a kislapátot a homokozóban, az határeset, amikor meg kb ugyanaz történik, mintha egyedül lenne a gyerek, csak történetesen ott a másik, akkor az nyilván nem.
De közben meg sok gyerek van, aki ilyenkor még nem is vesz tudomást a többi gyerekről, vagy fél tőlük, esetleg távolságot tartva megfigyeli őket vagy valami. Az 1-3 éves kor közötti időszak még nagyon tág határok között mozog, tényleg minden gyerek más ilyenkor még, fejlettségben, szociális készségekben, vágyakban, mindenben.
Szerintem személyiség és kedv függő.
Fiam 3.5 éves. A huga 1
Ha olyan kedvük van, akár 1 órát is eljatszanak együtt. Igen, a kicsi is. Várat építenek, könyvet nézegetnek, de a legmenőbb a traktor tologatás.
Viszont ha egyik ismerősékhez atmegyünk, ott 5 éves a gyerek, egyáltalan nem játszanak együtt. Vagy ha mégis abbol 5 perc alatt veszekedés van.
Köszönöm a válaszokat
Vedőnőnél volt kérdés, hogy mivel tölti, hogy viselkedik más gyerek társaságában a kisfiam aki most 14 hónapos, és teljesen hülyének nézett és "kioktatott "amikor elmondtam neki hogy a 19 hónapos szomszéd kislánnyal napi szinten így játszanak amit a kérdésben is leírtam.
Kezdtem azt hinni hogy tényleg velem van a baj és csak én hiszem azt,hogy ez közös játéknak számít, miközben nem
De köszönöm a válaszokat
Így azért megnyugodtam hogy lehet ezt korábban is kezdeni nem csak 3 évesen.
Amit leirtal nem közös játék, csak kontaktus.
Az óvodában se nagyon játszanak még együtt kiscsoportban.
A közös játék az, hogy együtt építenek, osszefognak és úgy együtt valamit. Vagy szerepjatekoznak, eljazszanak egy vásárlást stb.
Az olelgetest, kergetozest egy mászó baba is csinálja, ez nagyon messze van a közös jatektol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!