Mikortól mentetek/mennétek babával együtt boltba?
Első naptól ha kell, de nem shoppingolni, hanem a kisboltba leszaladni. Beraknám a hordozóba aztán hajrá, gyorsan be gyorsan ki.
Én online rendelek mindent is, de ha úgy hozná az élet, hogy csak 1 liter tej kell, akkor én lemennék vele.
Ha arról van szó, hogy vásárolgatás, bent nagy üzletben tologatás azt 2-3 hónap előtt nem, de szerintem az is korai, olyan sokáig szívni a levegőt amit keringetnek, az szerintem senkinek nem jó, de pici babának tuti nem.
Viszont ami számomra teljesen megdöbbentett, egy ideig dolgoztam az ikea-ban és csomó anyuka konkrétan a kórházból oda jött vásárolni, mert ez vagy az hiányzott. Döbbenet… kérdeztem mennyi idős, és válaszol az anyuka, hogy 3 napos, megpakolt bevásárló kocsival a csecsemő meg lilára üvöltött fejjel. És ebből sokkal több van mint gondolnátok… szóval úgy vagyok vele ha más sasszézik a 3 napos gyerekével egy oxigéntelen, büdös-poros raktár épületben, akkor nekem sem okoz gondot leugrani tejért.
Az attól függ mit szeretnél.
Szeretnél már most korai fürdést,fektetést,fix napirendet kialakítani? Akkor nappal kell boltba menni.
Nem szeretnéd még bevinni mert nehogy elkapjon valamit? Akkor marad az este.
Szeretnéd hozzászoktatni a jövés-menéshez nem csak bent lenni és az utcában tologatni? Akkor vidd.
Szóval azt gondold át mit szeretnél a legjobban. Nálunk majd a harmadiknál bele a mélyvízbe egyből,vinnem kell mindenhova első naptól,de talán nem is baj,jobb ha megszokja a napirendünket. Elsőnél még mindegy...de utána már a picit kell beleilleszteni a meglévő napirendbe:)
Olyan 2 hetes lehetett a fiam, amikor már muszáj volt menni. A nagyobbat vittük iskolába, gyorsan berohantam boltba, aztán haza.
Amikor nem volt muszáj, de mentünk ide-oda, az olyan 1 hónaposan volt. Van egy 11 éves, nem ülhetünk itthon egész nap. 7 hetes volt a fiam, amikor elmentünk vele 3 napra nyaralni. A hátam közepére nem hiányzott, de aztán jól éreztem magam én is.
Sétálni már 1 hetes korától. mentünk, nem bírtam a négy fal között, de akkor is csak a férjemmel, vagy anyuval. Nem voltam túl jól, még sokat szédelegtem (sok vért vesztettem), nem akartam megkockáztatni, hogy rosszul leszek útközben, a babával meg lesz ami lesz.
3 hetes volt kb., amkikor már elmentem egyedül boltba, komolyam felüdülés volt az a fél óra!
És kövezzetek meg, de én kivártam az első oltásait mielőtt boltba vittem. Előtte ha kellett valami, vagy elment a férjem, vagy hazajött a picihez és mentem én, vagy mentünk együtt és egyikünk járt egy kört a bolt körül, amíg másikunk intézte a bevásárlást.
szerintem 2-3 hós volt, amikor a heti bevásárlást átvettük férjemtől, gyalog 20 perc volt a bolt, babakocsival kényelmes séta. A boltban a babakocsi kupolájára rádobtam egy textilpelust, hogy a nénik ne hajoljanak be.
Előtte hordozókendőben vittem csak boltba, és csak akkor, ha muszáj volt.
Amúgy a babakocsis vásárlás jó móka, minden befért az alsó kosárba. Gyermek meg mivel ment a babakocsi, végig aludt. Én babucim itthon, kiságyban nappal nem igazán aludt, így duplán hasznos volt a vásárlás.
Császármetszésem volt mind a 2 alkalommal.
A fiam kora szülött volt,vele 1 hónapos koráig sehova nem lehetett menni,otthon szellőztetni sem lehetett ameddig a szobában van csak 3 hetes korától (tél volt).
2 hónapos korában amikor elkezdtünk kijárni sétálni néha beugrottam vele a boltba.Aztán jött a covid és kb 6 hónapos volt mire le mertem vele menni a boltot.rajtam is maszk kellett,hogy legyen,korlátozták a lejárási időt,én inkább mindig megkértem valakit,hogy maradjon ott addig a max 20 percig ameddig boltban vagyok.Anyukammal együtt lakunk,a párom pedig valamikor nappal is itthon van (éjszaka-nappal váltás) így nem volt nehéz.
A második babával semmi komplikáció nem volt,viszont a második császárnál én voltam rosszul.Pihenni akartam,semmi egyebet.
Az első 3 hétben ki sem dugtam az orrom,utána viszont minden nap jártunk és járunk is boltba a gyerekekkel.Hol csak az egyikkel,hol mind a kettővel.
A fiam is aranyos,sose vesz/vett le semmit ami nem kell,nem is hisztizik ha nem veszünk meg valamit. 3 éves.A második gyerkőc már most úgy néz ki,hogy nem ilyen lesz,de majd meglátjuk..😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!