Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól mentetek/mennétek...

Mikortól mentetek/mennétek babával együtt boltba?

Figyelt kérdés
Nyilván ha van más választásod, és nem muszáj vinni őt. Nem lètszükséglet, de néha jól esne nem csak este, amikor hazaér a párom. Egyértelműen a babám az első, vigyázni szeretnék rá a lehető legjobban:)
2022. aug. 25. 05:57
 1/9 anonim ***** válasza:
58%

Első naptól ha kell, de nem shoppingolni, hanem a kisboltba leszaladni. Beraknám a hordozóba aztán hajrá, gyorsan be gyorsan ki.

Én online rendelek mindent is, de ha úgy hozná az élet, hogy csak 1 liter tej kell, akkor én lemennék vele.

Ha arról van szó, hogy vásárolgatás, bent nagy üzletben tologatás azt 2-3 hónap előtt nem, de szerintem az is korai, olyan sokáig szívni a levegőt amit keringetnek, az szerintem senkinek nem jó, de pici babának tuti nem.

Viszont ami számomra teljesen megdöbbentett, egy ideig dolgoztam az ikea-ban és csomó anyuka konkrétan a kórházból oda jött vásárolni, mert ez vagy az hiányzott. Döbbenet… kérdeztem mennyi idős, és válaszol az anyuka, hogy 3 napos, megpakolt bevásárló kocsival a csecsemő meg lilára üvöltött fejjel. És ebből sokkal több van mint gondolnátok… szóval úgy vagyok vele ha más sasszézik a 3 napos gyerekével egy oxigéntelen, büdös-poros raktár épületben, akkor nekem sem okoz gondot leugrani tejért.

2022. aug. 25. 06:10
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
7 naposan vittem először.
2022. aug. 25. 07:00
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Az attól függ mit szeretnél.

Szeretnél már most korai fürdést,fektetést,fix napirendet kialakítani? Akkor nappal kell boltba menni.

Nem szeretnéd még bevinni mert nehogy elkapjon valamit? Akkor marad az este.

Szeretnéd hozzászoktatni a jövés-menéshez nem csak bent lenni és az utcában tologatni? Akkor vidd.

Szóval azt gondold át mit szeretnél a legjobban. Nálunk majd a harmadiknál bele a mélyvízbe egyből,vinnem kell mindenhova első naptól,de talán nem is baj,jobb ha megszokja a napirendünket. Elsőnél még mindegy...de utána már a picit kell beleilleszteni a meglévő napirendbe:)

2022. aug. 25. 07:45
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Én négy hetes koráig vártam vele, addig a férjem vásárolt vagy én egyedül mikor ő otthon volt.
2022. aug. 25. 08:12
 5/9 anonim ***** válasza:
88%

Olyan 2 hetes lehetett a fiam, amikor már muszáj volt menni. A nagyobbat vittük iskolába, gyorsan berohantam boltba, aztán haza.

Amikor nem volt muszáj, de mentünk ide-oda, az olyan 1 hónaposan volt. Van egy 11 éves, nem ülhetünk itthon egész nap. 7 hetes volt a fiam, amikor elmentünk vele 3 napra nyaralni. A hátam közepére nem hiányzott, de aztán jól éreztem magam én is.

2022. aug. 25. 08:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Sétálni már 1 hetes korától. mentünk, nem bírtam a négy fal között, de akkor is csak a férjemmel, vagy anyuval. Nem voltam túl jól, még sokat szédelegtem (sok vért vesztettem), nem akartam megkockáztatni, hogy rosszul leszek útközben, a babával meg lesz ami lesz.

3 hetes volt kb., amkikor már elmentem egyedül boltba, komolyam felüdülés volt az a fél óra!

És kövezzetek meg, de én kivártam az első oltásait mielőtt boltba vittem. Előtte ha kellett valami, vagy elment a férjem, vagy hazajött a picihez és mentem én, vagy mentünk együtt és egyikünk járt egy kört a bolt körül, amíg másikunk intézte a bevásárlást.

2022. aug. 25. 09:55
 7/9 anonim ***** válasza:
2022. aug. 25. 10:26
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

szerintem 2-3 hós volt, amikor a heti bevásárlást átvettük férjemtől, gyalog 20 perc volt a bolt, babakocsival kényelmes séta. A boltban a babakocsi kupolájára rádobtam egy textilpelust, hogy a nénik ne hajoljanak be.

Előtte hordozókendőben vittem csak boltba, és csak akkor, ha muszáj volt.

Amúgy a babakocsis vásárlás jó móka, minden befért az alsó kosárba. Gyermek meg mivel ment a babakocsi, végig aludt. Én babucim itthon, kiságyban nappal nem igazán aludt, így duplán hasznos volt a vásárlás.

2022. aug. 25. 11:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Császármetszésem volt mind a 2 alkalommal.

A fiam kora szülött volt,vele 1 hónapos koráig sehova nem lehetett menni,otthon szellőztetni sem lehetett ameddig a szobában van csak 3 hetes korától (tél volt).

2 hónapos korában amikor elkezdtünk kijárni sétálni néha beugrottam vele a boltba.Aztán jött a covid és kb 6 hónapos volt mire le mertem vele menni a boltot.rajtam is maszk kellett,hogy legyen,korlátozták a lejárási időt,én inkább mindig megkértem valakit,hogy maradjon ott addig a max 20 percig ameddig boltban vagyok.Anyukammal együtt lakunk,a párom pedig valamikor nappal is itthon van (éjszaka-nappal váltás) így nem volt nehéz.

A második babával semmi komplikáció nem volt,viszont a második császárnál én voltam rosszul.Pihenni akartam,semmi egyebet.

Az első 3 hétben ki sem dugtam az orrom,utána viszont minden nap jártunk és járunk is boltba a gyerekekkel.Hol csak az egyikkel,hol mind a kettővel.

A fiam is aranyos,sose vesz/vett le semmit ami nem kell,nem is hisztizik ha nem veszünk meg valamit. 3 éves.A második gyerkőc már most úgy néz ki,hogy nem ilyen lesz,de majd meglátjuk..😅

2022. aug. 25. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!