Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babával naponta levegőzni,...

Babával naponta levegőzni, sétálni, hulla fáradtan is? Hogy csinaljatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egyelore meg terhes vagyok, marcius vegen erkezik az elso babank,azonban elgondolkodtam ezen a setalas dolgon.

Szoval gyakorin olvasom, hogy nagyon sokan siman setalnak a gyerkoccel napi 1-2-3 orat is. De mi van akkor, ha az ember hulla faradt, alig all a laban, mert nem alszik? Akik kisbabaval setaltak ennyit naponta, ti hogy birjatok?

Sajnos en alapvetoen is rosszul alszom, az a legnagyobb baj, hogyha egyszer felkelek ejszaka,akkor minimum 1 oraig nem tudok visszaaludni, de gyakori a 2-3 ora is, nem terhesen. Most terhesen nyilvan ez meg rosszabb. Tartok attol, hogy az elso idoszakban en orulok, ha elek,nemhogy setalgassak.

Es felek, hogy ez nem csak par hetig tart majd, hanem honapkig, vagy akar evekig, ha gyakran ebred a gyerek.

Szoval ez nalatok hogy alakult?

2023. febr. 5. 23:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
96%

Kerdezo, hidd el, ah faradt vagy, bent SOKKAL nehezebb egy babaval.

Mert akkor sem csak ulsz es pihengetsz, hanem fogni kell, jarkalni vele, tartogatni, ha nagyobb szorakoztatni, es egy nyugos babat szorakoztatni millioszor nehezebb, foleg faradtan, mint tolni a babakocsit a levegon.

Ne ugy kepzeld el, hogy faradt vagy es majd bent pihengetsz...

2023. febr. 6. 16:48
 52/79 anonim ***** válasza:
82%
Amúgy, a legjobb, ha vannak nagyszülők vagy egy idősebb szomszéd. Átadod nekik a gyereket a babakocsiban, te meg lefekszel aludni.
2023. febr. 6. 16:55
 53/79 anonim ***** válasza:
12%
Egyértelmű volt a kérdésből, hogy nem 2 éves korosztályra gondolsz, de hát aki azt hiszi, hogy a kinti levegő más, mint a benti, és csak attól fejlődik az agy és a tüdő, a benti levegőtől az agy visszafejlődik agydúccá a tüdő pedig kopoltyúvá, attóp ne is várd, hogy egy szimpla kérdést megértsen
2023. febr. 6. 17:56
 54/79 anonim ***** válasza:
69%

De kérdező, ki ítélte itt el azt, aki nem jár naponta sétálni? Többek leírtuk, hogy nem gondoltam, ha nem mész mindennap, de ettől függetlenül nyilván jó a babának a levegő, a séta. Senki nem mondta, hogy ha egész éjjel nem aludtál, akkor is menjél kötelezően.

Itt egy kommentelő volt, aki leszólta az anyukákat, mert sétálni mennek, azt írta, idézem:

"egy kezemen meg tudom számolni hányszor sétáltam a gyerekkel havonta míg nem kapott lábra"

Na, hát azért ne egy olyan magyaràzzon már, aki nem tudom, a gyerek 1 éves koráig egy kezén meg tudja számolni, hányszor ment ki vele, mert amúgy bent poshadt egész nap, és akkor ő magyaràz, mert másnak meg igénye van arra, hogy kijárjon.

2023. febr. 6. 18:06
 55/79 anonim ***** válasza:
24%
#54, igazi zseni vagy. Igenis teljesen más a kinti és a benti levegő.
2023. febr. 6. 20:05
 56/79 anonim ***** válasza:
93%

Ő írt éveket....

2023. febr. 6. 20:13
 57/79 anonim ***** válasza:
96%

Fú, 58-as, micsoda aggyal rendelkezel, tényleg beposhadt már, bocsi :D

Egy zárt lakásnak ősztől-tavaszig sosem lesz olyan magas az oxigén szintje, mint a kinti levegőnek, tekintve, hogy az elhasznált, folyamatosan kilélegzett levegő, sokkal kevesebb az oxigén, több a szén-dioxid benne. Ahhoz, hogy ugyanakkora legyen az oxigén szintje, mint kint, kb. egyáltalán nem elegendő napi 3 szellőztetés sem, ahhoz folyton nyitva kellene lennie az ablakoknak és cserélődnie a levegőnek, én meg feltételezem, fűtési időszakban nálatok sincsenek fotyton nyitva az ablakok.

Nem véletlenül szokás "friss" levegőt beengedni, szerinted ha ugyanaz a levegő kint és bent, minek egyáltalán szellőztetni? :D

A babák - és felnőttek - agyának pont ez a magasabb oxigéntartalom tesz jót, nem véleltenül szokás kint altatni a csecsemőket. Tényleg menjél sétálni többet, ráférne egy kis oxigén az agyadra :D

2023. febr. 6. 20:43
 58/79 anonim ***** válasza:
36%
Menjetek egyet a levegőre és szellőztesétek ki a fejetek.
2023. febr. 7. 04:58
 59/79 anonim ***** válasza:
95%

Te vagy troll vagy vagy valami végtelenül hülye..igen, itt is mind a 20on X ember hülye aki ugyanazt írja, minden orvos is az, meg szakember, (nyilván a védőnő is) mindenki az, csak te vagy okos, tudjuk 😂

De tudod mit, dagadjál bent a fűtött lakásban, én -10 fokban is kimegyek magam is biciklizni, kocogni. Van egy kaukázusi kutyám, ő is imádja ezt az időt, vele is játszunk. A gyereket is kiviszem természetesen, isteni érzés kint lenni, igaz én nem is a panel rengetegben élek, hanem normális helyen ;)

2023. febr. 7. 07:26
 60/79 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek amúgy én is ilyet, ovis már a gyerek, de sose mennek sehova. Amit nem értek. Nem csak sétálni meg ilyenek nem, hanem tényleg sehova se viszik, pedig pénzük is lenne rá, egyszerűen csak ennyire ostobák, hogy azt hiszik a gyereknek az élete ennyi, hogy bent legozik meg mesézik velük. Az én gyerekem 2-3 évesen már kb az összes magyar állatkertben járt, hegyet mászott velünk, múltkor Dániában voltunk, 4 évesen simán lesétál napi 5-10 km-t

Neki a gyerek 200 métert nem hajlandó sétálni, ovis kiranduláson is hisztizett és csodalkozik..most március végén Kanadába készülünk, simán bírja a hosszabb utat is. Most nem azt mondom, hogy mindenki induljon a gyerekkel több ezer km-re, de a gyerek olyan lesz, amit megszokik. A csecsemőkori és kiskori impulzusok is alakítják a személyiséget, aki nem hiszi olvasson egy kis gyermeklélektant vagy Freudot. És nyilván szoktatni nem egyből egy nagy utazással kell. Hanem egy kis séta, egy kis kinti mozgás, ahogy nő egyre több. Ennek az alapja az, hogy kiviszed babaként is és megszokja ezt, hogy elhagyjuk a hazat.

2023. febr. 7. 07:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!