Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babával naponta levegőzni,...

Babával naponta levegőzni, sétálni, hulla fáradtan is? Hogy csinaljatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egyelore meg terhes vagyok, marcius vegen erkezik az elso babank,azonban elgondolkodtam ezen a setalas dolgon.

Szoval gyakorin olvasom, hogy nagyon sokan siman setalnak a gyerkoccel napi 1-2-3 orat is. De mi van akkor, ha az ember hulla faradt, alig all a laban, mert nem alszik? Akik kisbabaval setaltak ennyit naponta, ti hogy birjatok?

Sajnos en alapvetoen is rosszul alszom, az a legnagyobb baj, hogyha egyszer felkelek ejszaka,akkor minimum 1 oraig nem tudok visszaaludni, de gyakori a 2-3 ora is, nem terhesen. Most terhesen nyilvan ez meg rosszabb. Tartok attol, hogy az elso idoszakban en orulok, ha elek,nemhogy setalgassak.

Es felek, hogy ez nem csak par hetig tart majd, hanem honapkig, vagy akar evekig, ha gyakran ebred a gyerek.

Szoval ez nalatok hogy alakult?

2023. febr. 5. 23:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
17%

Ezekre a nők lapja caféról bemásolt maszlagra itt nincs szükseg :D itt mindenki a védőnő tanácsára és a saját józan paraszti eszével tudja, hogy a 2 hónapos csecsemő imád a hidegben feküdni és neki erre szüksége van, mert a szomszéd mari néni is ezt mondta. Ettől lesz erős a tüdeje és az agya. Aki meg nem viszi, annak ki sem fejlődik.

:) butuskák

2023. febr. 6. 15:33
 42/79 anonim ***** válasza:
96%

Én nem csak a gyerek miatt vagy a kutya miatt mentem. Nekem is volt rá igényem.

Oroszoknàl meg az oviban kinn állatjàk délután a gyereket.

Lányom kinn a babakocsiba jobban aludt, mint bent.

Mindenki csinál, amit akar amúgy meg.

2023. febr. 6. 15:51
 43/79 anonim ***** válasza:
100%
altatjàk*
2023. febr. 6. 15:52
 44/79 anonim ***** válasza:
71%

41-es, akkor poshadjál bent egész nap a gyerekeddel a lakásban, ha neked erre van igényed. Én sem járok mindennap sétálni, de ezt a lusta, tespedős életmódot sem tudtam soha megérteni.

Amúgy igen, a babák szeretnek a levegőn lenni, kutatott tény, hogy jobban és hosszabban alszanak kint. De ti üljetek bent egész nap, nem tilos, te dolgod, elhiheted, hogy itt senkit nem érdekel, a többség csak nem érti, hogy lehet valakinek ennyire minimális igénye a kintlétre, mozgásra.

2023. febr. 6. 15:54
 45/79 anonim ***** válasza:
96%
A 4 hetes babámon is látom már, hogy ha nyűglődött is bent, azután, hogy kimentünk, sétáltunk 1 órát, sokkal jobban elvan utána. Sírás nélkül nézelődik, jobban alszik. Úgyhogy jót tesz neki a levegő, akármit is mond az, aki szeret bent poshadni… és nálunk télen is 0-24 van kinyitva az ablak, tehát még szellőztetek is. Annyit is ér….
2023. febr. 6. 15:56
 46/79 anonim ***** válasza:
12%
Rajtatok kívül senki sem tesped otthon, csak nekünk nem ebből áll az életünk, nem vagyunk ilyen prolik, sem olyan ostobák, hogy azt gondoljuk, hogy ettől a baba olyan ultraszuper egeszséges lesz. Mert nem lesz. Akkor sem, ha a védőnéni ezt mondja nektek. de gondolom ilyen unatkozó anyucik vagytok, akik annyira unatkoznak, hogy muszáj fontosnak gondolni magukat és ezért kőbe vésett menetrendet követtek szerencsétlen gyerekkel stb stb
2023. febr. 6. 16:02
 47/79 anonim ***** válasza:
19%
Tipikus korlátolt látásmód, hogy aki babakocsizik, az pletyizik. Nyilván. Csak ezért húzza ki a gyereket a hidegben. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
2023. febr. 6. 16:08
 48/79 A kérdező kommentje:

Nem vitainditonak szantam a kerdest, de a 31-es valaszra kicsit kinyilt a bicska a zsebemben.

Miert bantok igy egymassal, anyukak? Miert veszekedtek? A kerdesemben amugy elsosorban csecsemore, kisbabara gondoltam, nem is annyira 2+ eves kozossegbe jaro gyerekre (csak talan nem fogalmaztam eleg jol, foleg az kavarhatott be, hogy odairtam, hogy evek :D ), aki jo esetben mar ha fel is kel ejszaka egyszer-ketszer-haromszor, de alapvetoen alszik azert. Nincs gyermekem most meg, csak a baratnoimbol tudok kiindulni, akiknek volt, hogy 20 percenkent ebredt a kisbabajuk, en ilyesmi helyzetre gondoltam. Halalom, amikor anyukak egymashoz vagjak, hogy bezzeg te otthon lustalkodsz a gyerekkel, aztan kivinni se vagy kepes :D

Igen, en el tudom kepzelni, hogy valaki annyira faradt az elejen, hogy nem kepes ra, hiszen nem minden baba egyforma.

Na mindegy.

Azt szerintem senki nem is vitatja, hogy a friss levego nagyon fontos, foleg nagyobb gyerekeknel, jobban lefaradnak kint.

De ne iteljuk el egymast, csak mert valaki nem setal napi 3 orat kint.

Es en pedig nem arra gondoltam, hogy bent rohadok orokre. Miert is tennem? Egyreszt nyilvan dolgozni is vissza fogok menni...

Arra voltam kivancsi, hogy mas a faradtsag ellenere hogyan csinalja! Amugy meg van kutyank, aktiv eletet elek, a mai napig en viszem setalni, napi 2 orara, mert meg birom. A sport mar nem esik jol, de amugy a 27. hetig jartam jogara es spinningre is. Azota sajnos csak a seta maradt, de szerintem nem rossz ez se.

Engem csak a kimerultseg resze erdekelt, kesobb, de mindegy.

Ne essunk inkabb egymasnak, abszolut 0 ertelme van, sajnalom, hogy igy alakult.

2023. febr. 6. 16:19
 49/79 anonim ***** válasza:
88%
43 vagyok. Én pl futni is jártam babakocsival. 🤷‍♀️
2023. febr. 6. 16:21
 50/79 anonim ***** válasza:
83%
Köszi kérdező! Már rossz volt olvasni :)
2023. febr. 6. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!