Babával naponta levegőzni, sétálni, hulla fáradtan is? Hogy csinaljatok?
Sziasztok! Egyelore meg terhes vagyok, marcius vegen erkezik az elso babank,azonban elgondolkodtam ezen a setalas dolgon.
Szoval gyakorin olvasom, hogy nagyon sokan siman setalnak a gyerkoccel napi 1-2-3 orat is. De mi van akkor, ha az ember hulla faradt, alig all a laban, mert nem alszik? Akik kisbabaval setaltak ennyit naponta, ti hogy birjatok?
Sajnos en alapvetoen is rosszul alszom, az a legnagyobb baj, hogyha egyszer felkelek ejszaka,akkor minimum 1 oraig nem tudok visszaaludni, de gyakori a 2-3 ora is, nem terhesen. Most terhesen nyilvan ez meg rosszabb. Tartok attol, hogy az elso idoszakban en orulok, ha elek,nemhogy setalgassak.
Es felek, hogy ez nem csak par hetig tart majd, hanem honapkig, vagy akar evekig, ha gyakran ebred a gyerek.
Szoval ez nalatok hogy alakult?
Szerintem felnőtt embernek is szüksége van annyi mozgásra amit 1 óra séta ad.
Nem tartom celtalannak sem, nem sietek sehova, hogy csak a-bol b-be lehessen menni. Jó nézelődni, váltani pár szót az ismerosokkel, mozogni.
Később még több "céltalan" utatok lesz a gyerekkel, akinek nem jó ha siettetve van.
Nekem is ezerszer kelt, most 3 múlt de még mindig 2x. Az első hónap esetleg fárasztó de utána hozzá szokik az ember, nem kell ezt túl dramatizalni. Ő az első, neki jót tesz a gurulás, nézelődés, az, hogy ott is beszélek hozzá stb. Vagy kozben mozgok, zenét hallgatok. Azért ne a túlélésre hajtsunk hónapokig mert nagyon hamar vége a kezdeti idoszaknak, inkább megélni kellene.
Utolsó, nincs igazad. A védőnő mondta múltkor, hogy van olyan anyuka (név nélkül), aki soha nem megy ki sétálni a babával, és állandóan beteg a kicsi. És hogy van összefüggés a friss levegőn sétálás és az immunrendszer között.
Ezzel továbbra sem azt mondom, hogy kőbe van vésve, hogy minden áldott nap kint kell lenni legalább 2 órát, de azért az se normális, ha valaki heti 1x viszi ki a gyereket.
23, ugyan már, egy kezemen meg tudom számolni hányszor sétáltam a gyerekkel havonta míg nem kapott lábra. Három éves, igazán komoly baja nem volt még szerencsére. A szomszéd gyereket meg egyfolytában cipelték órákra, máshogy ugyanis nem aludt. Csak idén télen három antibiotikumon van túl. Nekem a konteom az, hogy nem hogy nem segít, de a környék műanyag égető tendenciáival összevetve semmivel nem károsabb a "poshadt" levegő... Bár nálunk légtisztító és rendszeres szellőztetés van, és normális, fűtési szezonon kívül meg igeny szerint kinti játék. De biztos a gyerek immunrendszere a jó kis benzingőzös babakocsis sétáktól edződik.
Nem vitatom el hogy valakinek jó, valahol szeretik, a napirend kőbe vésett része, de ez a kötelező a séta a gyerekkel vagy kínhalált hal később az immunrendszer hiánya miatt dolog amióta csak anya vagyok teljesen érthetetlen jelenségnek tartom.
Biztosan én vagyok a tudatlan paraszt, de nekem a védőnő, a gyerekorvos és a nőgyógyász is mondta, hogy kell a levegő a gyereknek. És nem a szellőztetés, hanem hogy kint legyen.
Nyílván nem minden nap, nem órákra, de igenis ki kell vinni.
Arra gondolyam, hogy a baba agyanak es tudejenek nagyon fontos a friss levego.
Olvass utana, mennyire. Konkretan az agy fejlodesehez kell.
Masreszt, hidd el, ha faradt is vagy sokkal jobb ha kimesz setalni 1-2 orat, mert ugy nem fogsz elaludni. Viszont otthon ulni az aszott levegoben es nezni egymast a babaval akinek kb. semmi sem lesz jo , nyekereg, sir, azt gondolod, hogy majd berakod a kisagyba mig te pihengetsz ?
Én nem mondom, hogy kell a napi kötelező séta a gyereknek, de aki szerint napi 1-2 órát friss levegőn lenni ugyanaz, minthogy az ember kiszellőztet, az is hülye, bocs.
Mondjuk nem is értem, hogy lehet állandóan bent poshadni a lakásban/házban. Én kertesben lakom, mindenhol kisgyerek van, mind a két szomszédban is, nálunk is, mögöttük is, mindenhol, a legtöbb helyen a gyerekek egész délelőtt- délután kint játszanak jó időben.
Meg is halnék, állandóan bent kellene lenni a lakásban, a gyereket meg pláne nem nevelném ilyem ingerszegényen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!