Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babával naponta levegőzni,...

Babával naponta levegőzni, sétálni, hulla fáradtan is? Hogy csinaljatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egyelore meg terhes vagyok, marcius vegen erkezik az elso babank,azonban elgondolkodtam ezen a setalas dolgon.

Szoval gyakorin olvasom, hogy nagyon sokan siman setalnak a gyerkoccel napi 1-2-3 orat is. De mi van akkor, ha az ember hulla faradt, alig all a laban, mert nem alszik? Akik kisbabaval setaltak ennyit naponta, ti hogy birjatok?

Sajnos en alapvetoen is rosszul alszom, az a legnagyobb baj, hogyha egyszer felkelek ejszaka,akkor minimum 1 oraig nem tudok visszaaludni, de gyakori a 2-3 ora is, nem terhesen. Most terhesen nyilvan ez meg rosszabb. Tartok attol, hogy az elso idoszakban en orulok, ha elek,nemhogy setalgassak.

Es felek, hogy ez nem csak par hetig tart majd, hanem honapkig, vagy akar evekig, ha gyakran ebred a gyerek.

Szoval ez nalatok hogy alakult?

2023. febr. 5. 23:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a 6os oltári nagy baromságot írt, ne figyelj oda :D szerencsére a két dolognak semmi köze egymáshoz.

10es voltam

2023. febr. 6. 02:20
 12/79 anonim ***** válasza:
90%
Nekem a férjem nagyon sokat segít. Felváltva alszunk vele éjszaka, hétvégén ő megy sétálni, én hétköznap, de ha nagyon hideg van vagy nagyon fúj a szél, akkor nem megyek. Nem lesz a gyereknek semmi baja tőle. Jah és max 1 órára megyünk így is, semmi értelme fagyoskodni
2023. febr. 6. 04:30
 13/79 anonim ***** válasza:
69%
Sehogy, nem érdekelt soha a céltalan séta, pláne hogy koszos, büdös főutas környékén lakunk. Hála az égnek a gyereket sem érdekelte, kicsinek sikitott a babakocsitol, úgyhogy alig mentünk télen és nyáron is. Ha vágytunk rá, kimentünk a kertbe, de nem sétáltunk. Mióta magától megy, azóta járunk, de csak akkor, ha jól esik mindkettőnknek, rendszerint összekapcsoljuk valami értelmes tevékenységgel mint vásárlás és ügyintézés. Még élünk.
2023. febr. 6. 05:02
 14/79 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most lesz 4 hetes a babám, alapvetően nem alszunk rosszul, 2-3x ébred éjszaka, de én ettől is hulla vagyok, nehezen viselem. A nagy szél miatt eddig sajnos keveset tudtuk kivinni sétálni. Megmondom őszintén, én alig várom, hogy jó idő legyen, és mehessünk naponta. Hiába vagyok hulla fáradt, ha nem alszik napközben, akkor én sem tudok pihenni, mert vagy tartani kell, szórakoztatni, vagy éppen cicin lóg fél napot. Így viszont nekem is jobb kint a levegőn inkább. Nyilván, ha nagyon rosszul vagy, szédülsz a fáradtságtól stb, akkor ne menj ki vele, nehogy baj legyen, de szerintem a lakásban sem jobb olyankor.
2023. febr. 6. 06:24
 15/79 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sokszor felüdülés kimenni a levegőre, ha fáradt vagyok.

Bent csak szenvedek, nem jó sehogy. Kint a levegőn kicsit kiszellőzik a fejem.

Amíg pici volt a fiam, akkor volt, hogy 2x is kimentünk, mert nyár volt. Délelőtt, amíg nem volt hőség, meg kora este, amikor már nem volt hőség. Olyankor aludt egy kicsit még fürdés előtt.

Most általában 1x megyünk ki, a délutáni alvás után, olyan 4 körül.

De ha nincs jó napja, vagy a délelőtti alvás nem úgy sikerül, akkor kimegyek vele ebéd előtt kicsit. Én nagyon szeretem, kitisztul a fejem a levegőn. De én egyébként is szeretek kint lenni. Világ életemben kertes házban laktam, ha szar idő van, és nem tudunk kimenni 1-2 napot, nekem már minden bajom van. Olyankor van, hogy amikor a férjem hazajön, kimegyek kutyát etetni, viszek nekik vizet, összeszedem a kutyakakit az udvaron.

De ez én vagyok. De a fiamnál is sokszor van, hogy bent nem jó neki semmi, szenved. Kimegyek vele, sétálunk kicsit, és máris szép a világ neki.

A lányommal sokat kellett menni, hasfájós volt, volt, hogy szinte egész nap kint róttam vele a köröket. Reggel megfőztem, aztán go ki. Ebédre haza, ebéd után megint ki. Na az annyira nem volt jó időszak. Azt nem sírom vissza, akármennyire is szeretek kint lenni. :D

De szerintem mindenki el tudja dönteni, mennyit akar kint lenni a babával.

Lakik az utcában egy másik házaspár, nagyjából egyidősek a babák. Nyáron többször sétáltunk együtt, meg még kora ősszel párszor. Aztán eltűntek. Írtam nekik, mi újság, rég láttam őket. Mondta az anyuka, hogy ők nem nagyon járnak ki, mert a nagyobb gyerek fázik, a kicsit meg macerás öltöztetni. Na bumm. Azóta egyedül sétálunk, majd ha jön a jó idő, jönnek ők is biztos.

Egyébként nyűgös napokon tényleg azért jó, amit itt már írtak is. Berakod a babakocsiba, és elnézelődik, vagy elalszik, amíg kisebb. És nem kell folyamatosan szórakoztatni. Amíg kisebb volt, én is vittem magammal fülhallgatót, amikor elaludt, zenét hallgattam, vagy rádiót.

A másik: én is olyan alvó vagyok, hogy ha éjjel felébredek, nehezen alszom vissza. Na mióta megszületett a kicsi, ilyen bajom nem nagyon van. Kb.leteszem a fejemet, és alszom is tovább. :)

2023. febr. 6. 06:47
 16/79 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap mentünk. A kutya miatt amúgy is muszáj volt. De lányom jó alvó is volt. Nappal meg csak kinn a babakocsiba aludt.
2023. febr. 6. 07:51
 17/79 anonim ***** válasza:
100%
Szörnyű alvó, szintén márciusi babám született tavaly. Az első 2 hónapra kb.nem is emlékszem, olyan fáradt voltam, de akár hiszitek, akár nem, számomra is meglepő, sokkal nehezebben viseltem (és ez a mai napig így van) azokat a napokat, amikor pl.szakadó eső miatt nem tudtunk kimenni sétálni. Annyira jól tud esni a friss levegő, az ingerek, az, hogy ki tudom szellőztetni a fejem, én receptre írnám fel a sétát azoknak is, akiknek (még) nincs gyerekük! Ne aggódj, hajtani fog majd a belsőd, de ha nem esik jól, akkor sose érezd magad rossznak. Majd másnap levegőztök és kész.
2023. febr. 6. 08:01
 18/79 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell sétálni.

1. Friss levegőt kertben, teraszon is lehet szívni, ha van. Ha nincs, akkor nyitott ablakban.

2. A levegő nem feltétlenül friss, főleg nem fűtési szezonban, vagy belvárosban. Ha mégis az, örülj neki, szellőztess gyakran.

3. Semmi de semmi baja nem lesz, ha napokig bent van. Mégis mi baja lehetne???

A józan ész vezéreljen a szülőség útján is, ne merev szabályokat kövess.

2023. febr. 6. 08:11
 19/79 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, hidd el, baromi hamar meg lehet unni azt, hogy egész nap a házban/lakásban vagytok bezárva.

Én mondjuk kertesben élek, úgyhogy nekünk "könnyű", mert ha nem volt kedvem kimenni, csak kitoltam a babakocsit a teraszra, de még így is sokat sétáltunk, pláne késő ősztől tavaszig, mikor a kertbe sem igazán tudtunk kimenni, mert minden tiszta vizes, nyirkos volt.

Ez a szédülős-rosszullevős fáradtság szerintem túlzás, az én gyerekem nagyon rossz alvó volt, sokat éjszakáztam, de nagyin ritka, hogy nappal tényleg ilyen szintén hullafáradt lettem volna. Ezt ne beszéld be magadnak előre.

Amúgy nem kötelező naponta sétálni menni, mi is kihagytunk 1-2 napot mindig, főleg, mikor esős idő volt, de mondjuk aki azt írja, heti egyszer ment ki a gyerekkel, azt se értem.

2023. febr. 6. 08:25
 20/79 anonim ***** válasza:
100%
Küldd le a párod/nagyszülőket/legjobb barátnőd sétálni a gyerekkel este, ha tényleg nagyon fáradt vagy. Addig legalább lesz időd kicsit megpihenni, fürödni, enni valamit. Amúgy az első hónapokban bőven elég, ha túlélsz, attól még, hogy nem sikerül minden egyes nap sétálni a babával, jó szülő leszel, szóval ezen semmiképp ne stresszelj :)
2023. febr. 6. 10:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!