Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiúbabáknál mikortól kell...

Fiúbabáknál mikortól kell visszahúzogatni a fitymát, mindenki mást mond?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az orvos javaslata 1 éves kortól.

A védőnő javaslata 6 hónapos kortól.

Szüleim is azt mondják, ha már ülni fog a gyerek.

Külföldön azt, hogy nem kell piszkálni, majd magától feljön.

Borzasztó, hogy ennyi vélemény van.. Én csak a legjobbat akarom, de így nem tudok és csak frusztrálttá tesz ezzel kapcsolatban a dolog…

Kedves anyukák,

Ti, hogyan csináltátok/csináljátok a kisfiatoknak?

Üdv.

2023. jan. 23. 12:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

Annyiszor leírtam már itt miért nem szabad húzgálni. Inkább bemásolom a szakértői csoport egy válaszát. De keress vissza nyugodtan itt is. Nincs ellentmondás. A legújabb ajánlások, amiket vizsgálatokkal igazoltak, és a józan paraszt ész is azt mondja, ne húzgáld a gyerek fitymáját.

Akik a régi rendszerben tanultak és nem hajlandóak képezni magukat azok azt javasolják, hogy hagyd sírni a gyereket, erősödik a tüdeje, kezdd el a hozzátáplálást 3 hónaposan, adj neki vizet első naptól fogva, etess időre, húzgáld a fitymáját.

Itt a szakérő válasza, amit a szakértői fb csoportba írtak.

"Kedves Édesanya! Nagyon sajnálom az esetet! A Goebel-Glöckler-féle Nagy gyermekkalauz ír arról, hogy az újszülött fiúk 70%-nak fitymaszűkülete van, és ez az arány minden nemű kezelés nélkül a pubertásig 4%-ra csökken. Leírja a kívételeket is, ahol kell vele foglalkozni, de gyengédebb beavatkozással. Javaslom egy ilyen szemléletű szakember véleményének kikérését, hogy a megrázkódtatást kiheverhessen gyerek és szülő egyaránt. #kv_családtitanácsadás [link]

2023. jan. 23. 14:49
 12/18 anonim ***** válasza:
2023. jan. 23. 14:54
 13/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk 4 éves koráig mi sem húztuk hátra, ezt doki nélkül is tudtam. 🙄
2023. jan. 23. 14:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk kb azt mondta a gyerekorvos amit a 11es bemásolt. Nem százalékosította, de a lényeg ugyan ez volt. Elmondta, hogy mikor kell orvoshoz fordulni (nem erős, egyenes sugárban pisil, piros, duzzadt...stb), ha semmi elváltozást nem tapasztalunk akkor nem nyúlunk hozzá. A védőnő is azt mondta, hogy nem kell piszkálni. Jó, hogy olyan orvosunk és védőnönk van akik képzik magukat és képben vannak a mai ajánlásokkal, pedig a gyerekorvosunk már lassan nyúgdíjas lesz.
2023. jan. 23. 15:41
 15/18 A kérdező kommentje:
Hát konkrétan “irigylem” az olyan embereket, akiknek mai tudással rendelkező orvosa van.
2023. jan. 23. 16:09
 16/18 anonim ***** válasza:
Le lettem pontozva, de a gyermekorvos tanácsát fogadtam meg, nem magamtól találtam ki én sem🥴
2023. jan. 23. 16:52
 17/18 anonim ***** válasza:
Én is le lettem pontozva, pedig a mai tudású orvos szerint ha begyullad az gond és foglalkozni kell vele...
2023. jan. 23. 23:09
 18/18 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit.
2023. jan. 24. 03:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!