Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiúbabáknál mikortól kell...

Fiúbabáknál mikortól kell visszahúzogatni a fitymát, mindenki mást mond?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az orvos javaslata 1 éves kortól.

A védőnő javaslata 6 hónapos kortól.

Szüleim is azt mondják, ha már ülni fog a gyerek.

Külföldön azt, hogy nem kell piszkálni, majd magától feljön.

Borzasztó, hogy ennyi vélemény van.. Én csak a legjobbat akarom, de így nem tudok és csak frusztrálttá tesz ezzel kapcsolatban a dolog…

Kedves anyukák,

Ti, hogyan csináltátok/csináljátok a kisfiatoknak?

Üdv.

2023. jan. 23. 12:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
23%
Mi is egy éves korától húzogatjuk. Fürdés közben. De csak amennyire engedi, mindig kicsit jobban.
2023. jan. 23. 12:09
 2/18 anonim ***** válasza:
62%
Nem szabad, a húzgálás okoz későbbi problémákat. Ha iskolás korig nem oldódik, akkor kell vele orvoshoz fordulni.
2023. jan. 23. 12:11
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
Én is úgy tudom, ahogy a 2-es mondja. Ez a legújabb ajánlás.
2023. jan. 23. 12:19
 4/18 anonim ***** válasza:
32%

Pelus elhagyása után (3,5 éves volt akkor) foglalkoztunk vele. Addig is sokszor begyulladt, tehát azt tudtam, hogy arra nem várok hogy majd a természet vagy ő maga idővel megoldja.

Mivel húztam de semmi javulás nem volt a doki mondta h pár hónap krémezés és jöjjünk vissza. Azzal se sok eredmény történt, de utálta a krémezés, szerintem ez az esti macera rosszabb volt mint maga a megoldás.

4 évesen húzta a doki hátra, plusz kis kanállal rásegített. Az nem volt kellemes, tény, de Azóta semmi probléma, ő már nem emlékszik erre a beavatkozásra, sosem gyulladt be azóta, este fürdésnél maga tisztítja, és nem kell ezzel foglalkoznunk végre.

Azóta 6 és 7 éves társát is vitték már dokihoz, 4 évesen még korainak tartották, most meg pánikolnak, hogy ennél később nem akarják hogy megoldatlan legyen.

De van ismerős akinél ez nem volt gond, simán hátra tudta húzni a gyerek magától elsőre.

2023. jan. 23. 12:21
 5/18 anonim ***** válasza:
30%

Nálunk az orvos és a védőnő sem formált használható véleményt. Évente megnézte a doki, de az 5 éves stratuszon csak annyit mondott, látom megoldódott, a sebészetre mentek? De előtte sosem javasolta ezt, pedig látta, hogy nagyon le van tapadva.

A férjem nem akarta, hogy nagyobb korában kelljen ezen átesni, halott 2 horror sztorit hogy az iskolás korban ez mekkora trauma és ez formálta a mi álláspontunkat is. Szerintem minden eset egyedi, és a szülő a saját meggyőződése után megy. Mivel mi pelusos korban is jártunk dokihoz a gyulladások miatt, nem volt kérdés hogy nem várunk.

2023. jan. 23. 12:35
 6/18 anonim ***** válasza:
40%

Nővéremnek még 10 eve ajánlották,sógornőmnek is 8 éve..

Nekem már nem viszont én óvatosan visszahúzom pancsi közben és után is.

A doktornő mindig mondja hogy jajj jó ezt nem kell huzogatni minden rendben de ő nem tudja hogy mi van.

Én nemakarok neki traumát fitymafelvágást vagy hogy felrántsa neki egy vadidegen ember és után meg krémezheted meg ápolhatod afájó vérzős fütyit.

Szetintem ha picit csinálod nem árt,de ez az én veleményem

Orvos szerint nálunk sem kell mondván majd ugyis felkell neki rántani később...

2023. jan. 23. 12:42
 7/18 anonim ***** válasza:
0%

Traumát én sem akartam, de te mit tennél ha látnád hogy ez bizony még sem moccan?

Onnan alakult ki két vélemény hogy a mindegy milyen korban elkezdett huzogatástól szépen hátra lehet e húzni vagy nem? Ha lehet akkor nincs miről beszélni, ha nem lehet akkor van az amit mindenki próbál elkerülni, azt viszont jobb kissebb korban megérteni, mint halogatni, hogy végül iskolás korú legyen.

2023. jan. 23. 12:49
 8/18 anonim ***** válasza:
84%
Nekem mindenki azt mobdta, hagyjam békén. Nem is nyúltam hozzá. Semmi baja, 6 éves.
2023. jan. 23. 12:55
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
A semmi baja mit jelent? :D
2023. jan. 23. 12:57
 10/18 anonim ***** válasza:
77%
Semmikor, ha le van kicsit tapadva 3 évesen akkor a fürdővízbe saját magának kell kicsit hátrahúznia szépen lassan megoldódik és megtanulja ő is hogyan tisztítsa.
2023. jan. 23. 13:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!