Mit kell tennem, ha terhes vagyok? Hová fordulhatok?
Elnézést, ha kicsit bugyuta a kérdésem, de elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren. Tegnap és ma is lett 2-2 pozitív tesztem, azt írják ki, hogy 2-3 hét.
Ugye az első, hogy orvoshoz megyek. Itt rögtön lenne is kérdésem hozzátok.
Sosem jártam még kórházi vizsgálatokon, amit lehet, magánúton intézünk. Nőgyógyászati problémám nem volt még, évente egy általános checkupra, szűrésre elmegyek az orvosomhoz, de ennyi. Olvastam, hogy változott az állami egészségügy, hozzáértőket kérdeznék, vagy akik ebben dolgoznak, hogy valahogy lehet kiskapuhoz jutni (ismerős vagy pénz útján)? Nem szeretnék olyan orvosnál szülni, akit éppen akkor látok először... Számomra ez nagy rizikó, egy amúgy is stresszes helyzetben. Vagy ezen még ráérek gondolkozni?
Szóval az első teendőm az, hogy orvoshoz menjek, utána védőnőhöz kell forduljak. Honnan tudom, kihez? Ezt az orvosom mondja meg, vagy nekem kell utánajárjak? Utána szólnom kell a háziorvosunknak is. Olvastam, hogy kell az első trimeszterben laborvizsgálat, erre ki ad beutalót? A háziorvos, vagy a nőgyógyászom? Vagy intézhetem magamnak is?
Olvastam, hogy bizonyos vizsgálatokat csak adott időpontokban lehet elvégezni, nem szeretnék kicsúszni az időből egyiknél sem.
De őszinte leszek, nagyon béna vagyok, ha bármiféle felelősségről van szó, mindent elfelejtek, nem tudom, minek mi a menete, kb. semmi nincs rám bízva általában. Ezt nem szeretném elrontani, vagy hogy kapkodni kelljen.
Köszönöm a segítséget, legyen szép napotok! :)
2#-es vagyok. Kerlek nyugodj meg meg nagyon messze van neked a szules ne ezen agyalj mert bekattansz mire a szuleshez ersz.
En covidosan szultem. Nekem ferjem mar akkor is bent lehetett a vajudasnal szulesnel vegig vedetsegi kartyaval.En mar hajnalban tudtam, hogy szulni fogok mentem reggel nst-re es haza kuldtek valodi fajasokkal, kitagulva hogy akkor jojjek be ha elfolyt a magzatvíz vagy a falat kaparom. Este 10re bementem es akkor mar nem kuldtek haza par ora szenvedes utan burkot repesztettek es a magzatviz meconiumos volt ami ugye oxigen hiany miatt volt. A baba haja mar latszott kint de meg utanna is szenvedtettek majd egy orat pedig valamiert nem akart jonni tovabb. Lehett volna rosszabb nekem egy oriasi trauma volt a szules es a gyerekagyon toltott idoszak de ezt mind feletetti a kis csoppseg (1eve szultem ma van a szulinapja) Az osztalyra nem johetett fel senki, latogatni nem lehetett. Engem es a kislanyom beraktak egy egyszemelyes szobaba (jo a rosszban, hogy vip szobat kaptam ingyen) de onnantol kezdve hozzam nem jottek be csak a kajat dobtak be full vedofelszerelesbe meg a gyereknek a bcg oltast beadni. Nem mutattak meg nekem semmit a radiator rossz volt a szobaba es tobb mint 40!!!°C fok volt első nap mikor szoltam, hogy valamit csinaljanak mert nem birok megmaradni hivtak karbantartot es teljesen elzarta a radiatort szoval masodik nap megfagytunk ( tél volt) nekem takarót se adtak. A lepedőm véres lett se cserélték ki. Hazafele menet se vizsgálták meg a gátsebemet semmit. De tudod mi volt nekem a legrosszabb az egeszben? Az elszigeteltseg egy orokkelvalosagnak tunt az a 3nap de utanna ez mind kodde valt. Es a szulesnel a fajdalom is elillan amint kint van a baba. En is olyan kis tetova voltam mint te es en is ennyi idosen szultem de nem lesz semmi baj!
De azt sose felejtem el hogy az ejszakas noverke hallottam, hogy panaszkodik hogy mostmar eleg remelem en vagyok az utolso mara mert eleg siras van mar. Minek dolgozik egy ilyen beallitottsagu no a gyerekagyon.
Az, hogy en elmeseltem a szulestortenetem ne rettentsen el mindezt csak azert meseltem el mert barmilyen nehez is megeri!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!