Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kell tennem, ha terhes...

Mit kell tennem, ha terhes vagyok? Hová fordulhatok?

Figyelt kérdés

Elnézést, ha kicsit bugyuta a kérdésem, de elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren. Tegnap és ma is lett 2-2 pozitív tesztem, azt írják ki, hogy 2-3 hét.

Ugye az első, hogy orvoshoz megyek. Itt rögtön lenne is kérdésem hozzátok.

Sosem jártam még kórházi vizsgálatokon, amit lehet, magánúton intézünk. Nőgyógyászati problémám nem volt még, évente egy általános checkupra, szűrésre elmegyek az orvosomhoz, de ennyi. Olvastam, hogy változott az állami egészségügy, hozzáértőket kérdeznék, vagy akik ebben dolgoznak, hogy valahogy lehet kiskapuhoz jutni (ismerős vagy pénz útján)? Nem szeretnék olyan orvosnál szülni, akit éppen akkor látok először... Számomra ez nagy rizikó, egy amúgy is stresszes helyzetben. Vagy ezen még ráérek gondolkozni?

Szóval az első teendőm az, hogy orvoshoz menjek, utána védőnőhöz kell forduljak. Honnan tudom, kihez? Ezt az orvosom mondja meg, vagy nekem kell utánajárjak? Utána szólnom kell a háziorvosunknak is. Olvastam, hogy kell az első trimeszterben laborvizsgálat, erre ki ad beutalót? A háziorvos, vagy a nőgyógyászom? Vagy intézhetem magamnak is?

Olvastam, hogy bizonyos vizsgálatokat csak adott időpontokban lehet elvégezni, nem szeretnék kicsúszni az időből egyiknél sem.

De őszinte leszek, nagyon béna vagyok, ha bármiféle felelősségről van szó, mindent elfelejtek, nem tudom, minek mi a menete, kb. semmi nincs rám bízva általában. Ezt nem szeretném elrontani, vagy hogy kapkodni kelljen.

Köszönöm a segítséget, legyen szép napotok! :)

2023. jan. 23. 10:37
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, nem csak te leszel ott, hanem jó esetben 2-3 rossz esetben kb 7-8 másik vajúdó nő. Majd azt figyelgetik, hogy neked mi az óhajod-sóhajod. Szerintem még most szállj le a földre 😂
2023. jan. 23. 11:36
 22/52 A kérdező kommentje:
Nem kell mellettem ülniük hárman, nyilván. Sőt, jobban örülnék, ha a szobámban lehetnék majd a férjemmel, nem nyüzsögnének körülöttünk feleslegesen... De azért ha valamire szükségem van, kérek valamit, akkor próbálják teljesíteni.
2023. jan. 23. 11:39
 23/52 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezô, szeritnem te nem vagy tisztában az állami rendszer műkődésével. Ott nincs olyan, hogy "szobád", max. ha szerencséd van, eleinte 2-3 nő van egy szobában, és a férjed már csak akkor mehet be és kaphatsz külön szobát, ha a vajúdás elért egy bizonyos pontot.

Ez nem úgy megy, hogy bemész a fájásokkal, kapsz egy szobát a férjeddel és ott vizsgálgatnak. Meg hogy teljesítik a kéréseidet, sajnos erre nem feltétlenül van kapacitás.

Ha van 1,5-2 milliód, menj magánkórházba, különben nagyon pofára fogsz esni.

2023. jan. 23. 11:44
 24/52 A kérdező kommentje:

Tényleg nem vagyok, sosem kellett kórházba menjek semmivel.

De így a férjem nem lehetne bent velünk a kórházban? Mármint úgy, hogy rendesen, éjjel is.

Egyik barátnőm még pár éve eltörte a kezét, ő is külön szobában volt a műtét után, volt hozzá fürdőszoba is, ilyen kis előszobás résszel. Azt hittem, hogy erre a kisbabás anyukáknál még jobban figyelnek, mármint csak egy új család születik ott meg, új szituáció, ismeretlen helyzet stb.

2023. jan. 23. 11:48
 25/52 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet bent a legtöbb helyen. Szokott lenni VIP fizetős szoba, de nálunk már oda se jöhet be apuka. Nálunk másfél éve még látogatni se jöhetett pedig kifizettük a vip szobát
2023. jan. 23. 11:51
 26/52 A kérdező kommentje:
És így ki segít a babával kapcsolatos dolgokban? Gondolom, ha a baba apukája nem lehet bent, anyukám még inkább tiltólistás lenne állami helyen.
2023. jan. 23. 11:53
 27/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyedül kellett megoldanom mindent. Ráadásul császáros voltam. Odaadták a babát és ott hagytak. 4 napot voltunk, nem fogadhattam látogatót sem, pokol volt. A következő magánban fog születni.

Ha szerencséd van segítőkész a csecsemős nővér, ha nincs szerencséd nem segít senki.

2023. jan. 23. 11:55
 28/52 anonim ***** válasza:
88%

Hogy ki segít? Senki, te csinálod, ha valamit nem tudsz, megkérdezed a gyermekágyas dolgozót, ők szoktak jönni segíteni megmutatni, hogy kell szoptatni, abban nekem nagyon segítőkészek voltak például.

De másban miben kellene segíteni az első 1-2 napban? Egy pelenkát kicserélni nem nagy tudomány, arra mindenki képes.

És nem, nem lehet bent senki veled, csak szülés után 1-2 órára, utána te maradsz a babával, ha szerencséd van, 1 ágyas szobában, ha nincs szerencséd, 3-4 ágyasban akár. Van pár kórhàzban vip szoba, de az fizetős és vagy van hely vagy nincs.

De én azon gondolkodom, trollkodsz-e, hogy ennyire nem vag tisztában ezekkel, mikor csapból is ez folyik 2-3 éve.

2023. jan. 23. 11:58
 29/52 A kérdező kommentje:

Miért lennék tisztában ezekkel? El nem hiszem, hogy te olyan témákban is jártas vagy 100%-ban, amik nem érdekelnek, nem kellett igénybe venned őket...

Nincs ezekről fogalmam, sosem kellett semmi miatt az állami egészségügyet igénybe vennem. 22 éves vagyok, babát eddig kb. filmben láttam csak.

2023. jan. 23. 12:08
 30/52 anonim ***** válasza:
86%
Jó, hát ha 22 évesen te babázol, akkor nyilván tehetős szüleid vagy férjed van, mondd meg nekik, hogy finanszírozzák a magánkorházat is neked, mert államiban senkit nem fog ilyen szinten érdekelni, mit szeretnél.
2023. jan. 23. 12:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!