Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kell tennem, ha terhes...

Mit kell tennem, ha terhes vagyok? Hová fordulhatok?

Figyelt kérdés

Elnézést, ha kicsit bugyuta a kérdésem, de elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren. Tegnap és ma is lett 2-2 pozitív tesztem, azt írják ki, hogy 2-3 hét.

Ugye az első, hogy orvoshoz megyek. Itt rögtön lenne is kérdésem hozzátok.

Sosem jártam még kórházi vizsgálatokon, amit lehet, magánúton intézünk. Nőgyógyászati problémám nem volt még, évente egy általános checkupra, szűrésre elmegyek az orvosomhoz, de ennyi. Olvastam, hogy változott az állami egészségügy, hozzáértőket kérdeznék, vagy akik ebben dolgoznak, hogy valahogy lehet kiskapuhoz jutni (ismerős vagy pénz útján)? Nem szeretnék olyan orvosnál szülni, akit éppen akkor látok először... Számomra ez nagy rizikó, egy amúgy is stresszes helyzetben. Vagy ezen még ráérek gondolkozni?

Szóval az első teendőm az, hogy orvoshoz menjek, utána védőnőhöz kell forduljak. Honnan tudom, kihez? Ezt az orvosom mondja meg, vagy nekem kell utánajárjak? Utána szólnom kell a háziorvosunknak is. Olvastam, hogy kell az első trimeszterben laborvizsgálat, erre ki ad beutalót? A háziorvos, vagy a nőgyógyászom? Vagy intézhetem magamnak is?

Olvastam, hogy bizonyos vizsgálatokat csak adott időpontokban lehet elvégezni, nem szeretnék kicsúszni az időből egyiknél sem.

De őszinte leszek, nagyon béna vagyok, ha bármiféle felelősségről van szó, mindent elfelejtek, nem tudom, minek mi a menete, kb. semmi nincs rám bízva általában. Ezt nem szeretném elrontani, vagy hogy kapkodni kelljen.

Köszönöm a segítséget, legyen szép napotok! :)

2023. jan. 23. 10:37
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:
Fuh, akkor a konklúzió, hogy állami úton nagyon nem is éri meg próbálkozni, mert elég merevek?
2023. jan. 23. 11:04
 12/52 anonim ***** válasza:
26%
Hidd el en megyek fogathuzatni 2 nap mulav es inkabb meg hat szules mint egy foghuzas :D
2023. jan. 23. 11:05
 13/52 anonim ***** válasza:
100%
En vizsgalatokra mindenkeppen magan nogyogyaszhoz mennek ott azert talan valamivel figyelmesebbek es nem egy futoszallagon vagy.
2023. jan. 23. 11:11
 14/52 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nyugodjál már meg egy kicsit, ilyen szinten nem kell semmit túlparázni.

Jelentkezz be az orvosodhoz, ő majd 7 hetes korod körül behív terhességmegállapításra, aztán mindig jelzi, mikor menj a következő uh-ra, ez nyilván gyakoribb lesz, mint államiban, hiszen neki ebből van pénze.

A neten megnézed melyik védőnőhöz tartozol körzetileg, és ha megvolt a 7 hetes uh és van már szívhang, akkor felhívod, ő majd megmondja, milyen vérvételre, vizsgálatra mikor kell menned. Ennyi.

Az állami kórházakban a vizsgálatra, uh-ra biztosan nem engedik be a kísérőt, van, ahol még bent sem lehetnek a váróteremben, mert sokan vannak, ne legyen felesleges betegség átadva, illetve a sok bunkó apuka meg egyéb kísérő elfoglalja a széket a kismamák elől. Megjegyzem, magára a vizsgálatra magánban sem mindenhol engednek be kísérőt, dokija válogatja.

Azt pedig nem tudod elintézni, hogy annàl az orvosnál szülj, akihez jársz, pont ezt tiltották be.

2023. jan. 23. 11:20
 15/52 anonim ***** válasza:
27%
10. Azt majd nem te döntöd el, hogy nekimész-e fájdalomcsillapítás nélkül a dolognak vagy sem. Csak szólok, hogy időben felkészülj 😂
2023. jan. 23. 11:23
 16/52 A kérdező kommentje:
Próbálok megnyugodni, de izgatott is vagyok, félek is picit és ekkora felelősséggel még nem találkoztam... Szóval mindent jól szeretnék csinálni.
2023. jan. 23. 11:24
 17/52 A kérdező kommentje:

"Azt majd nem te döntöd el, hogy nekimész-e fájdalomcsillapítás nélkül a dolognak vagy sem."

Öö ezt hogy érted? Gondolom, a kórházban, ha jelzem ezt, akkor kaphatok fájdalomcsillapítást. Mármint lehet, ez durván hangzik, dehát ezért dolgoznak ott.

2023. jan. 23. 11:25
 18/52 anonim ***** válasza:
61%

17. Úgy ahogy írtam, úgy értem. Nem azért dolgoznak ott, hogy mindenféle gyógyszert adjanak ha csettintesz. HA szerencséd van éppen lesz anesztes szabadon és nem lesz késő beadni.

De államiban inkább arra készülj hogy semmit se kapsz.

2023. jan. 23. 11:33
 19/52 anonim ***** válasza:
84%

Államiban biztos nem :D én is hiába kértem. Egy barátnőm másik kórházban hiába kért. Bár ő 20 óra vajúdás után már üvöltve rimánkodott a császárért is.

Szerintem csak magánkórházban számíts fájdalomcsillapítóra.

2023. jan. 23. 11:33
 20/52 anonim ***** válasza:
100%
Én államiban kaptam edát, szóval nem igaz, hogy sehol nem adnak. Csak nem mindenhol, nem a vajúdás bármely szakaszában, nem automatikusan, kérésre.
2023. jan. 23. 11:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!