Mit kell tennem, ha terhes vagyok? Hová fordulhatok?
Elnézést, ha kicsit bugyuta a kérdésem, de elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren. Tegnap és ma is lett 2-2 pozitív tesztem, azt írják ki, hogy 2-3 hét.
Ugye az első, hogy orvoshoz megyek. Itt rögtön lenne is kérdésem hozzátok.
Sosem jártam még kórházi vizsgálatokon, amit lehet, magánúton intézünk. Nőgyógyászati problémám nem volt még, évente egy általános checkupra, szűrésre elmegyek az orvosomhoz, de ennyi. Olvastam, hogy változott az állami egészségügy, hozzáértőket kérdeznék, vagy akik ebben dolgoznak, hogy valahogy lehet kiskapuhoz jutni (ismerős vagy pénz útján)? Nem szeretnék olyan orvosnál szülni, akit éppen akkor látok először... Számomra ez nagy rizikó, egy amúgy is stresszes helyzetben. Vagy ezen még ráérek gondolkozni?
Szóval az első teendőm az, hogy orvoshoz menjek, utána védőnőhöz kell forduljak. Honnan tudom, kihez? Ezt az orvosom mondja meg, vagy nekem kell utánajárjak? Utána szólnom kell a háziorvosunknak is. Olvastam, hogy kell az első trimeszterben laborvizsgálat, erre ki ad beutalót? A háziorvos, vagy a nőgyógyászom? Vagy intézhetem magamnak is?
Olvastam, hogy bizonyos vizsgálatokat csak adott időpontokban lehet elvégezni, nem szeretnék kicsúszni az időből egyiknél sem.
De őszinte leszek, nagyon béna vagyok, ha bármiféle felelősségről van szó, mindent elfelejtek, nem tudom, minek mi a menete, kb. semmi nincs rám bízva általában. Ezt nem szeretném elrontani, vagy hogy kapkodni kelljen.
Köszönöm a segítséget, legyen szép napotok! :)
Magankorhaz és még van oldva a probléma.
A védőnő körzet szerint van, ehhez fel kell hívnod a terhes tanácsadást a varosodban és megkerdezni, x utca, ahol laksz, kihez tartozik és kérsz hozzá egy időpontot.n
2#es vagyok meg annyit hozzatennek, hogy nem tudsz orvost fogadni mar megszunt es buntetik ne is probalkozz. Irta az elso a magankorhazat ha megteheted menj oda de en erre nem pazarolnek 1-1,5millio ft-ot.
Szerintem keress egy megbizhato magan nogyogyaszt jo kezekben leszel nala is es ha eljon majd a nagy nap ami meg messze van neked akkor lehet mar megint lehet fogadni szuleszt. Vagy valasztod az otthon szulest de mondjuk en azt nem ajanlom
Köszönöm a válaszaitokat!
Szóval akkor a legfontosabb, hogy menjek egy a nőgyógyászomhoz, ő majd irányít tovább, ugye?
Még egy kérdésem lenne, a vizsgálatokra egy kísérő jöhet velem majd mindig? Valószínűleg ez a "nemes és izgalmas feladat" a férjemé lesz, de ha pl. anyukám vagy barátnő jönne, azért sem szólnak sehol gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!