Ha a férjed nem ébred fel a babára, egyáltalán nem is tudott segíteni éjszaka?
A férjem brutál jó alvó. Nagyon ritka, ha felébred a kicsi sírására. Olyankor megy, intézi. Vagy ha szólok neki, hogy már nem bírom, akkor szívesen átveszi.
És mindig mondja, hogy majd egyik este ő kint alszik a nappaliban (onnan nyílik a babaszoba), és majd ő felkel a kicsihez éjjel, és akkor én tudok pihenni.
De szerintem nem. Szerintem ugyanúgy nem kelne fel. Valószínűleg előbb meghallanám a hálóból a sírást. Pedig tényleg jó lenne aludni, mostanában 2 óránként ébred a fiam, szóval max másfél órát alszom egy huzamban.
Akinek hasonlóan mélyen alvó volt a párja, tudott segíteni? Ha "rá volt kényszerülve", akkor felkelt a babához?
Tudom, meg kell próbálni, csak kíváncsi vagyok, más volt-e hasonló helyzetben?
Mondjuk aranyos, mert felajánlotta, hogy hétvégén délután elviszi anyukájáékhoz, én meg aludhatok. De nappal max 1 órát tudok aludni. Szóval persze, segítség az is, csak nem az igazi. Olyan jó lenne csak mondjuk 4-5 órát aludni egyhuzamban. :D
Szerintem a hormonok is kozrejatszanak abban,hogy mi nok mindenre azonnal ebredunk,miutan anyava valtunk. Foleg,amigo pick a gyerekek.
Az en ferjem is nagyon Jo alvo,meg olyan is elofordult,hogy a nagyobbik ott shirt mellette az agyban, o meg nem ebredt fel Ra. Mondjuk aznap tenyleg nagyon faradt volt mar o is. En azt hittem,lenn van a konyhaban, atmentem,erre ott fekszik a siro gyerek mellett.
A baba sirasra is ritkan ebredt fel,hiaba voltunk egy szobaba,viszont barmikor felkelthetem,es egy szo nelkul segit.
Van abban valami,hogy ha Ra van utalva,nincs mas lehetosege.
Az elso gyerekunk Jo alvo volt,csak adding volt faraszto, amig ket orankent Kelt enni kb 8-10 hetig. Akkor ugy volt,hogy en mindig kidoltem mar koran Este mondjuk nyolckor mar siman aludtam. A ferjem etette,pelenkazta hajnalig,amugyis ebren volt meg. Es ugy ejfel utan meg o is elaludt,es en keltem a babahoz. Napkozben is mindig hagyta,hogy aludja,a fozesen kivul barmit megcsinal. Az elso a COVID lezarasok elott szuletett,igy otthon volt a ferjem is.
Most a masodik gyereknel mar dolgozik. Ket hetig volt itthon a szules utan. Egyelore ez a baba is Jo alvo. Ugyanugy a ket orankenti keles az elso 8-10 hetben volt kicsit durvanb,de semmit komoly. Mivel en alszom a picivel,a ferjem meg a naggyal,igy azt csinaltuk,hogy amikor mar nagyon faradt voltam hajnalban,akkor mondjuk a hajnalig ketto orai etetes utan cserektunk,igy en is birtam legalabb 3-4 orat egy huzamban aludni.
Most,hogy mar csak max ketszer kel egy ejszaka enni (5 honapos), azt csinaljuk,hogy Minden penteken, es szombaton a ferjem alszik vele,igy nekem is vannak ataludt ejszakaim. Meg legalabb a nagyhoz is odabirok bujni,Mert azert o is hianyzik am. ❤️
Mi egy szobában alszunk a picivel de külön van a kiságyában a kezdetektől. Férjem konkrétan amint leér a feje a párnára már horkol és a világáról nem tud.
Nekem is azóta megy a gyors elalvás hogy megvan a baba, előtte kellett egy fél óra mire elalszom.
Mégis ha este felsír a gyerek, beriaszt a légzésfigyelő, ő reagál általában gyorsabban. Képes 1 mp alatt kipattanni az ágyból :D
Szerencsére nálunk ritkán fordul elő ilyen. Igaza van amúgy annak aki azt írta hogy ha ő lenne az elsődleges gondozója egyből felkelne. Netflixes babás dokuban is foglalkozott ezzel egy rész, hogy milyen változások vannak az agyban ilyenkor, érdekes nagyon.
Szerintem ha te a hálóból is hallod a babát, ő meg kinn közelebb van, akkor próbáljátok ki úgy elöször hogy te is készenlétben vagy és ellenőrizheted hogy milyen sikerrel tud felébredni.
Na, ettől én is tartok. Heteken belül születik a fiunk. A férjem olyan mélyen alszik, hogy őt is kb. rázni kell, hogy felébredjen (ráadásul altatóval alszik). Ha fel is ébred, fél óráig nincs magánál teljesen.
Hogy egy példát mondjak, mert látom, itt némelyek nem hiszik el, hogy van ilyen: lombik beültetés utáni egyik reggel az alacsony vérnyomás miatt elájultam reggel a konyhában, és szétvertem a homlokom az asztalban. Vérben fekve tértem magamhoz. Perceken át kiabáltam a férjemnek, nem kelt fel (pár méter távolságra voltam, a szobaajtó nyitva volt). Ha nem bírok feltápászkodni, szerintem a szomszédok előbb hívják rám a rendőröket.
Bevánszorogtam vérző fejjel a szobáig, onnan üvöltöttem, mire végre felriadt.
Jobban megrémített, hogy nem kapok segítséget, mint maga a baleset.
Majd alszunk ha megnol a gyerek.
Fiam 9 honapos es en se aludtam egy jot mar honapok ota...de ez ilyen...a gyerekvallalas nem csak roszaszin tyutyumutyuzes
Nem is ertem a kerdest.bizz meg egy kicsit a ferjedben..ha nem kel fel ugyis eszreveszed.
Nálunknis csak akkor ébred meg ha szólok neki. Simán átalussza azt is ha hány, fuldoklik a gyerek a köhögéstől éjszaka, vagy sír, én meg ágyneműt cserélek nála. Ez van. Mivel tényleg nem ébred meg semmire, biztos nem hagynám rá a kelést. Meg mindegy is lenne, már 3 éves a gyerek, automatikusan kipattan a szemem arra is mocorog, ha még nem ébred, azért riadok fel hogy miért nem kelt.
Viszont ha ébren van, hallja hogy be kell menni hozzá, bemegy. Egyszer a férjemnek kellett bent éjszakazni a gyerekkel a kórházban, mert én itthon feküdtem betegen. Akkor egész éjjel virrasztott vele hogy minden mozdulatára tudjon regálni. Szóval tudom hogy csinalná az éjszakai kelést, mindig mondta is, de csak akkor ébredt meg ha már erővel lökdöstem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!