Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a férjed nem ébred fel a...

Ha a férjed nem ébred fel a babára, egyáltalán nem is tudott segíteni éjszaka?

Figyelt kérdés

A férjem brutál jó alvó. Nagyon ritka, ha felébred a kicsi sírására. Olyankor megy, intézi. Vagy ha szólok neki, hogy már nem bírom, akkor szívesen átveszi.

És mindig mondja, hogy majd egyik este ő kint alszik a nappaliban (onnan nyílik a babaszoba), és majd ő felkel a kicsihez éjjel, és akkor én tudok pihenni.

De szerintem nem. Szerintem ugyanúgy nem kelne fel. Valószínűleg előbb meghallanám a hálóból a sírást. Pedig tényleg jó lenne aludni, mostanában 2 óránként ébred a fiam, szóval max másfél órát alszom egy huzamban.

Akinek hasonlóan mélyen alvó volt a párja, tudott segíteni? Ha "rá volt kényszerülve", akkor felkelt a babához?

Tudom, meg kell próbálni, csak kíváncsi vagyok, más volt-e hasonló helyzetben?

Mondjuk aranyos, mert felajánlotta, hogy hétvégén délután elviszi anyukájáékhoz, én meg aludhatok. De nappal max 1 órát tudok aludni. Szóval persze, segítség az is, csak nem az igazi. Olyan jó lenne csak mondjuk 4-5 órát aludni egyhuzamban. :D

2023. jan. 17. 09:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
43%
9. Ha rendszeresen segítene a férjed, akkor megszokná ő is (ahogy te is megszoktad) és hamarabb bebootolna. Te sem lennél idegbeteg mókus. Mire jó ez? Enélkül is jó anyák vagytok.
2023. jan. 17. 09:38
 12/27 A kérdező kommentje:

Mint mondom, felkel, ha szólok neki. De nyilván nem minden éjszaka egyforma, amikor kevésbé szar, és bírom, akkor nem fogok szólni neki. Ha sokszor kell menni, akkor szoktam szólni. És nem akkor, amikor már szédülök a fáradtságtól. Nyilván nem vagyok mártír. De amikor tudom, hogy 4-kor kel, és egész nap vezet, akkor nem fogom 3-kor felkelteni, hogy akkor rajta. Ez heti 1 nap, amikor ilyen korán megy.

És durva, de olyan is van, hogy felkel magától, átmegy, visszaadja a cumit, aztán reggel tőlem kérdezi, hogy ő volt éjszaka a gyereknél?

Igazából a kérdést csak azért írtam ki, hogy vajon van-e értelme kipróbálni? Mert annak nem sok értelmét látom, hogy kint alszik, én felébredek, kimegyek, és szólok neki, hogy sír a gyerek. :D

2023. jan. 17. 09:40
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy volt hogy 2-5 között kel hajnalban először akkor én etetem és utána 3 óránként kel így a következő etetés a férjemé lenne csak hogy a kisasszony nem hajlandó az apjával enni mostanában. Mondjuk ennek lehet az az oka hogy hétköznap nincs itthon a férjem mert külföldön dolgozik csak hétvégén jár haza. Lehet elszokott tőle a lányunk. De ugyis alakul majd. 2 gyerkőc van hálisten jó alvó mind2.
2023. jan. 17. 09:42
 14/27 anonim ***** válasza:
49%
Ó, hát persze, hogy csak ezért írtad ki a kérdést! Már azt hittem, hogy gond van, de hát dehogy van! Mindent jól csináltok, abszolút nincs szükséged tanácsokra. Félreértettünk.
2023. jan. 17. 09:43
 15/27 A kérdező kommentje:
14, ne haragudj, de ritka nagy hülye vagy.
2023. jan. 17. 09:45
 16/27 anonim ***** válasza:
27%
Lehet, szerinted. De én alszom éjjel.
2023. jan. 17. 09:47
 17/27 A kérdező kommentje:

Nem, nincs gond. Nem azt írtam, hogy már nem látok a fáradtságtól. Nem azt írtam, hogy nem bírom. Csak hogy jó lenne aludni egy nagyobbat.

Nyilván én itthon vagyok, általában a délelőtti alvás alatt tudok kicsit pihenni is.

De egyébként elolvastam a válaszodat, zöldet nyomtam, mint mindenkinek. De nem értem, miért kell bunkónak lenni.

2023. jan. 17. 09:48
 18/27 A kérdező kommentje:
És még annyi, hogy igen, tanácsra vám szükségem. Nem pedig kioktatásra.
2023. jan. 17. 09:52
 19/27 anonim ***** válasza:
83%

Én hagynám, hadd aludjon kint a nappaliban, és megnézném, felébred-e. Ha nem, még mindig ott vagy te, és átmész.

Amúgy első blikkre én is azt mondanám, hogy ha rákerül a felelősség, majd felébred, de van egy élénk emlékem gyerekkoromból. Nagyszüleim idősebb korukban már külön aludtak, és amikor a dédikém már egyedül nem bírt felkelni az ágyból, éjjel, ha pisilnie kellett, szólongatta nagymamámat. Aki SOHA nem ébredt erre fel úgy, hogy 5 méterre volt a két szóba, és rendszeresen nagyapám mászott le az EMELETRŐL, és rázta fel a nejét. Szal van az úgy, hogy juszt se. :)))))

2023. jan. 17. 09:53
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem se ébred fel, úgy különösen nem, hogy én alszom és csak ő van fent. Ha szólok neki, már kel is és csinálja. Próbáljátok ki, most mit veszíthettek vele.
2023. jan. 17. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!