Babamérleg, sterilizáló készülék fontosak ezek a tárgyak újszülöttnek?
Babamérleg: egyes esetekben hasznos lehet pl. ha nem gyarapszik, nekünk a tartós sárgaság miatt lett. Mi használtan vettük, aztán ment is tovább kölcsönbe, de lehet bérelni is és van, ahol a védőnő is tud kölcsön adni. Egyébként nagyon jó eszköz arra, hogy idegesítse az újdonsült anyukát, főleg akkor, ha túl gyakran méri ;).
Sterilizáló: Kaptunk mikrós sterilezőt, de alig használtam, kb. csak arra, hogy szülés előtt kifőzzem a cuccokat, ha később szükség lenne rájuk. Szoptatás esetén egy fazék vízzel is jól lehet helyettesíteni. Tápszeres etetésnél viszont állítólag jó, ha van. Az egyik tesómnál egyenesen alapfelszerelés volt.
Ami nekem jól jött volna: egy olyan hordozó, amibe pár hetes babát is bele lehet rakni hosszabb időre, mert hasfájós volt, de nem volt energiám szülés után keresgélni.
Nem
Ha nem tápszeres, akkor a sterilizáló teljesen felesleges.
Azért ha sok a cumisüveg viztosan gyorsabb vele.
Mérleg is felesleges.
Nekem volt( kölcsön), de tényleg csak idegesît.
A mérleg az első pár hónapban nagyon fontos, sterilizálni is kell még az elején.
Az utóbbit sterilizáló zacskóval és mikróval is meg tudod oldani
23! Mit kell sterilizálni az elején? Szopik a baba, magadat, a melleidet csak nem sterilizálod,remélem...
Mérlegről is az a véleményem, hogy nem kell.
Az én lányom betegen született, mégse kellett! Ha probléma van,úgyis az orvoshoz kell mászkálni hetente,ott meg úgyis megmérik.
Annál gyakrabban teljesen felesleges, csak stresszeli a friss anyukát!! Főleg otthon...
Pont elég stresszes az,ha valami baj van.
Nem kell tetézni!
A viszonylagos nyugalom, a stresszmentes szoptatás annál fontosabb.
A doki és a védőnő úgyis szólnak,ha valami nem oké.
Ezt tapasztalatból írtam. Egy olyan szülőként,akinek 3 évig a második otthona volt a kórház.
26!
Hidd el,sokan mérik,akár minden szoptatás után! És belezavarodnak...
24es válaszoló vagyok.
26
De akkor ez ezt jelenti, hogy szükséges?
Nem, nem az.
Nekem is volt.
Tudtam használni..
De nem KELL nem fontos.
Aki fontosnak érzi, azt tuti stresszelni fogja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!