Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babamérleg, sterilizáló...

Babamérleg, sterilizáló készülék fontosak ezek a tárgyak újszülöttnek?

Figyelt kérdés
Illetve mik azok az eszközök, amik nagyon hasznosak újszülött babánál?

2023. jan. 10. 15:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
72%

A mérleg nálunk annyiból jól jött, hogy nem nekem kellett az újszülöttel szaladgálni hetente a védőnőhöz, hogy megmérje, hanem én tudtam ezt az infót leadni neki magamtól is. De amúgy nem létfontosságú, ha szükséged van rá utólag is bármikor beszerezhető illetve ahogy mondják a többiek, akár kölcsönözhető is.

Sterilizáló szintén egy olyan dolog, hogy szülés után derül ki, hogy kell-e. Ha szoptatsz és nem használsz cumisüveget semmire, akkor nem kell. Ha cumisüvegből adsz akár csak pótlást vagy esetleg nem szoptatsz egyáltalán, akkor nem árt. De előre ezt nem tudja az ember feltétlenül (kivéve, persze, ha már úgy készülsz, hogy tápszeres lesz a kicsi).

2023. jan. 10. 17:07
 12/30 anonim ***** válasza:
58%

Én kölcsön kértem egy mérleget. Nem méregettem állandóan, de a védőnő mikor kérte, le tudtam vele mérni és nem kellett elvinnem.

Sterilizálót nem vettem, egy lábas-vízforraló kombóval oldottam meg a fertőtlenítés.

2023. jan. 10. 17:24
 13/30 anonim ***** válasza:
86%
Nekem nem volt mérlegem, de a védőnöhöz sem jártam hetente méretni :D Egyszer vittem kéthetesen, aztán az egyhetes kontrollra, ennyi.
2023. jan. 10. 17:34
 14/30 anonim ***** válasza:
42%
Ezek nem szükségesek, mindenkinek már a hasznos
2023. jan. 10. 18:00
 15/30 anonim ***** válasza:
79%
A lányomnál nem volt. Nem is hiányzotz. Az ikreknél vett a férjem mérleget (koraszülöttek, így fontos volt a súlygyarapodás figyelése) Strilizálónk nem volt. Sok cumisüveg mikróban sterilizálható, ami nem az kifőztem egy nagy fazékban
2023. jan. 10. 18:16
 16/30 anonim ***** válasza:
34%
A mérleg hasznos ha nem akarsz hetente védőnőhöz menni( védőnő függő) de azt bérelni is lehet.
2023. jan. 10. 18:57
 17/30 anonim ***** válasza:

Nem volt mérlegem, a védőnő hozott magával, vagy ha mi mentünk, mérte ott.

Sterilizálót kaptam, de sosem használtam, egyszerűbb volt kifőzni a dolgait, bár sem cumit, sem cumisüveget nem használtunk.

2023. jan. 10. 19:44
 18/30 anonim ***** válasza:
Miért kell lepontozni akinek van? Hasznos tud lenni,ha megakarod úszni a védőnőt vagy ha koraszülött a baba. Aki nem vett az se gond akkor miért baj akinek van?
2023. jan. 10. 20:53
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

A mérleg hasznos tud lenni, ugyanakkor "veszélyes" is lehet, ha az újdonsült anya túlzottan rágörcsöl a baba súlyára. Nekem ezért ajánlotta a védőnő, hogy ne vegyek, eleinte hozza ő hetente, aztán pedig bőven elég akkor mérni, ha megyünk hozzá státuszra.

Persze koraszülött, besárgult babánál más a helyzet, de ott is fontosnak tartom, hogy ne hagyják magára az anyát.

2023. jan. 10. 21:18
 20/30 anonim ***** válasza:
Egyik sem volt egyik gyerekunknek sem.
2023. jan. 10. 22:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!