Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a közeli családtag nem tud...

Ha a közeli családtag nem tud házhoz jönni babanézőbe, mikor vinnéd leghamarabb hozzá az újszülöttet?

Figyelt kérdés

Apósom járókerettel jár, biztos, hogy nem fogja tudni meglátogatni az unokáját nálunk, mert emeleten lakunk. Nagymamám szintén mozgássérült, ő anyáméknál lakik.

Február második felére vagyok kiírva, de jelenleg az is benne van a pakliban, hogy a baba előbb jön (rövidült méhnyak, tölcsérképződés).

Egy újszülöttet, pláne egy koraszülöttet nem nagyon mernénk hurcolászni az első időszakban emberek közé (egészségügyi sétát leszámítva nem igen vinném ki a lakásból sem). Főleg mert február egyébként is az influenzaszezonra esik.

Persze nem szeretnék egy családtagot sem megfosztani, hogy lássák majd a babát, meg agyonfélteni sem akarom a picit, ezért kérdem, mi lehet a reális döntés ebben a helyzetben?

(Majd a dolgok aktuális állása alapján egyeztetnék a gyerekorvossal, védőnővel, csak előre informálódok, kinél hogy alakult ez?)

Azt hozzátenném, anyóséknál após dohányzik a házban, ami szellőztetés ellenére érződik (így terhesen elég érzékeny vagyok rá, amúgy is utáltam a szagát).

Sógornőméknél meg iskolás gyerekek vannak. Ők is jelezték, majd akarnak jönni babanézőbe. Hány hetesen engedhetjük ezt?

2022. dec. 19. 12:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
54%

Mi ma jottunk ki a 7 hetes babankkal a Heim Pal gyermekkorhazbol, a surgossegirol.

Covidos lett a babank, mert edesapam ugy dontott hogy nem szol nekunk hogy beteg.

Meg sem fordult a fejemben, hogy annyira felelotlen lenne, hogy nem szol nekunk ha beteg.

Azt vedd figyelembe, hogy 3 honaposnal kisebb gyerek belazasodik akkor egybol surgossegire kell vinni. Most RSV jarvany is van, koraszulottekre ez fokozottan veszelyes, kapnak is ra oltast, amit havonta kell adni es laza 40 ezer forint. De ettol meg influenzas, covidos barmi mas lehet a gyerek. Nalunk a 7 fős csaladi karacsony marciusra lesz elhalasztva, mert mar nem bizunk benne, hogy akár a legkozelebbi rokonok is felnottkent tudjak ezt kezelni. Ovodas, iskolas gyerekunk nincsen, nyilvan ahol van ott ezt nem tudjak 100%ig kiszűrni, de ha lehet akkor miert ne probalna ezt valaki megelozni? Az egy hetesen nyilvanos helyre viszem a gyereket dolgot meg nem tudom megerteni. Egy darab BCG oltasa van ilyenkor még a picinek...

2022. dec. 19. 23:46
 22/24 anonim ***** válasza:
0%

Elozo, Nyugat Europaban mar evtizedek ota nem adnak BCG oltast. Fejlodo, es 3. vilagbeli orszagokban van meg, ennyit errol.

Nem kell idegennek adni hogy puszilgassa meg lihegjen a babakocsiba, latod te sem tudtad kivedeni. A DM-ben a babakocsiban tolva nem kapta volna el.

2022. dec. 19. 23:52
 23/24 anonim ***** válasza:
Elkuldtem veletlen. Azert irtam csak, hogy ennyit errol, hogy csaladtaghoz elvitted, akitol beteg lett, de boltba meg nem vinned. Pedig pont ott nem kap el semmit hacsak nem maszik be valaki a babakocsiba.
2022. dec. 19. 23:54
 24/24 A kérdező kommentje:
RSV járvány miatt ódzkodom attól is, hogy az iskolás unokatesók is meglátogassák a babát. Mondhatni, ebben nagyobb kockázatot látok, mint a nagyszülőkben, mert ők eléggé elszeparáltan élnek. De ahol 3 gyerek jár 3 különböző iskolai közösségbe.
2022. dec. 19. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!