Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a közeli családtag nem tud...

Ha a közeli családtag nem tud házhoz jönni babanézőbe, mikor vinnéd leghamarabb hozzá az újszülöttet?

Figyelt kérdés

Apósom járókerettel jár, biztos, hogy nem fogja tudni meglátogatni az unokáját nálunk, mert emeleten lakunk. Nagymamám szintén mozgássérült, ő anyáméknál lakik.

Február második felére vagyok kiírva, de jelenleg az is benne van a pakliban, hogy a baba előbb jön (rövidült méhnyak, tölcsérképződés).

Egy újszülöttet, pláne egy koraszülöttet nem nagyon mernénk hurcolászni az első időszakban emberek közé (egészségügyi sétát leszámítva nem igen vinném ki a lakásból sem). Főleg mert február egyébként is az influenzaszezonra esik.

Persze nem szeretnék egy családtagot sem megfosztani, hogy lássák majd a babát, meg agyonfélteni sem akarom a picit, ezért kérdem, mi lehet a reális döntés ebben a helyzetben?

(Majd a dolgok aktuális állása alapján egyeztetnék a gyerekorvossal, védőnővel, csak előre informálódok, kinél hogy alakult ez?)

Azt hozzátenném, anyóséknál após dohányzik a házban, ami szellőztetés ellenére érződik (így terhesen elég érzékeny vagyok rá, amúgy is utáltam a szagát).

Sógornőméknél meg iskolás gyerekek vannak. Ők is jelezték, majd akarnak jönni babanézőbe. Hány hetesen engedhetjük ezt?

2022. dec. 19. 12:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
46%

Nem kell agyon felteni, februar meg pont nem inluenza szezon mar.

2 hetesen mar siman vinnem, amennyiben nem kronikus beteg.

2022. dec. 19. 12:31
 2/24 anonim ***** válasza:
43%

2 hetesen már étteremben voltunk a gyerekkel 😅

Nem kell burokban élni vele.

(Nekem is megrövidült méhnyakam, tölcserképződésem volt a 32.héttől.

Indítás lett a vége mert tulhordtam).

2022. dec. 19. 12:34
 3/24 anonim ***** válasza:
51%

1 hetes volt amikor már együtt mentünk a nagyobbért a suliba, ez az iskola bezárások előtt volt, tombolt a covid. De boltba is, postára is kell ugye menni. Sőt se a védőnő se a gyerekorvos nem jön már ki, nekem kellett szülés után 5 nappal bevinni, át a fertőző betegeken.

3 hetes volt mikor étterembe mentünk.

Szerintem minél jobban ráparázik az ember lánya annál rosszabb.

2022. dec. 19. 12:42
 4/24 A kérdező kommentje:

"Nem kell agyon felteni, februar meg pont nem inluenza szezon mar."

Hát épp mindig februárban szoktak influenza miatt látogatási tilalmat elrendelni, innen gondoltam csak.

2022. dec. 19. 13:10
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Február végi baba, 2-3 hetes volt, mikor az én mamámhoz vittük, ők 60 km-re laknak. A párom rokonai több, mint 120 km-re, oda csak pár hónaposan, mert macera volt az utazás. A dohányzós papát nem tudom, hogyan oldanám meg….
2022. dec. 19. 13:12
 6/24 anonim ***** válasza:
57%

Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, nem kell ránganti egy újszülöttet, de a mozgásképtelen nagyszülőhöz simán elvinném megmutatni egy fél órára 1,5-2 hetesen.

Hozzánk a nagyszülők jöhettek a hazajövetelt követő napon (anyósom pár napig mindennap jött segíteni), a testvérek is megnézhették egészséges gyerekekkel, mondjuk mi normálisak vagyunk, nem hiszem, hogy bárkinek eszébe jutott volna taknyks gyereket idehozni.

A legközelebbi barátok meg távolabbi rokonok jöttek 3-4 hetes korától.

2022. dec. 19. 13:13
 7/24 A kérdező kommentje:

Nem akarom túlparázni, de a ló túloldalára sem átesni.

Meg azt sem tudom persze, én hogyan leszek szülés után.

Boltba, postára, étterembe nem fogok azért menni. Boltba amúgy is a férjem jár, mióta terhes vagyok, nagybevásárolni babakocsival én nem tudnék. Postára sosem kell menni, netbankolok.

2022. dec. 19. 13:13
 8/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. dec. 19. 13:14
 9/24 anonim ***** válasza:
25%

Kerdezo, elos gyereknel termeszetes, hogy felted, de felesleges, mert pont ezzel teszel vele rosszat.

Nem szabad.

Ha lesz masodik, azt vinni kell ovodaba, iskolaba.

En kulfoldon lakom, a playgroupba ahova jartunk, rendszeresen voltak 2-3 napos (!!) ujszulottek , hoztak a nagyobb tesot. Itt ugye szules napjan mennek is haza, aztan masnap jottek a playgroupba, mert a mar meglevo 2-3 evest ugye le kell foglalni.

2022. dec. 19. 13:21
 10/24 anonim ***** válasza:
25%
Novemberben született a lányom egy pénteki napon, hétfőn mentünk haza. Kedden elvittem a nagyszuleimhez
2022. dec. 19. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!