Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a közeli családtag nem tud...

Ha a közeli családtag nem tud házhoz jönni babanézőbe, mikor vinnéd leghamarabb hozzá az újszülöttet?

Figyelt kérdés

Apósom járókerettel jár, biztos, hogy nem fogja tudni meglátogatni az unokáját nálunk, mert emeleten lakunk. Nagymamám szintén mozgássérült, ő anyáméknál lakik.

Február második felére vagyok kiírva, de jelenleg az is benne van a pakliban, hogy a baba előbb jön (rövidült méhnyak, tölcsérképződés).

Egy újszülöttet, pláne egy koraszülöttet nem nagyon mernénk hurcolászni az első időszakban emberek közé (egészségügyi sétát leszámítva nem igen vinném ki a lakásból sem). Főleg mert február egyébként is az influenzaszezonra esik.

Persze nem szeretnék egy családtagot sem megfosztani, hogy lássák majd a babát, meg agyonfélteni sem akarom a picit, ezért kérdem, mi lehet a reális döntés ebben a helyzetben?

(Majd a dolgok aktuális állása alapján egyeztetnék a gyerekorvossal, védőnővel, csak előre informálódok, kinél hogy alakult ez?)

Azt hozzátenném, anyóséknál após dohányzik a házban, ami szellőztetés ellenére érződik (így terhesen elég érzékeny vagyok rá, amúgy is utáltam a szagát).

Sógornőméknél meg iskolás gyerekek vannak. Ők is jelezték, majd akarnak jönni babanézőbe. Hány hetesen engedhetjük ezt?

2022. dec. 19. 12:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

Azért 1-2 hetesen én nem vinném.

Bőven jókor lesz egy hónaposan, március második felében.

Sokan az első pár hétben magukhoz se szívesen hívnak látogatót. És azon se kell fennakadni.

2022. dec. 19. 13:50
 12/24 anonim ***** válasza:
83%

Körülményektől függ. Családtagom súlyos (de nem fertőző) beteg volt, kórházból hazafelé bementünk hozzájuk.

Akinél nem sürgős, ott azért várnék 1-2 hetet.

2022. dec. 19. 13:52
 13/24 anonim ***** válasza:
71%

Azért az ilyen "babalátogató" dolog szerintem nem olyan sürgős, hogy 1-2 hetes babával menjen az ember bárhová. Amikor a nagyobbik gyerekért kell menni ide-oda az más, az egyrészt "kényszer", én is mentem 1 hetes babával a nagyért az oviba (sőt, megjegyzem, vajúdva vittem be a szülés napján), de ez olyan dolog, hogy nem tudsz mást csinálni és nem is vagy ott órákig összezárva másokkal, csak bemész-öltöztetsz-kijössz, ennyi. A látogatást én bizonytalan időre elhalasztanám ilyen esetben, amikor úgy érzem, már mindenki jól van, mert azon semmi sem múlik, hogy 3 naposan vagy 3 hetesen látják először a gyereket. Az viszont nem mindegy, hogy te is hogy fogod érezni magad, meg a baba is hogyan éli meg a látogatást, azért az első hetekben jellemzően nem nagyon szociálisak még, kb mellen vannak nonstop, az meg egy látogatás alatt különösebben nem a legjobb szórakozás neked sem.

Amúgy nálunk a kicsi karácsonykor lesz 6 hetes, nem viszem a nagycsaládi karácsonyra, szóval nem látják továbbra sem a távolabbi rokonok. Nem múlik ezen semmi, egyik újszülött olyan, mint a másik, bár nekem különleges és egyedi, igazából annyira nem nagy truváj, hogy mindenképp nézegetni kelljen.

2022. dec. 19. 15:18
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor úgy tűnik én valami ufó voltam, mert a 120km-re lakó nehezen mozgó dédihez csak 6 hetesen vittük a babát.

Én 4 hétig véreztem, addig eleve nem volt sok kedvem hosszabb utakra menni.

2022. dec. 19. 17:55
 15/24 A kérdező kommentje:
Hát igen, ettől is függővé tenném nemcsak a mászkálást, a látogatók fogadását is: ha szarul viselem a gyermekágyi időszakot, akkor nem vállalok be semmit sem.
2022. dec. 19. 17:59
 16/24 anonim ***** válasza:
56%
Nem a temahoz tartozik de ki az az okos aki mindenkit lepontoz aki nem tartja a gyereket burokban es mar par hetes koraban kiviszi illetve elviszi otthonrol?
2022. dec. 19. 18:21
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hát oké, hogy 120 km-re nem indul el az ember 2 hetes gyerekkel, de nekem nem az jött le, hogy ilyen messze lakik após.
2022. dec. 19. 18:29
 18/24 anonim ***** válasza:
62%
10. vagyok. Aki lepontozott, annak üzenem, a nagyapám akkor már ágyban fekvő, mozgásra és kommunikációra képtelen beteg volt az Alzheimer kór miatt, a nagyanyám pedig nem hagyhatta felügyelet nélkül. Nekem fontos volt, hogy lássák, a dédunokát. Pláne a nagyapám, aki amíg még voltak világos pillanatai nagyon várta. Elnézést, hogy én nem féltettem a gyereket a semmitől, ugyanis a világon semmi baja nem lehetett volna és nem is lett attól, hogy fél órát ott töltött a dédszülőkkel.
2022. dec. 19. 18:35
 19/24 anonim ***** válasza:
16-os vagyok.18-as,mindenki le van pontozva aki olyat irt,hogy siman elvinne a kicsit,vagy vitte mar par hetes koraban...mindjart eszre vettem,nem tudom mire jo ez a lepontozas...
2022. dec. 19. 21:11
 20/24 anonim ***** válasza:
58%
Mit görcsöltök ennyire ezen a lepontozáson, nem mindegy?
2022. dec. 19. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!