Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elindulnátok egy torka szakadt...

Elindulnátok egy torka szakadtából üvöltő 6 hónapossal valahova?

Figyelt kérdés
Most van osztálytalálkozónk, a férjemmel osztálytársak voltunk, úgyhogy mindkettőnknek aktuális. Én szerveztem az egészet, hívtam meg mindenkit, szerveztem helyet, kaját, csináltam a meghívókat, stb. Erre az indulás pont olyan hülyén jött ki, hogy a babának pont mennie kellett volna aludni, és még az öltöztetés elején sikítva ordított. Felvettem, sétáltam vele, próbáltam megnyugtatni, de mindig, amikor letettem, újra üvölteni kezdett, úgyhogy mivel 5 perc múlva indulni kellett volna, azt mondtam a férjemnek, hogy menjen egyedül. (Busszal mentünk volna, ami óránként jár.) Erre mondta, hogy ha kérdezik, azt fogja mondani, hogy azért nem jöttem, mert nem akartam, mert most vagy egy órával később is el tudtam volna indulni. Azért nem akartam elindulni egy óra múlva, mert egy és negyed óra az út, és hogy hazaérjek fürdetésre, max egy órát lehettünk volna ott, nekem azért meg ez túl nagy hercehurca, pláne, hogy már akkor tiszta ideg voltam a gyerektől. Mostanában nem tudom mi van vele, de állandóan nyűgös. :( Ti elindultatok volna így?
2022. dec. 18. 15:51
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
90%

-nem viszem a gyereket az osztálytalálkozóra

-ha időre kell mennem és tudom hogy az a gyerek alvásideje, akkor elindulok kicsit előbb-

-10 perc sírástól azért még egy gyereknek sem lett baja

-a férjed miért nem ringatta amíg te összeszeded magad

-ha te vagy a szervező, miért nem te mentél és a férjed maradt otthon

2022. dec. 18. 19:10
 22/35 anonim ***** válasza:
78%

1. Nem viszek gyereket ilyen eseményre. Esküvőre, szülinapi bulira sem. Nem azért, mert féltem és kisajátítom, hanem mert nem való egy ilyen eseményre. Akkor sem cipelem magammal, ha kérik. Ad1, azért, mert sokan csak udvariasságból mondják, ad2, néha nekem is kijár egy kis kikapcs. Ha érdekli őket a gyerek, akkor jelentkezzenek, kérdezzék meg, eljöhetnek-e látogatóba, találkozhatunk-e valamikor.

2. Nem mennék busszal, se gyerekkel, se egyedül. Autóval kb. fele annyi idő alatt ott lehet lenni bárhol.

3. Ilyen események előtt időre elkészülök, amit lehet, megcsináltatok mással (haj, smink). A ruhámat is kiválasztom korábban, kikészítem előre. Nekem már indulás előtt csak a cipőt, kabátot kelljen felvenni.

4. A gyereket olyanra bízom, akiről tudom, hogy ismeri, megbízható, képes megnyugtatni, ha éppen sír, nyűgös.

2022. dec. 18. 19:33
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom a gyerekeket, engem aztán sehol nem zavarnak, de azért ez tényleg elég fura. Voltam már pár osztálytalálkozón, abból 1x fordult elő, hogy valaki elhozta a 2 gyerekét (egy ovis, egy sulis), akik megittak egy szörpöt és eltöltöttek ott egy 15-20percet, amíg odaért értük a nagymama, hogy elvigye őket és vigyázzon rájuk, amíg anya bulizik. Akinek épp csecsemője volt, az vagy el se jött, vagy rábízta valakire és beugrott egy rövidebb időre, de semmiképpen nem ő szervezte. Akkor egyébként már elég sok gyerek volt, a gyerekesek el is kezdtek szervezni egy közös játszóterezést, ahová majd mindenki viszi magával a kis porontyait, mert AZ nekik való. Nem csak a helyre nem való kisgyerek, hanem kisgyereknek se ilyen hely. Ő se érezné magát jól, meg ti sem. Meg gondolom, az se tetszene neked, ha valaki kicsit többet iszik a kelleténél és úgy szeretne prüntyőkézni a kis trónörökössel. Azt meg nyilván nem szabályozhatod, hogy ki mennyit ihat, akkor se ha te szervezted. Fölösleges konfliktus forrás, amit elkerülhetnél, ha figyelembe venned, mikor minek hol van a helye és ideje.
2022. dec. 18. 20:49
 24/35 anonim ***** válasza:
90%

azta rohadt...

ne haragudj, de az egész úgy rossz, ahogy van.

1. vasárnap halott ötlet az osztálytalálkozó

2. halott ötlet gyereket vinni, főleg nem 9 hónapost

3. az is halott ötlet, hogy egy órát kell utazni érte pont neked, aki szervezte

4. rossz szervező vagy, ne csinált többet! Nem veszel részt az általad szervezett találkozón? Óriási ...

2022. dec. 18. 21:09
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Hú, kb mindent leírtak az előttem válaszolók abból, amit gondolok.

6 hónapossal alvásidőben sehova, ez nyilvánvaló. De eleve fel sem merült volna, hogy viszem... az osztálytalálkozó nem erről szól.

Nekem is volt olyan osztálytársnőm, aki hozta egy találkozóra a karonülő gyerekét. Amíg ott voltak, folyamatosan a kislányt igazgatta, két mondatot nem lehetett beszélni vele másról, csak a gyerekről, meg kötelezően csodálni kellett a "kis hercegnőt". Bevallom, én (és még páran) inkább arrébb mentünk egy idő után, mert nem ezért mentem a találkozóra.

2022. dec. 18. 21:27
 26/35 A kérdező kommentje:

Meglep, hogy senki nem vinné a gyerekét osztálytalálkozóra. Mi még gimi alatt megbeszéltük, hogy mindenki hozza a feleseget, gyereket, mert része az is annak, hogy mi történt vele. Úgyhogy ezt nem magam miatt csináltam, nekem könnyebb lett volna anyukámnak odaadni.

Az osztálytalálkozót amúgy nem magamnak szerveztem. :D Letelt az 5 év, és belekezdtünk a szervezésbe, de senkinek sem volt ideje telefonálgatni, úgyhogy átvettem a feladatokat. Időpontot és helyszínt is úgy választottam, ami a legtöbbünknek jó. Vannak külföldön élő osztálytársak, akik karácsonyra hazajönnek, van aki holnap indul ki külföldre, és pont vasárnap este mindenki meg tudta oldani. Én amúgy sem tudtam volna az altatáshoz szervezni az időpontot, mert még nincs fix alvási rutinja a babának.

Az meg, hogy én keveset leszek ott... Nem magamnak szerveztem a találkozót, én egy ugyanolyan ember vagyok, mint az osztály többi tagja. Szomorú, ha valaki nem tud eljönni, de nem dől össze a világ akkor sem, ha foglalta le a helyszínt. Az ebből a szempontból mindegy.

Amikor már az utcára értünk, onnantól tudtam volna nyugtatni, az öltöztetés volt nekem nagy stressz, főleg télen, amikor ezer réteg ruha van. De lehet, hogy akkor azt úgy kellett volna, hogy az öltöztetést túlélni és aztán cserélgetni a babát a férjemmel, mikor ki csinál valami mást.

Végül amúgy anyukámat megkértem, hogy vigyen el kocsival, úgyhogy így tudott aludni a lányom előtte, meg még a kocsiban és be tudtunk ugrani két órára. A férjemmel meg kibékültünk. Én túl gyorsan feladtam, ő túl keveset vállalt a segítségben. De mostmár minden rendben.

Köszi a válaszokat! Azt látom, hogy kb mindenki szerint elszúrtam, de attól még értékelem mindenki véleményét, hogy legközelebb jobban csinálhassam. :)

2022. dec. 18. 21:31
 27/35 anonim ***** válasza:
67%

pont vasárnap este mindenki meg tudta oldani

Még jó, hogy kb két órás délutáni programnak szervezted az altatás miatt.

2022. dec. 18. 21:34
 28/35 A kérdező kommentje:

Hát most én mit csináljak azzal, ha ekkor érnek rá?

És nem, nekik nem 2 órás program, csak nekem kellett eljönnöm. Ők még mindig ott vannak. Nem jobb ez, mintha nem lett volna semmi?

2022. dec. 18. 21:44
 29/35 babyboom567 ***** válasza:
79%
Mondjuk az időpontválasztás is elég durva,egy osztálytalálkozóra,karácsony előtt egy héttel.
2022. dec. 18. 21:47
 30/35 anonim ***** válasza:
23%
Még nincs fix alvási rutinja egy 6 hónaposnak?????
2022. dec. 18. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!