Pár babás kérdés? Mikor engedtetek látogatót újszülött babátokhoz? 2-3hetes babát vinnétek magatokkal nagy áruházba vásárolni? 3Órás autó útra elindulnátok szintén 2-3hetes babával? Karácsonyra mit vennétek egy 2hónaposnak?
1. Nagyszülőket, közeli rokonokat azonnal, másokat kb. egy hónapos kora után.
2. Nem
3. Csak ha nagyon muszáj.
4. Neki még teljesen mindegy, ruhát, csörgőt, képeskönyvet mondjuk.
Közeli rokonok az első hét után jöhettek távolabbi ismerősök 4.ik hét után.
Nem nem vinném.
30 órás út az több mint egy nap.oké hogy a gyerekülés kényelmes meg fektethetö is , de ez akkor is sok.
Karácsonyra 2 hónaposnak? Játszószönyeget vennék.
1. Nagyszülők, testvérek mindjárt jöttek nem is bántam örültem neki, a többi rokon 2 hónapos kora után jött.
2. Nem vinném csak ha tényleg nagyon muszáj. Ha meg tudom oldani h addig vki maradjon a kicsivel. Pl nekem anyum jött el vigyázni arra az 1 órára a kicsire mert muszáj volt mennem vásárolni mert a férjem ezt nem tudta volna elintézni.
3. Az autóútra biztos h nem vinném. Nagyon pici még hozzá. Annyit egy gyerekülésben nagyon nem tenne neki jót.
4. Mivel még nagyon pici én is ruhácskát, csörgőt ilyeneket vennék. Jelképesen azért mégis valamit.
7 hós a kislány anyukája
Akkor jöhetnek a látogatók, amikor az anyuka elég erősnek érzi magát hozzá. Ez előre nem kiszámítható, mert függ a szüléstől, hogy hogy sikerült és hogy milyen gyors a felépülés. A kórházba mindenkit egy azonos időpontba becsődítettem, akkor megnézték a babát, aztán azt mondtam, hogy majd szólunk mindenkinek, mikor jöhet.
Harmadik gyerekemet bizony már vittem, letakartam egy textilpelussal, aludt általában nyugisan. Én nem vagyok az a típus, aki az újszülöttet másra hagyja, maximum apára, de csak ha muszáj, megszoptatni ő sem tudja, én úgy voltam nyugodt, ha velem volt.
3 órás autóútra simán vinném.
Karácsonyra valami jelképes apróságot, ő azt még nem érti úgysem. Egy olyan játékot vennék, amit pár hónap múlva már tud használni.
Esetleg színes szalagokból készítenék zászló szerűt, ami a légáramlatra mozog és azt tenném a kiságyára, mert nézegetni fog legelőször...
Egyébként én a nagy családi karácsonyozást szinte biztos hogy kihagynám ha két héttel előtte szülnék, főleg ha első baba. Szerirntem mindenki megértené, majd húsvétkor mentek.
- Közeli rokonok már a kórházban látták, többiek 6 hét után.
- Nem vinném semmilyen zsúfolt helyre.
- Én nem mernék elindulni vele.
- Mindegy - a feldíszített fán is jót fog csodálkozni :) de ha akartok, vegyetek neki olyasmit, aminek később fog örülni.
-a család már a kórházba jöhetett,utánna is,jöttek a barátok is 2-3 hetes korától
-nem
-szerintem ez nagyban baba és anya függő,igen,ha fontos
-ruhát,csörgőt,rágókát,játszó szőnyeget
Családtagot,nagyon közeli barátot a kórházba meg 1-2 hetes babához,távolabbi rokont,barátot 1 hónapos kora után.
nem vinnék,ha nem muszáj,mert ilyen picinek nem jó a sok neon fény a nagy tömeg.
2,5 órás útra mentünk 2 hetes fiammal,végig aludt.
2 hónaposnak valami csörgőt,esetleg popsitörlőt,pelust.
Ha ők nem hajlandóak megnézni a picit akkor én nem is vinném. Eleve nem csak az h pici a gyerek. Télen ki tudja milyen lesz az út. SOse tudhatod mi történik az autóval a hidegben egy pici babával. Arról nem is beszélve 2 hét neked sem az az idő ami alatt teljesen regenerálódni tudsz egy ekkora úthoz. Aki nem hajlandó elmenni a ygereket megnézni én biztos nem vinném el neki.
Csak jó tanácsként mondom h ne is induljatok el. A fentiek miatt amit leírtam, de ha mégis akkor sok szerencsét. Én biztos nem tenném.:)
-Család már jött a kórházba is, aztán a látogatókat meg akkor fogadtuk, amikor jönni szerettek volna. Én nem ragaszkodtam semmilyen időkorláthoz, az első idők voltak a legzökkenőmentesebbek, a szomszédok nem hivatalosan aznap átjöttek megnézni, mikor hazahoztuk, volt, aki 3 hós korában jött, volt aki 2 hetes korban.
-Bevásárlóközpontba kb 1 hetesen vittük, muszáj volt.
-3 órás útra én elindulnék, ha nem hasfájós.
-Karácsonyra játszószőnyeget, vagy bébitornázót vennék. (Pl. Little tikes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!