Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lett divat csak az...

Miért lett divat csak az anyaság árnyoldalaival foglalkozni?

Figyelt kérdés

Mindenhol ezt látom évek óta, a valóságban és a médiában is, hogy azzal a címszóval, hogy mutassuk meg az anyaság valódi oldalát és hogy felkészítsük a leendő szülőket, a gyerekvállalásnak szinte csak a rossz oldalát mutatják be. Mindig szerettem volna gyereket, de nem tartottam magam túlságosan anyatípusnak, sosem érdekeltek különösebben a kisgyerekek, csak tudtam hogy egyszer majd szeretnék egy sajátot. Már a terhesség alatt belémültették a szorongást, hogy innentől csak a gyerekről fog szólni az életem, megszűnök létezni, tönkremegy a házasságom és a testem, stb. Aztán megszületett a kisfiam, és egyik jóslat sem vált be. Az első pár hónap nem volt könnyű, de közel sem olyan vészes, mint amilyennek beállították, rájöttem hogy élvezem az anyaságot. Azóta pedig csak jobb és könnyebb lett minden, pedig ezt is el akarják venni az embertől azzal, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

Miért kell ilyen negatívan látni a világot? Ha valaki tényleg ilyen borzasztónak éli meg az anyaságot, egyáltalán miért vállal több gyereket? Mert sokszor többgyermekes anyáktól hallom ezeket. Nem akarok senkit megbántani, őszintén kíváncsi vagyok a véleményekre.

2022. dec. 7. 09:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
36%

Mindketten itthon vagyunk a gyerekkel.

A páromnak olyan vállalkozása van, amit itthonról tud csinálni. Az egyik vállalkozását beszüntette, mert az napi 3-4 órát elvitt.

A másik havi szinten kb. 20 órát visz el. Azt csinálja. Így a pénz jóval kevesebb de ez van. Plusz most indít be egy új vállalkozást, az elején több idő lesz ha beáll akkor havi 40 óra kb.

Tehát összesen max 60 órát dolgozik azt is szabad időbeosztásban.

Jómódban élünk.

Van segítség is ha kell, de nem nagyon kellett eddig.

100% tápszeres a gyerek az elejétől.

Így is nagyon fárasztó. Hát akkor egy átlag embernek milyen lehet vagy ha valakinek primitív a férje vagy nem komfortos a ház.

2023. jan. 6. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!