Anyukák, mit csináltok, amikor magányosnak érzitek magatokat?
Imádom a fiamat, szeretek itthon lenni vele, de néha úgy el tudok magányosodni.
A férjem eddig rugalmas beosztásban volt, most lett mellé egy fix munkája is, így nagyon keveset van itthon. Rossz úgy egész nap, hogy nincs kihez szólni, nincs kivel beszélgetni.
Ti mit szoktatok csinálni, ha így érzitek magatokat? Nektek mi segít?
Miért vagy egész nap egyedül? A gyerekkel ki lehet menni az utcára, lehet sétálni, játszótérre menni, bevásárolni, ismerösöket (más anyákat is) meglátogatni.
Ha egész nap otthon ülsz egyedül, az a te hibád.
Nem az én hibám. Sétálni megyünk általában minden nap. De egy pár hónapos babával játszótérre menni nem lehet még.
A barátnőimnek nagyobbak a gyerekek, nyilván ők már dolgoznak nap közben. A bevásárlás meg nem egy akkora élmény azért. Attól, hogy elbeszélgetek a közértes nénivel a zsemlék felett, még nem leszek kevésbé magányos. :D
Van egy barátnőm, ők itt laktak az utcában, vele többször találkoztam, mert nap közben is itthon volt sokat. De 1 hónapja elköltöztek. Azóta csak videón szoktunk beszélni.
Nyilván el szoktam menni könyvesboltba, vagy ruhákat nézni, de valahogy az se az igazi.
Igazából ötleteket vártam volna, hogy ki mit csinál, esetleg új hobbi, mióta otthon van a kicsivel, vagy valami hasonló.
Meg ezt nem úgy kell elképzelni, hogy itthon ülök egész nap, és sírok, hogy milyen rossz nekem.
Csak vannak napok, amikor úgy rossz. És olyankor kellene valami, ami egy kicsit kikapcsol, vagy feltölt.
Én amikor csak tehetem, olvasok. Régen faltam a könyveket, egész nap el tudtam olvasgatni, miután a kisfiam megszületett, ez abbamaradt, most 8 hónapos, de amikor esetleg alszik, és van rá időm, én olvasni szoktam, engem feltölt egy jó olvasmány, illetve amíg nem volt ilyen hideg,nagyom sokat sétáltunk, de most már sajnos nem merek vele olyan sokat kint lenni.
Járunk heti 1 babaúszásra és heti 1 ringatóra, azt a baba is és én is nagyon élvezzük.
Igen, úgy volt, hogy mi is megyünk Ringatóra, de aztán sajnos nem indítottak csoportot, mert kevés volt a jelentkező. Pedig szívesen mentem volna.
Babaúszással ugyanígy jártunk.... bezárták az élményfürdőt, ahol volt. Csak hétvégente van nyitva, meg ünnepnapokon.
Amikor a lányom volt ekkora, sokkal több lehetőség volt.
Az egész kovid ügy eléggé betett ezeknek a programoknak, aztán az energiata válság éppúgy. :(
Egyébként én sokat szoktam videóchatelni anyukámmal ilyenkor, vagy barátokkal napközben. Illetve engem a főzés az ami feltölt sokszor. És nagyon jól telik az idő vele. :)
Na, az első a tipikus érzéketlen "te keresed magadnak a bajt, te tehetsz mindenről" mentalitású válaszadó. Mégis abból a szempontból igaza van, hogy a helyzeten csak te tudsz változtatni.
Amikor az első babámmal voltam otthon, összebarátkoztam a házban a hasonló korú anyukákkal, akiknek nagyjából hasonló korú babáik voltak.
Vagy az FB-n kereshetnél a babás/anyukás/gyerekneveléses csoportokban olyan anyukákat, akik a közeledben laknak, velük bandázhatnátok.
Az is igaz, hogy be lehet menni a játszóra babával is, mindig lehet 1-2 szintén picit magányosabbnak, gyámoltalanabbnak tűnő anyukát látni, aki örül, ha nem a nagydumás "játszótér közepe" anyuka szólítja meg (minden játszón van legalább egy ilyen), hanem hasonszőrűekkel beszélgethet.
En anno 2013-14-ben az ilyen-olyan foglalkozásokon is barátkoztam, nyilván, jóval a Covid előtt volt mindenféle😊
Nálunk (Pest megyei pici falu közel a fővároshoz) jelenleg, a Covid dacára is van baba-mama foglalkozás, a védőnénink szervezi, nálatok nincs ilyen?
Kint lakunk a város szélén, csak kocsival tudok bemenni, babakocsival sajnos nem. Néhányszor volt, hogy elmentem a városba, de a játszótéren nem igazán volt senki.
Van egy anyuka itt a szomszédban, amíg jó idő volt, sokszor találkoztunk is séta közben, jókat beszélgettünk. Majdnem egy idősek a babák is. De mióta hidegebb van, ők nem jönnek ki. Írtam neki, hogy mi van velük, régen láttam őket, akkor mondta, hogy igen, mert hideg van, ők így nem igazán járnak ki. De majd megkérdezem, hátha van kedve esetleg átjönni.
Amíg jó idő volt, addig itt az utcában is egyszerűbb volt, sokan kint voltak, lehetett beszélgetni. És sokszor séta közben olyan, mintha senki nem lakna itt. :D Kicsit világ vége hangulat.
Meg majd megkérdezem a védőnőt legközelebb, hátha ő tud valami programot. Ő biztos nem szervez semmit, de hátha hallott valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!